Zamiana szefów kuchni (3/6)

W skrócie
Maria Pietruszka prowadzi regionalną Chatę Olimpijczyka. Lokal specjalizuje się w mięsie, zupach i oscypkach. Natomiast Andrzej Gradowski zarządza nowoczesną restauracją Krakowskie Orzo w Zabłociu.
Oglądaj w telewizji

Opis
Widzowie zobaczą, co odróżnia pracę szefa kuchni w eleganckim bistro od gotowania dla gości dużego zajazdu lub jadłodajni. Dwóch mistrzów patelni z zupełnie różnych światów na jeden dzień zamienia się miejscami. Muszą poradzić sobie w nowej rzeczywistości i podołać wszystkim wyzwaniom.
Maria Pietruszka prowadzi regionalną restaurację Chata Olimpijczyka. Urządzony w góralskim stylu lokal specjalizuje się w mięsie, tradycyjnych zupach i pieczonych oscypkach. Szefowa kuchni korzysta z przepisów przekazywanych w rodzinie od trzech pokoleń. Natomiast Andrzej Gradowski zarządza nowoczesną restauracją Krakowskie Orzo w Zabłociu. Serwuje zdrowe i oryginalne potrawy, a wśród nich wiele śródziemnomorskich dań; kalmary w proseco, frytki z batatów, włoskie makarony. Uczestnicy spróbują swoich sił w obcej kuchni.