Food NetworkProgram TV na Wtorek 18.06.2024
| 6:00 |
Anna Starmach udowodnia, że dietetyczne potrawy mogą być smaczne i łatwe w przygotowaniu. Proponuje azjatyckie spring rollsy z warzywami, owinięte w papier ryżowy i lekkostrawne gazpacho z arbuzem.
|
|---|---|
| 6:35 |
Tomek demonstruje, jak zrobić przepyszną kaczkę w glazurze pomarańczowo-sojowej. Danie należy podać z sałatką błyskawiczną z selera naciowego, orzechów włoskich i jabłek.
|
| 7:10 |
Prowadzący zaprezentuje widzom przepis na kotlety z mięsa wieprzowego w cytrusowo-kawowej marynacie. Przyrządzi również szarpaną łopatkę z chrzanem w bułce z sosem zaprawionym musztardą.
|
| 7:45 |
Kuchnia Bernedetty Parodi to jedyne w swoim rodzaju laboratorium, w którym powstają wyjątkowe potrawy: przystawka, pierwsze i drugie danie, oraz deser.
|
|
|
|
| 8:20 |
Kuchnia Bernedetty Parodi to jedyne w swoim rodzaju laboratorium, w którym powstają wyjątkowe potrawy: przystawka, pierwsze i drugie danie, oraz deser.
|
| 8:55 |
Bobby Flay i Michael Symon jako kapitanowie drużyn biorą udział w rywalizacji w grillowaniu. Mogą stracić całą swoją drużynę i odpaść tuż przed finałem. Są gotowi na wszystko, aby pozostać w grze.
|
| 9:55 |
Katarzyna Bosacka sprawdza, co kryje się w sprzedawanych w Polsce lodach. Niektóre są wodniste, nafaszerowane chemią i sztucznymi barwnikami. Prowadząca podpowie, na co zwracać uwagę.
|
| 10:30 |
Prawie wszyscy uwielbiają truskawki. Katarzyna Bosacka sprawdza dziś, czy Polskę rzeczywiście zalewają owoce z Chin i ile chemii jest w ciastkach, jogurtach i cukierkach o smaku truskawek.
|
| 11:05 |
Program poświęcony grillowaniu z dużą dawką smaku i humoru. Prowadzący wraz z przyjaciółmi przygotowuje nietuzinkowe przepisy, w których istotną rolę odgrywa technika gotowania, rodzaj mięsa oraz sos.
|
| 11:40 |
Program poświęcony grillowaniu z dużą dawką smaku i humoru. Prowadzący wraz z przyjaciółmi przygotowuje nietuzinkowe przepisy, w których istotną rolę odgrywa technika gotowania, rodzaj mięsa oraz sos.
|
| 12:15 |
Program poświęcony grillowaniu z dużą dawką smaku i humoru. Prowadzący wraz z przyjaciółmi przygotowuje nietuzinkowe przepisy, w których istotną rolę odgrywa technika gotowania, rodzaj mięsa oraz sos.
|
| 12:45 |
Prowadzący jedzie do lokalu Copper Steer Steakhouse. Restauracja to spełnienie marzeń Parrish i Maureen. Marzenie jednak zmieniło się w koszmar i właściciele zaczęli tracić pieniądze.
|
| 13:45 |
Rywalizujący kucharze poznają temat przewodni rundy. Muszą oceniać klientów, gdy ci wychodzą ze sklepu, i próbować odkupić od nich torby z zakupami. Gospodynią konkursu jest Alex Guarnaschelli.
|
| 14:45 |
Guy Fieri szuka przykładów biesiadowania w dawnym stylu. Odkrywa w amerykańskiej tradycji międzynarodowe korzenie - od smaku meksykańskiego po libański, od włoskiego przez niemiecki i polski.
|
| 15:20 |
Jesse Palmer wykorzystuje swoje ulubione akcesoria do pływania jako inspirację do stworzenia pączków. Rzuca wyzwanie miłośnikom wypieków, aby przygotowali własne żelatynowe ciastka z motywem wodnym.
|
| 16:20 |
Makłowicz zabiera do kolejnego malowniczego zakątka Ukrainy. Próbuje śniadania w górskim hotelu i wybiera się na obiad do koliby. Przy okazji zdradza przepis na gribną juszkę, czyli zupę grzybową.
|
| 16:50 |
Czerniowce są ostatnim przystankiem w podróży Roberta Makłowicza po Ukrainie. To miasto, w którym nadal obecne są tradycje wielu kultur. Kucharz przyrządza danie pochodzenia rumuńskiego - tokanicę.
