Food Network Program TV na dziś
4:50 |
![]() Michel w tym odcinku przygotuje posiłek fusion, czyli dania dla smakoszy i poszukiwaczy kulinarnych wrażeń. Potrawy te wyglądają jak dzieło sztuki i zaskakują połączeniem składników.
|
---|---|
5:15 |
![]() Omenaa Mensah, znana prezenterka pogody, wspólnie ze swoją 6-letnią córeczką prezentuje dania, które każdemu przypadną do gustu.
|
5:10 |
![]() Omenaa Mensah, znana prezenterka pogody, wspólnie ze swoją 6-letnią córeczką prezentuje dania, które każdemu przypadną do gustu.
|
5:35 |
![]() W Brugii prowadzący podziwia zabytkowe dzielnice Markt i Burg. Odwiedza sklepy z czekoladą, które przypominają salony jubilerskie. Przyrządza pomidory nadziewane krewetkami z majonezem i awokado.
|
|
|
6:05 |
![]() Kucharz przemierza południową Istrię. Opowie o przywódcy socjalistycznej Jugosławii, który na jedną ze swoich rezydencji wybrał Wyspy Briońskie. W Puli zaś przeniesie się do starożytnych czasów.
|
6:35 |
![]() Rovinj to jedno z najpiękniejszych miast półwyspu Istria. Podróżnik zachwyca się kozim serem z popiołem czy boczkiem wieprzowym z kremem z selera. Samodzielnie przygotowuje risotto ze szparagami.
|
7:05 |
![]() Robert odwiedza miasteczko Vizinada i Zalew Limski, a także kilka innych zachwycających miejsc w okolicy. Starożytny Poreč z bizantyjską bazyliką, wenecki Novigrad, toskańskie winnice w Narduće.
|
7:35 |
![]() Robert Makłowicz jedzie w Bieszczady, gdzie odwiedza gospodarstwa agroturystyczne, stadniny koni, miejsca zapewniające turystykę kwalifikowaną oraz ludzi pielęgnujących tradycje kulinarne.
|
8:05 |
![]() Robert Makłowicz odwiedza Krosno, które słynie z tradycyjnych wyrobów szklanych. Ogląda hutników przy pracy i dostarcza im świeżego pstrąga. Przyrządza proziaki z kozim twarogiem i miodem spadziowym.
|
8:40 |
![]() Magda Gessler zaprezentuje ulubioną potrawę z czasów dzieciństwa, jaką jadała w Bułgarii. Jest to gjuwecz, czyli danie przygotowywane na warzywach i mięsie. Ważnymi składnikami są ziemniaki i papryka.
|
9:10 |
![]() Magda Gessler zdradzi przepis na kubańską potrawę na bazie bananów i ryżu z czarną fasolą. Prowadząca przyrządzi też siekane kotlety z bananem, cebulą oraz jabłkiem. Oprócz tego pojawi się risotto.
|
9:40 |
![]() Polacy zjadają aż 106 mln litrów zimnych sosów rocznie, tj. prawie 3 litry na osobę, najwięcej oczywiście w sezonie grillowym. Okazuje się, że sklepowy majonez jest bez jajek, a ketchup bez pomidorów.
|
10:10 |
![]() Pizza, hamburgery i hot dogi coraz częściej lądują na stołach Polaków. Kasia weźmie pod lupę zdrowe i niezdrowe dodatki. W wyborze idealnej pizzy sklepowej pomogą jej finaliści programu 'Master Chef'.
|
10:55 |
![]() Mikołaj piecze tartę z pomidorami malinowymi. Zastanawia się też, czym najlepiej faszerować paprykę, co to jest brusznica oraz czy można ją podać w towarzystwie kaszubskiego sernika.
|
11:30 |
![]() W tym odcinku Tomek zaproponuje królicze combry zapieczone z suszonymi pomidorami i ze szpinakiem, podane z sałatką z kuskus.
|
12:05 |
![]() Tomasz przygotowuje roladki z mięsa indyka. Faszeruje je szpinakiem oraz mielonym mięsem. Pokaże także, w jaki sposób przyrządzić indycze klopsy w sosie pomidorowo-śmietanowym.
|
12:35 |
![]() Tomasz przyrządza pieczone żeberka i sałatkę colesław. Dla miłośników boczku zrobi pyszną z pesto i poda ją z pieczonymi kartoflami.
