Przyślij przepis (6)

magazyn kulinarny Polska 2019  b.o.
zdjęcie

W skrócie

W Chmielnie działa Koło Gospodyń Wiejskich 'Ekobabki'. Przepisy zdradzają Honorata i Monika. Jednym z dań jest zupa rybna. Kolejne potrawy - śledzie w zalewie octowej - szykowane są na piknik.

Oglądaj w telewizji

Program archiwalny.

Opis

Ekipa filmowa Food Network odwiedza pasjonatów i podpatruje, jaki jest ich sposób na udany obiad, rodzinną kolację czy imieniny u cioci.

W kaszubskim Chmielnie działa Koło Gospodyń Wiejskich "Ekobabki". Swoje przepisy zdradzają należące do niego Honorata i Monika. Jednym z dań jest zupa rybna podana z domowym chlebem z mąki razowej i żytniej. Kolejne potrawy są szykowane na wspólny piknik Ekobabek. Są to śledzie w zalewie octowej według rodzinnego przepisu Moniki. Honorata z kolei przygotowuje dla koleżanek swoją popisową białą kiełbasę pieczoną w piwnej zalewie. Na deser zostanie podane dyniowe ciasto Moniki, które niedawno zostało nagrodzone w konkursie wypieków.

Ładuję...