Sexy kuchnia Magdy Gessler (3/9)

magazyn kulinarny Polska 2017  b.o.
zdjęcie

W skrócie

Magda Gessler lubi kuchnię meksykańską, choć nie jest ona łatwa w przygotowaniu. Przyrządzi potrawę z kuchni azteckiej, wieprzowinę w sosie paprykowo-czekoladowym, oraz truskawki zabaione z szampanem.

Oglądaj w telewizji

Program archiwalny.

Opis

Nie wszyscy dobrze sobie radzą w kuchni. Są tacy, którym gotowanie kojarzy się z ciężką pracą, nudnymi zakupami oraz sprzątaniem bałaganu. Inni z kolei obawiają się kulinarnej porażki i niezadowolonych min gości. W swoim nowym programie Magda Gessler, ambasador Food Network, przygotowuje dla widzów autorskie dania. Stosuje intrygujące połączenia smaków, niezwykłe kompozycje kolorystyczne, sięga po ciekawe kształty. Każdy odcinek to nowy przepis, m.in. na słodycze, które nie tuczą, a także rady dotyczące tego, jakich składników użyć, by mieć piękną skórę i lśniące włosy.

Magda Gessler uwielbia kuchnię meksykańską, przyznaje jednak, że jest ona jedną z najtrudniejszych do przyrządzenia. W tym odcinku restauratorka zaproponuje potrawę z kuchni azteckiej, mianowicie wieprzowinę w sosem paprykowo-czekoladowym. Drugim daniem przygotowanym przez restauratorkę będą truskawki zabaione z szampanem.

Twórcy

Ładuję...