|
13:10 |
![]() Tomek odwiedza swojego kolegę Ryszarda Tomaszowskiego i Wojciecha Harapkiewicza, szefa kuchni. Tych dwóch to znawcy dziczyzny. W tym odcinku zobaczymy, jak przyrządzić pasztet i gulasz z dzika.
|
13:40 |
![]() Luka Terni specjalizuje się w daniach mięsnych. Zaprasza widzów do swojej karczmy położonej na toskańskich wzgórzach. Przyrządza gulasze, pieczenie oraz inne specjały z mięsem w roli głównej.
|
14:30 |
![]() Do kulinarnej rywalizacji staje czworo mieszkańców Warszawy. Karolina przygotowuje tzw. kociołek mięs i warzyw, Piotr danie kuchni indyjskiej, Maciej tajskiej, Patrycja śródziemnomorskiej.
|
15:30 |
![]() Eksperci wyjaśnią, czym różni się alergia od nietolerancji pokarmowej. Katarzyna Bosacka weźmie pod lupę produkty bezglutenowe. W drugiej częściej programu zdradzi chwyty handlowców.
|
16:15 |
![]() Statystyczny Polak zjada 13,5 kg ryb rocznie. Widzowie przekonają się, jakie gatunki wybierać. W 'Wiem, co kupuję' będzie mowa o prądzie. W UE za energię najwięcej płacą Cypryjczycy i Polacy.
|
17:00 |
![]() Dzieci szykują pyszną kolację dla swoich idoli. Pomaga im w tym Pascal Brodnicki. Mistrz kuchni przemierza Polskę, poszukując najbardziej inspirujących osób. Każdy odcinek to inna historia.
|
17:35 |
![]() Zdzisław z Nadwiślańskiej Chaty uwielbia swoją pracę cukiernika. Jak tylko rano wstaje, obmyśla menu. Dziś decyduje się na bezy. Jego żona Basia idzie więc do kuzynki po ekologiczne jajka.
|
18:05 |
![]() Na Podlasiu Bożenka zamierza odwiedzić swojego dziadka Heńka. Razem z córką Kingą przyrządzają bliny i lokalną odmianę sera korycińskiego. Wdowa Mirka razem z rodziną wędzi domowe kiełbasy.
|
18:35 |
![]() Walenty umawia się z przyjaciółmi na zajęcia fitnessu. Przygotowuje przekąski. Sprytnie ukrywa larwy w batonach energetycznych, koktajlu i czipsach. Następnie zaprasza gości na pożywną zupę fasolową.
|
19:10 |
![]() Program poświęcony grillowaniu z dużą dawką smaku i humoru. Prowadzący El Laucha wraz z przyjaciółmi przygotowuje przepisy, w których istotną rolę odgrywa technika gotowania, rodzaj mięsa oraz sos.
|
19:40 |
![]() Simone Rugiati odwiedza Mediolan, Neapol, Rimini oraz inne włoskie miasta, gdzie spotka się z trzema mieszkańcami, którzy pokazują mu swoją ulubioną restaurację. Wspólnie wybierają jedno danie.
|
20:45 |
![]() Anne Burrell surowo ocenia dokonania pięciu szefów kuchni. Żaden z nich nie przeszedł pierwszego testu. Jedyną szansą na udział w dalszej rywalizacji jest przygotowanie lunchu w restauracji Giada.
|
21:45 |
Zestawienie najlepszych lokali w Stanach Zjednoczonych, które zapewniają jedyne w swoim rodzaju doznania kulinarne. Pyszne jedzenie jest ważniejsze dla wielu turystów niż muzea, hotele i pamiątki.
|
22:45 |
![]() Robert Irvine prezentuje ulubione miejsca ze słodkimi, smażonymi oraz zdecydowanie ciężkostrawnymi daniami pełnymi sera i innych mniej zdrowych dodatków. Bywają dni, gdy nie można oprzeć się pokusie.
|
23:15 |
![]() Stylista Gok Wan udowadnia, że jest też utalentowanym kucharzem i prawdziwym smakoszem. Prezentuje widzom przepisy na proste wersje azjatyckich klasyków kulinarnych, m.in. pierożki i klasyczne curry.
|
23:45 |
![]() Stylista Gok Wan udowadnia, że jest też utalentowanym kucharzem i prawdziwym smakoszem. Prezentuje widzom przepisy na proste wersje azjatyckich klasyków kulinarnych, m.in. pierożki i klasyczne curry.
