Szczypta smaku (7/8)
W skrócie
W 2009 roku Paul i Stella McCartney zainicjowali kampanię, której celem była promocja jednego bezmięsnego dnia w tygodniu. Prowadzące program zdradzają swój ulubiony wegetariański przepis.
Oglądaj w telewizji
Opis
Olga Kwiecińska do perfekcji opanowała sztukę gotowania i różnorakie kuchenne sztuczki. Agata Ziemnicka jest dietetyczką z pasją, która bez wytchnienia wynajduje różne sposoby na to, żeby jeść zdrowo i smacznie. Obie gotują nowoczesne i lekkie potrawy, wzorując się nie tylko na kuchni tradycyjnej. Każdy odcinek jest pełen inspiracji z innego zakątka świata. Nie zabraknie też pomysłowych łakoci.
W 2009 roku Paul i Stella McCartney zainicjowali kampanię, której celem była promocja jednego bezmięsnego dnia w tygodniu. Wśród wyznawców trendu są oczywiście prowadzące - Agata i Olga. Ekspertki zdradzają swój ulubiony wegetariański przepis na papryki faszerowane soczewicą w sosie z pieczonej papryki. Pokazują, jak zrobić zdrowego burgera z komosy ryżowej, a także pełne egzotycznych aromatów zielone curry z warzywami i makaronem ryżowym.