Zamiana szefów kuchni (6)
W skrócie
Kucharze zamienią się miejscami. Carlo Bongolo, z pochodzenia wenecjanin, specjalizuje się w kuchni włoskiej. W karcie jego restauracji można znaleźć m.in. makaron barwiony atramentem kałamarnicy.
Oglądaj w telewizji
Opis
Widzowie zobaczą, co odróżnia pracę szefa kuchni w eleganckim bistro od gotowania dla gości dużego zajazdu lub jadłodajni. Dwóch mistrzów patelni z zupełnie różnych światów na jeden dzień zamienia się miejscami. Muszą poradzić sobie w nowej rzeczywistości i podołać wszystkim wyzwaniom.
Kucharze zamienią się miejscami. Carlo Bongolo, z pochodzenia wenecjanin, specjalizuje się w kuchni włoskiej. W karcie jego restauracji można znaleźć m.in. tiramisu i makaron barwiony atramentem kałamarnicy. Tymczasem Dwór Kukuczka to restauracja w góralskim stylu położona w Istebnej w Beskidzie Śląskim. To miejsce typowo regionalne, korzystające z lokalnych produktów, serwujące wspaniałe dania z jagnięciny, w tym także burgery.