|
0:15 |
![]() Bobby Flay i Michael Symon jako kapitanowie drużyn biorą udział w rywalizacji w grillowaniu. Mogą stracić całą swoją drużynę i odpaść tuż przed finałem. Są gotowi na wszystko, aby pozostać w grze.
|
1:20 |
![]() Program poświęcony grillowaniu z dużą dawką smaku i humoru. Prowadzący El Laucha wraz z przyjaciółmi przygotowuje przepisy, w których istotną rolę odgrywa technika gotowania, rodzaj mięsa oraz sos.
|
1:50 |
Michael Symon wyrusza w podróż, aby spróbować najlepszych klasycznych amerykańskich burgerów i dań z grilla.
|
2:20 |
![]() Roger Mooking wyrusza w kulinarną podróż, by znaleźć potrawy godne uwagi. Dla niego żaden lokal nie jest położony zbyt daleko, a każdy jest wart wyprawy, jeśli to w nim serwują wyśmienite dania.
|
3:05 |
![]() Robert Irvine przyjeżdża do Ridgeland w stanie Mississippi, aby pomóc małżeństwu prowadzącemu Rossini Cucina Italiana. W restauracji panuje brud, a właściciele zdają się być zrezygnowani.
|
3:55 |
![]() Claire Robinson potrafi zachęcić do gotowania początkujących i zaawansowanych. Jej przepisy są łatwe w realizacji i niezbyt czasochłonne.
|
4:20 |
![]() Claire Robinson potrafi zachęcić do gotowania początkujących i zaawansowanych. Jej przepisy są łatwe w realizacji i niezbyt czasochłonne.
|
4:45 |
![]() Michel Moran przedstawi propozycję posiłków dla harcerzy i na biwak. Przyrządzi m.in. pożywną zupę z soczewicą i kiełbasą oraz deser ryżowo-karmelowy. Gościem specjalnym będzie Mateusz Borkowski.
|
5:10 |
![]() Omenaa Mensah, znana prezenterka pogody, wspólnie ze swoją 6-letnią córeczką prezentuje dania, które każdemu przypadną do gustu.
|
Lista stacji
13 Ulica
ale kino+
AMC
AXN
AXN Black
AXN Spin
AXN White
BBC First
CANAL+ 1
CANAL+ 4K Ultra HD
CANAL+ Family
CANAL+ Film
CANAL+ Premium
CANAL+ Seriale
CBS Europa
Cinemax
Cinemax 2
Comedy Central
Epic Drama
Filmbox Action
FilmBox Arthouse
FilmBox Extra HD
FilmBox Family
FilmBox Premium HD
FOX
FOX Comedy
HBO
HBO 2
HBO 3
Kino Polska
Kino TV
Paramount Network
Polsat Comedy Central Extra
Polsat Film
Polsat Seriale
Red Carpet TV
Romance TV
SCI FI
Stopklatka
Sundance TV
TVN Fabuła
TVP Seriale
Warner TV
CANAL+ Sport
CANAL+ Sport 2
CANAL+ Sport 3
CANAL+ Sport 4
CANAL+ Sport 5
Eleven Sports 1
Eleven Sports 2
Eleven Sports 3
Eleven Sports 4
Eurosport 1
Eurosport 2
Extreme Sports Channel
Polsat Sport
Polsat Sport Extra
Polsat Sport Fight
Polsat Sport News
Polsat Sport Premium 1
Polsat Sport Premium 2
SportKlub
TVP Sport
Animal Planet
BBC Earth
CANAL+ Dokument
CBS Reality
CI Polsat
Discovery Channel
Discovery Historia
Discovery Life
Discovery Science
DTX (d. Discovery Turbo Xtra)
Fokus TV
HISTORY
HISTORY 2
ID
Nat Geo People
National Geographic
National Geographic Wild
PLANETE+
Polsat Doku
Polsat Viasat Explore
Polsat Viasat History
Polsat Viasat Nature
Travel
TVP Dokument
TVP Historia
O stacji Food Network
Food Network to polska wersja amerykańskiego kanału o tematyce kulinarnej. Food Network prezentuje świeże spojrzenie na telewizję kulinarną oferując przy tym najwyższej jakości rozrywkę. Innowacyjna ramówka oraz inspirujący kucharze, zachęcają do samodzielnego eksperymentowania z potrawami i zgłębiania umiejętności kulinarnych.