Zamiana szefów kuchni (2/6)

W skrócie
Restauracja Ceviche Bar znajduje się w centrum stolicy. Szef kuchni Martin Gimenez słynie z owoców morza, która układa w oryginalne rzeźby. Z kolei Grzegorz Uchwał prowadzi bar mleczny w Płocku.
Oglądaj w telewizji

Opis
Widzowie zobaczą, co odróżnia pracę szefa kuchni w eleganckim bistro od gotowania dla gości dużego zajazdu lub jadłodajni. Dwóch mistrzów patelni z zupełnie różnych światów na jeden dzień zamienia się miejscami. Muszą poradzić sobie w nowej rzeczywistości i podołać wszystkim wyzwaniom.
Elegancka restauracja Ceviche Bar znajduje się w biznesowym centrum stolicy. Jej popisowym daniem jest ceviche - surowa ryba w wyrazistej marynacie. Prócz tego szef kuchni Argentyńczyk Martin Gimenez słynie z owoców morza, która układa w oryginalne rzeźby. Z kolei Grzegorz Uchwał prowadzi bar mleczny w Płocku, w którym można zjeść śniadania i domowe obiady. W kuchni pracuje kilkanaście osób, a tempo pracy jest zawrotne. Obaj panowie na próbę zamienią się restauracjami.