Food NetworkProgram TV na Czwartek 18.08.2022
5:45 |
Prowadzący zaprezentuje widzom przepis na kotlety z mięsa wieprzowego w cytrusowo-kawowej marynacie. Przyrządzi również szarpaną łopatkę z chrzanem w bułce z sosem zaprawionym musztardą.
|
---|---|
6:15 |
Tomek wybiera się na Kujawy. Wraz z miejscowym kołem gospodyń przyrządzi faszerowaną gęś. Powie, jak przygotować ragout z gęsi zapieczone pod ciastem francuskim oraz duszone uda drobiowe.
|
6:45 |
Tomek przyrządza gulasz z serc drobiowych w sosie pomidorowo-śmietanowym. Pokaże także, jak zrobić wątróbkę z dodatkiem orzechów laskowych oraz miodu gryczanego.
|
7:15 |
Tomek przyrządza cielęcinę w naleśniku z pieczarkowym sosem, zrobi także sznycle cielęce z jajkami i sałatką ziemniaczaną z dodatkiem chili.
|
|
|
7:45 |
Robert zabiera widzów w samo serce Karpat, Odwiedza miejsca, które znajdują się z dala od turystycznych szlaków oraz historyczne miasta, takie jak: Mukaczewo, Użhorod czy Kołomyja.
|
8:15 |
Robert Makłowicz podróżuje po ukraińskim Zakarpaciu. Mieszkańców Użhorodu łączy miłość do mamałygi z bryndzą i skwarkami. Z kolei w mieście Czop nad Cisą kucharz przyrządzi zupę rybną.
|
8:50 |
Magda Gessler zaprezentuje, jak przyrządzić frittatę. Restauratorka wybiera warzywną wersję ze szparagami i kwiatami cukinii, ale lista produktów potrzebnych do przygotowania tej potrawy jest otwarta.
|
9:20 |
W kuchni pojawią się ryby i owoce morza. Na początek pstrąg marynowany w cebuli, szczypiorku, z dodatkiem fenkułu, obtoczony w panierce z orzechów laskowych. Potem Magda przyrządzi portugalskie danie.
|
9:50 |
Zestawienie lokali, które trzeba zobaczyć w Stanach Zjednoczonych, by zdobyć jedyne w swoim rodzaju doznania kulinarne. Pyszne jedzenie jest ważniejsze dla wielu turystów niż muzea, hotele i pamiątki.
|
10:50 |
Mikołaj Rey podróżuje po Polsce i smakuje różnych lokalnych specjałów. Odwiedza miejsca, w których powstają wyjątkowe produkty regionalne. Następnie tworzy potrawy, czerpiąc z poznanych przepisów.
|
11:25 |
Mikołaj Rey podróżuje po Polsce i smakuje różnych lokalnych specjałów. Odwiedza miejsca, w których powstają wyjątkowe produkty regionalne. Następnie tworzy potrawy, czerpiąc z poznanych przepisów.
|
11:55 |
Scott Conant rzuca wyzwanie czterem odważnym cukiernikom. Wykorzystując zaskakujące składniki i pracując pod presją czasu, kucharze muszą wykazać się umiejętnościami, koncentracją i wyobraźnią.
|
12:55 |
W studiu zjawi się Viki Gabor i zaśpiewa dwie piosenki. Mali kucharze mają przygotować dania wegetariańskie, które dbająca o zdrowe odżywianie piosenkarka chętnie zjadłaby przed występem.
|
14:35 |
Swoje dania zaprezentują mieszkańcy Białegostoku, m.in. Sebastian Piwański, współwłaściciel studia budowlanego, oraz Sylwia Świsłowska, prowadząca własną mobilną szkołę tańca.
|
15:35 |
Katarzyna Bosacka wyjaśni różnicę między żywnością paczkowaną a sprzedawaną na wagę. Sprawdzi, dlaczego ponad 1/3 towarów jest źle oznakowana. Druga część odcinka poświęcona będzie farbom do włosów.
|
16:20 |
Luka Terni specjalizuje się w daniach mięsnych. Zaprasza widzów do swojej karczmy położonej na toskańskich wzgórzach. Przyrządza gulasze, pieczenie oraz inne specjały z mięsem w roli głównej.
|
17:00 |
Kolejnym przystankiem w podróży Roberta Makłowicza jest Truskawiec, najsłynniejsze ukraińskie uzdrowisko. Kucharz odnajduje tam chleb pieczony na liściach kapusty, strudle i torcik truskawkowy.
|
17:35 |
Robert Makłowicz dociera do miasta Brody, wschodniego pogranicza dawnej Galicji, w którym urodził się Joseph Roth. W Podhorcach kucharz przyrządza zupę sprzed wieków - barszcz zielony.
|
18:10 |
Miasto Ałmaty, choć nie jest już stolicą Kazachstanu, pozostaje największą aglomeracją w kraju. Zjeżdżając kolejką linową ze stacji narciarskiej do miasta, Robert odkrywa jego kulinarne wizytówki.
|
18:45 |
Walenty odwiedza swojego kolegę z Kielc, Marcina, z którym gotuje kolejne zaskakujące dania. Na ruszcie ze znalezionej na złomowisku beczki razem przyrządzają kanapkę z przeponą wołową i ostrym sosem.
|
19:15 |
Program poświęcony grillowaniu z dużą dawką smaku i humoru. Prowadzący wraz z przyjaciółmi przygotowuje nietuzinkowe przepisy, w których istotną rolę odgrywa technika gotowania, rodzaj mięsa oraz sos.
|
19:50 |
Ola chciałaby poznać mężczyznę, który wywrze na niej wrażenie osobowością i intelektem. Pozna trzech kandydatów, m.in. Maksa, który przez kontuzję porzucił karierę sportową i został kucharzem.
