Odkrycia Magdy Gessler (1/3)
W skrócie
Magda Gessler odwiedza warszawską restaurację Zoni. Zaprojektował ją ceniony architekt Mirosław Nizio. Szefem kuchni jest tu Aleksander Baron, nazywany kreatorem spektakularnych smaków.
Oglądaj w telewizji
Opis
Magda Gessler rusza w Polskę, żeby pokazać widzom oryginalne restauracje oraz utalentowanych szefów kuchni, o których mało kto wie. Restauratorka przedstawia ich fascynujące historie, namawia na szczere rozmowy, a następnie podgląda ich pracę w kuchni i próbuje ich popisowych dań.
Magda Gessler odwiedza warszawską restaurację Zoni. Zaprojektował ją ceniony architekt Mirosław Nizio. Szefem kuchni jest tu Aleksander Baron, nazywany kreatorem prawdziwie spektakularnych smaków. Od lat zbiera on wiedzę na temat dań, które królowały na polskim stole nawet sto lat temu. Na tej podstawie przygotowuje potrawy, które zaskakują nie tylko smakiem, ale i wyglądem. Wśród dań można znaleźć chłodnik z wołowiną, ser dojrzewający w ziemi podany na torfie, a także mus z mózgiem i wanilią.