Odkrycia Magdy Gessler (2/3)
W skrócie
Magda Gessler wybiera się do warszawskiej restauracji Kanapa, która słynie z ukraińskich specjałów. Szefem kuchni jest tu Dmitrij Babak, a jego dania to ryzykowne połączenia współczesności i tradycji.
Oglądaj w telewizji
Opis
Magda Gessler rusza w Polskę, żeby pokazać widzom oryginalne restauracje oraz utalentowanych szefów kuchni, o których mało kto wie. Restauratorka przedstawia ich fascynujące historie, namawia na szczere rozmowy, a następnie podgląda ich pracę w kuchni i próbuje ich popisowych dań.
Magda Gessler wybiera się do warszawskiej restauracji Kanapa, która słynie z ukraińskich specjałów. Szefem kuchni jest tu Dmitrij Babak, a jego dania to ryzykowne połączenia współczesności i tradycji oraz kuchni ukraińskiej ze smakami z całego świata. W menu znajduje się galareta z królika z chrzanem i musztardą molekularną, tatar z łososia z guacamole z chipsem z mąki gryczanej, czarne pierogi z sandacza i prawdziwy barszcz ukraiński podany w główce kapusty. Zaskoczeniem jest z pewnością jadalna świeczka z masła, czosnku i soli.