Szczypta smaku (6/8)

magazyn kulinarny Polska 2013  b.o.
zdjęcie

W skrócie

Olga powróci do swoich włoskich korzeni, a Agata da się wciągnąć w podróż przez smaki ze słonecznej Italii. Olga zdradzi, jak przygotowywać fantazyjne ravioli, a Agata ossobuco alla Milanese.

Oglądaj w telewizji

Program archiwalny.

Opis

Olga Kwiecińska do perfekcji opanowała sztukę gotowania i różnorakie kuchenne sztuczki. Agata Ziemnicka jest dietetyczką z pasją, która bez wytchnienia wynajduje różne sposoby na to, żeby jeść zdrowo i smacznie. Obie gotują nowoczesne i lekkie potrawy, wzorując się nie tylko na kuchni tradycyjnej. Każdy odcinek jest pełen inspiracji z innego zakątka świata. Olga i Agata sprawdzą, jak gotują prawdziwe włoskie mammy oraz zaserwują tradycyjne dania kuchni francuskiej. Nie zabraknie też pomysłowych łakoci.

Olga powróci do swoich włoskich korzeni, a Agata da się wciągnąć w szaloną podróż przez cudowne smaki ze słonecznej Italii. Widzowie dowiedzą się czym różni się zuppa pavese od tradycyjnego polskiego rosołu. Olga zdradzi, jak przygotowywać fantazyjne ravioli. Agata natomiast przedstawi wspaniały mediolański przepis na potrawę jednogarnkową, czyli Ossobuco alla Milanese.

Twórcy

Zobacz także

Ładuję...