Food NetworkProgram TV na Niedziela 18.12.2022
| 6:00 |
Prowadzące zdradzają swoje pomysły na pyszne i szybkie śniadania. Będą to m.in. francuskie ciasteczka cynamonowe, czerwone naleśniki w kształcie serca, jaglanka z owocami i jajeczne chmurki.
|
|---|---|
| 6:30 |
Kucharze zamienią się miejscami. Carlo Bongolo, z pochodzenia wenecjanin, specjalizuje się w kuchni włoskiej. W karcie jego restauracji można znaleźć m.in. makaron barwiony atramentem kałamarnicy.
|
| 7:30 |
Półfinał. Magik Y zorganizuje pokaz, podczas którego uczestnicy wyczarują temat pierwszego zadania. Później Paulina Foremny oraz Grzegorz Zawierucha przygotują swoje popisowe potrawy.
|
| 9:05 |
Polskie masło nie jest najlepszej jakości. Katarzyna Bosacka powie w programie, jak wybierać masło i ile tłuszczu powinno ono zawierać.
|
|
|
|
| 9:35 |
Kontrola Inspekcji Handlowej wykazała, że makaron czterojajeczny często zawiera niewiele ponad jedno jajko, a w produktach zwanych 'domowymi' czy 'staropolskimi', można znaleźć orientalną kurkumę.
|
| 10:05 |
Statystyczny Polak zjada około 12 kg sera rocznie. Inspekcja Handlowa odkryła, że co piąty sklep sprzedaje wyroby seropodobne. Katarzyna Bosacka pokaże, po czym rozpoznać żółtego oszusta.
|
| 10:35 |
Morskie wybrzeże Belgii to kolejny punkt na mapie podróży Roberta Makłowicza. Najważniejszym przystankiem na trasie jest Ostenda. Unikatem w skali Morza Północnego jest konny połów krewetek.
|
| 11:10 |
Robert Makłowicz wybrał się na wybrzeże Belgii. Unikatem jest tam konny połów krewetek w Oostduinkerke. Te i inne owoce morza oferują wielkim wyborze sklepy rybne i restauracje w Nieuvport.
|
| 11:45 |
Magda Gessler lubi kuchnię meksykańską, choć nie jest ona łatwa w przygotowaniu. Przyrządzi potrawę z kuchni azteckiej, wieprzowinę w sosie paprykowo-czekoladowym, oraz truskawki zabaione z szampanem.
|
| 12:15 |
Dominika Orlik, zawodniczka sportów motocyklowych, większość swojego czasu spędza w podróży między turniejami. Jej kamper to nie tylko dom na kółkach, ale także miejsce kulinarnych eksperymentów.
|
| 12:45 |
W Chmielnie działa Koło Gospodyń Wiejskich 'Ekobabki'. Przepisy zdradzają Honorata i Monika. Jednym z dań jest zupa rybna. Kolejne potrawy - śledzie w zalewie octowej - szykowane są na piknik.
|
| 13:15 |
Tadeusz Muller chce dowiedzieć się więcej o rodzajach ziemniaków i sposobach ich uprawy. Przyrządzi m.in. pieczone bulwy z pastą z papryki. Zdradzi też przepis na kotlety z boczniakami.
|
| 13:45 |
Tadeusz Muller przyrządzi smakowite dania z selera. Zajrzy na farmę Krzysztofa i Ani, by dowiedzieć się nieco więcej o uprawie tego warzywa. Zaserwuje im zaskakującą zupę z selera podaną w selerze.
|
| 14:15 |
Tomasz przygotowuje roladki z mięsa indyka. Faszeruje je szpinakiem oraz mielonym mięsem. Pokaże także, w jaki sposób przyrządzić indycze klopsy w sosie pomidorowo-śmietanowym.
|
| 14:45 |
Tomasz przyrządza pieczone żeberka i sałatkę colesław. Dla miłośników boczku zrobi pyszną z pesto i poda ją z pieczonymi kartoflami.
|
| 15:15 |
Tomek odwiedza swojego kolegę Ryszarda Tomaszowskiego i Wojciecha Harapkiewicza, szefa kuchni. Tych dwóch to znawcy dziczyzny. W tym odcinku zobaczymy, jak przyrządzić pasztet i gulasz z dzika.
|
| 15:45 |
Tomek demonstruje, jak zrobić przepyszną kaczkę w glazurze pomarańczowo-sojowej. Danie należy podać z sałatką błyskawiczną z selera naciowego, orzechów włoskich i jabłek.
|
| 16:15 |
Prowadzący zaprezentuje widzom przepis na kotlety z mięsa wieprzowego w cytrusowo-kawowej marynacie. Przyrządzi również szarpaną łopatkę z chrzanem w bułce z sosem zaprawionym musztardą.
|
| 16:45 |
Ceniony kucharz Michel Moran podejmuje się kolejnych kulinarnych wyzwań w towarzystwie gwiazd TTV. Umiejętności jurora polskiej edycji "MasterChefa" sprawdzi dziesięć zadań specjalnych.
|
| 17:15 |
Jeff Mauro zabiera trzech kucharzy do różnych dzielnic w Ameryce, gdzie uczestnicy mają przyrządzić posiłki ze składników pozyskanych z kuchni przypadkowych ludzi. Na zdobycie produktów mają 10 minut.
|
| 18:15 |
Pięciu cukierników rywalizuje w konkursie robienia świątecznych ciastek. Trójka wymagających jurorów ocenia starania uczestników i na koniec zdecyduje, kto wygra 10 tysięcy dolarów.
