Wiem, co jem, i wiem, co kupuję (10/13)

magazyn poradnikowy Polska 2015  od 12 lat
zdjęcie

W skrócie

Katarzyna Bosacka wyjaśni różnicę między żywnością paczkowaną a sprzedawaną na wagę. Sprawdzi, dlaczego ponad 1/3 towarów jest źle oznakowana. Druga część odcinka poświęcona będzie farbom do włosów.

Oglądaj w telewizji

Nd 24.11 9:05
Food Networklogo
Pon 25.11 5:15
TVN Stylelogo

Opis

W piątym sezonie programu Katarzyna Bosacka zbada sklepowe produkty i postawi diagnozę. Zajrzy do koszyków i wczyta się w etykiety. Zacznie od grupy podwyższonego ryzyka, czyli słonych i słodkich przekąsek. W poszukiwaniu metali ciężkich prowadząca przeskanuje nawet szminkę. Oceni też siły witalne baterii i zmierzy temperaturę opiekaczom. Analizie poddane zostaną płyny do kąpieli i środki czyszczące. Będzie też coś o obcasach. Katarzyna Bosacka sprawdzi, które z nich są najzdrowsze dla stóp.

Kasia Bosacka wyjaśni, jaka jest różnica między żywnością paczkowaną a tą na wagę. Sprawdzi dlaczego przeszło 1/3 towarów sprzedawanych luzem jest źle oznakowana, a produkty paczkowane wciska się klientom po dacie przydatności do spożycia. Widzowie dowiedzą się, czy paczkowane sery i wędliny mają więcej szkodliwych konserwantów, a także czy są droższe od tych oferowanych na wagę. Prof. Zdrówko powie, jakie ryby najlepiej spożywać. Specjalni wysłannicy sprawdzą, czy wędliny na wagę mają oznaczony skład, a także czy zawsze są świeże. A w "Wiem co kupuję" wszystko o farbach do włosów.

Twórcy

Zobacz także

Ładuję...