|
20:50 |
Gabriele Bonci podróżuje po Włoszech, by pomagać rozwijającym się biznesom piekarniczym zaistnieć we współczesnym świecie kulinariów.
|
22:15 |
Gospodarze jeżdżą na konkursy kulinarne w USA: od South Beach Seafood Festival po San Diego Bacon Fest. Podczas rywalizacji szefowie kuchni konkurują, aby udowodnić, że ich danie jest najlepsze.
|
22:55 |
Luka Terni specjalizuje się w daniach mięsnych. Zaprasza widzów do swojej karczmy położonej na toskańskich wzgórzach. Przyrządza gulasze, pieczenie oraz inne specjały z mięsem w roli głównej.
|
23:35 |
Magda Gessler wybiera się do warszawskiej restauracji Kanapa, która słynie z ukraińskich specjałów. Szefem kuchni jest tu Dmitrij Babak, a jego dania to ryzykowne połączenia współczesności i tradycji.
|
0:10 |
Guy Fieri jeździ po kraju, by próbować dań w małych knajpkach z tradycyjnym amerykańskim jedzeniem. Nowe pokolenie właścicieli i pyszne domowe jedzenie czynią amerykańską kuchnię ciekawą dla smakoszy.
|
0:45 |
Program poświęcony grillowaniu z dużą dawką smaku i humoru. Prowadzący wraz z przyjaciółmi przygotowuje nietuzinkowe przepisy, w których istotną rolę odgrywa technika gotowania, rodzaj mięsa oraz sos.
|
1:15 |
Bobby pokazuje, jak stworzyć zdrowe, wegetariańskie menu. Przygotowuje minipizze z grillowanych grzybów portobello z oliwą, papryką, pomidorami i kozim serem. Serwuje też sałatkę z grillowaną pitą.
|
1:45 |
Bobby Flay przedstawia sposób na przygotowanie sosu barbecue oraz szykuje słodko-słony miks kukurydzy i fasoli wraz z grillowanymi batatami. Do tego proponuje brzoskwiniowy drink z kruszonego lodu.
|
2:15 |
W czwartym sezonie prowadzącym jest szef kuchni ormiańskiego pochodzenia, Misha Sukyas. Wyruszy on w podróż po Włoszech, by dowiedzieć się, gdzie zdaniem kierowców ciężarówek są najlepsze lokale.
|
3:20 |
Siedmiu odnoszących sukcesy właścicieli foodtrucków łączy siły z przyjaciółmi i rodziną, aby ruszyć w trasę. Tyler Florence daje zespołom ograniczony budżet na zakupy oraz wyznacza czas na gotowanie.
|
4:20 |
Autorka książki kucharskiej i kulinarnego bloga, Molly Yeh, w swojej przytulnej kuchni przyrządza potrawy inspirowane jej żydowskimi i chińskimi korzeniami.
|
4:50 |
Michel Moran przedstawi propozycję posiłków dla harcerzy i na biwak. Przyrządzi m.in. pożywną zupę z soczewicą i kiełbasą oraz deser ryżowo-karmelowy. Gościem specjalnym będzie Mateusz Borkowski.
|
5:20 |
Omenaa Mensah, znana prezenterka pogody, wspólnie ze swoją 6-letnią córeczką prezentuje dania, które każdemu przypadną do gustu.
|
Lista stacji
13 Ulica
ale kino+
AMC
Antena HD
AXN
AXN Black
AXN Spin
AXN White
BBC First
CANAL+ 1
CANAL+ 360
CANAL+ 4K Ultra HD
CANAL+ Film
CANAL+ Premium
CANAL+ Seriale
Cinemax
Cinemax 2
Comedy Central
Epic Drama
Film Cafe
Filmbox Action
FilmBox Arthouse
FilmBox Extra HD
FilmBox Family
FilmBox Premium HD
FX
FX Comedy
HBO
HBO 2
HBO 3
Kino Polska
Kino TV
Paramount Network
Polsat Comedy Central Extra
Polsat Film
Polsat Seriale
Red Carpet TV
Romance TV
SCI FI
Stopklatka
Sundance TV
TVN Fabuła
TVP Seriale
Warner TV
CANAL+ Sport
CANAL+ Sport 2
CANAL+ Sport 3
CANAL+ Sport 4
CANAL+ Sport 5
Eleven Sports 1
Eleven Sports 2
Eleven Sports 3
Eleven Sports 4
Eurosport 1
Eurosport 2
Extreme Sports Channel
Polsat Sport 1
Polsat Sport 2
Polsat Sport 3
Polsat Sport Fight
Polsat Sport Premium 1
Polsat Sport Premium 2
SportKlub
TVP Sport
Animal Planet
BBC Earth
CANAL+ Dokument
CBS Reality
CI Polsat
Discovery Channel
Discovery Historia
Discovery Life
Discovery Science
DTX (d. Discovery Turbo Xtra)
Fokus TV
HISTORY
HISTORY 2
ID
Nat Geo People
National Geographic
National Geographic Wild
PLANETE+
Polsat Doku
Polsat Viasat Explore
Polsat Viasat History
Polsat Viasat Nature
Travel
TVP Dokument
TVP Historia
TVP Historia 2
TVP Nauka
O stacji Food Network
Food Network to polska wersja amerykańskiego kanału o tematyce kulinarnej. Food Network prezentuje świeże spojrzenie na telewizję kulinarną oferując przy tym najwyższej jakości rozrywkę. Innowacyjna ramówka oraz inspirujący kucharze, zachęcają do samodzielnego eksperymentowania z potrawami i zgłębiania umiejętności kulinarnych.