|
| 19:15 |
Buddy i Duff spotykają się na konkursie z okazji świąt. Każdego tygodnia wybierają inny motyw i mają tylko 20 godzin, by stworzyć arcydzieła. Czterech cenionych cukierników co tydzień ocenia ciasta.
|
| 20:15 |
Dziewięciu cukierników z Ameryki prezentuje swoje umiejętności w walce o tytuł mistrza w wykonaniu najlepszego dzieła z piernika. Oprócz tytułu artyści rywalizują o nagrodę pieniężną.
|
| 21:20 |
Na Międzynarodowy Dzień Nosorożca warszawski ogród zoologiczny zamówił tort dla stu dzieci. Małgorzata i Agata zaprezentują, jak zrobić przepyszne ciasto szpinakowe i cytrynowy lemon curd.
|
| 21:50 |
Piątka nowych kucharzy przejdzie próbę pomysłowości, w ramach której w ciągu godziny muszą wymyślić nowe danie.
|
| 23:25 |
Giada de Laurentiis pokazuje, jak urządzić udane świąteczne przyjęcie bez zbędnego stresu i zmartwień. Przeprowadza widzów przez cały proces krok po kroku - od planowania menu po wybór muzyki.
|
| 23:55 |
Giada de Laurentiis pokazuje, jak urządzić udane świąteczne przyjęcie bez zbędnego stresu i zmartwień. Przeprowadza widzów przez cały proces krok po kroku - od planowania menu po wybór muzyki.
|
| 0:30 |
James Martin pokaże, jak przyszykować dania na Boże Narodzenie. Pomogą mu zaproszeni goście. Jimi Mistry zdradzi, jak wyglądają u niego święta, a Paul Ainsworth przygotuje świąteczny lunch.
|
| 1:30 |
Dwie pary konkurują ze sobą w kulinarnym starciu. Wymagający jurorzy - Roberto, Csaba oraz Diego - oceniają, której drużynie należy się tytuł "perfekcyjnych gospodarzy".
|
| 2:30 |
Włoski cukiernik i mistrz projektowania ciast, Renato Ardonino, w swojej pracowni przygotowuje desery, które dzięki jego wyrafinowanemu kunsztowi zamieniają się w słodkie rzeźby.
|
| 3:30 |
Włoski cukiernik i mistrz projektowania ciast, Renato Ardonino, w swojej pracowni przygotowuje desery, które dzięki jego wyrafinowanemu kunsztowi zamieniają się w słodkie rzeźby.
|
| 4:30 |
W 2009 roku Paul i Stella McCartney zainicjowali kampanię, której celem była promocja jednego bezmięsnego dnia w tygodniu. Prowadzące program zdradzają swój ulubiony wegetariański przepis.
|
| 5:00 |
Olga powróci do swoich włoskich korzeni, a Agata da się wciągnąć w podróż przez smaki ze słonecznej Italii. Olga zdradzi, jak przygotowywać fantazyjne ravioli, a Agata ossobuco alla Milanese.
|
Lista stacji
13 Ulica
ale kino+
AMC
Antena HD
AXN
AXN Black
AXN Spin
AXN White
BBC First
CANAL+ 1
CANAL+ 360
CANAL+ 4K Ultra HD
CANAL+ Film
CANAL+ Premium
CANAL+ Seriale
Cinemax
Cinemax 2
Comedy Central
Epic Drama
Film Cafe
Filmbox Action
FilmBox Arthouse
FilmBox Extra HD
FilmBox Family
FilmBox Premium HD
FX
FX Comedy
HBO
HBO 2
HBO 3
Kino Polska
Kino TV
Paramount Network
Polsat Comedy Central Extra
Polsat Film
Polsat Film 2
Polsat Seriale
Romance TV
SCI FI
Show TV
Stopklatka
Sundance TV
TVN Fabuła
TVP Seriale
Warner TV
CANAL+ Extra 1
CANAL+ Extra 2
CANAL+ Sport
CANAL+ Sport 2
CANAL+ Sport 3
CANAL+ Sport 4
CANAL+ Sport 5
Eleven Sports 1
Eleven Sports 2
Eleven Sports 3
Eleven Sports 4
Eurosport 1
Eurosport 2
Extreme Sports Channel
Polsat Sport 1
Polsat Sport 2
Polsat Sport 3
Polsat Sport Extra 1
Polsat Sport Extra 2
Polsat Sport Extra 3
Polsat Sport Extra 4
Polsat Sport Fight
Polsat Sport Premium 1
Polsat Sport Premium 2
SportKlub
TVP Sport
Animal Planet
BBC Earth
CANAL+ Dokument
CBS Reality
CI Polsat
Discovery Channel
Discovery Historia
Discovery Life
Discovery Science
DTX (d. Discovery Turbo Xtra)
Fokus TV
HISTORY
HISTORY 2
ID
Nat Geo People
National Geographic
National Geographic Wild
PLANETE+
Polsat Doku
Polsat Viasat Explore
Polsat Viasat History
Polsat Viasat Nature
Travel
TVP Dokument
TVP Historia
TVP Historia 2
TVP Nauka
O stacji Food Network
Food Network to polska wersja amerykańskiego kanału o tematyce kulinarnej. Food Network prezentuje świeże spojrzenie na telewizję kulinarną oferując przy tym najwyższej jakości rozrywkę. Innowacyjna ramówka oraz inspirujący kucharze, zachęcają do samodzielnego eksperymentowania z potrawami i zgłębiania umiejętności kulinarnych.

