|
| 17:20 |
Podczas wyprawy do Phnom Penh Robert Makłowicz odwiedza miejskie targi. Kupuje naczynia do gotowania, przebiera w wiktuałach i podziwia kolonialną francuską architekturę. Gości w pałacu królewskim.
|
| 17:55 |
Mikołaj Rey podróżuje po Polsce i smakuje różnych lokalnych specjałów. Odwiedza miejsca, w których powstają wyjątkowe produkty regionalne. Następnie tworzy potrawy, czerpiąc z poznanych przepisów.
|
| 18:25 |
Prowadzący wykorzystuje brązowe pieczarki, by przyrządzić z nich wegetariańską ucztę. Sprawdza, który przepis na śledzia po kaszubsku jest najlepszy oraz wybiera ulubiona mieszankę musli.
|
| 19:00 |
Mikołaj wykorzystuje jadalne kwiaty, z których robi sałatę. Podaje ją w towarzystwie steku. Prezentuje też pierogi ze szczupakiem w sosie kurkowym czy zupę na wywarze bursztynowym.
|
| 19:35 |
Walenty odwiedza malownicze Gorce. Na piecu opalanym drewnem ugotuje tradycyjną maczankę, czyli wątróbkę po góralsku. Poda też dania, których składnikiem będą nietypowe, przez niego zebrane grzyby.
|
| 20:10 |
Walenty odwiedza restaurację Szamma w Gliwicach. Pracującym tam kucharzom przywozi wołowe i końskie penisy. Nie wywołuje tym zaskoczenia, gdyż w menu można znaleźć m.in. żelki z penisów jeleni.
|
| 20:45 |
Walenty i jego kolega Kuba urządzają grilla. Na ruszt, zamiast zwyczajnej kiełbasy, wrzucają... gołębie. Ptaki otrzymują od hodowcy spod Krakowa. Z piersi przyrządzają szaszłyki, a z korpusów rosół.
|
| 21:20 |
Guy Fieri powierza Noah Cappe zabranie dwóch szefów kuchni do miast, w których jeszcze nie był. Każdy z nich pokazuje swoje ulubione danie z popularnych lokalnych restauracji panelowi ekspertów.
|
| 22:25 |
Czterech restauratorów otwiera pierwsze biznesy. Towarzyszą im partnerzy. Razem muszą stawić czoła przeciwnościom losu i rozwiązywać problemy. Stresujące sytuacje wystawiają na próbę siłę uczuć.
|
| 23:25 |
Benedetta Rossi przedstawia pyszne, domowe przepisy, których nauczyli ją rodzice. Prowadząca wybiera do swoich potraw lokalne produkty, tworząc zdrowe przysmaki oraz sycące obiady.
|
| 0:05 |
Restaurator Guy Fieri przemierza Amerykę. Odwiedza małe knajpki z tradycyjnymi regionalnymi daniami, podanymi w nowej i zaskakującej odsłonie. Nie tylko je smakuje, lecz także uczy się przyrządzać.
|
| 0:35 |
Guy Fieri szuka przykładów biesiadowania w dawnym stylu. Odkrywa w amerykańskiej tradycji międzynarodowe korzenie - od smaku meksykańskiego po libański, od włoskiego przez niemiecki i polski.
|
| 1:10 |
Guy Fieri po raz kolejny wyrusza w podróż po Stanach Zjednoczonych, Kanadzie i Meksyku, odwiedzając różne restauracje w poszukiwaniu najlepszego jedzenia. W najnowszym sezonie testuje 60 miejsc.
|
| 1:45 |
Kuchnia Bernedetty Parodi to jedyne w swoim rodzaju laboratorium, w którym powstają wyjątkowe potrawy: przystawka, pierwsze i drugie danie, oraz deser.
|
| 2:15 |
Tomasz przyrządza pieczone żeberka i sałatkę colesław. Dla miłośników boczku zrobi pyszną z pesto i poda ją z pieczonymi kartoflami.
|
| 2:45 |
Tomek demonstruje, jak zrobić przepyszną kaczkę w glazurze pomarańczowo-sojowej. Danie należy podać z sałatką błyskawiczną z selera naciowego, orzechów włoskich i jabłek.
|
| 3:20 |
Willie Degel wkracza do świata niedoświadczonych restauratorów oraz kucharzy. Pozwala im obserwować, co robią ich pracownicy i klienci.
|
| 4:15 |
Gospodyni Ania Starmach zaproponuje trzy zastosowania różnych kasz. Stworzy zarówno dania obiadowe - krupnik i risotto, jak i deser - owoce nadziewane słodkim farszem z kaszy gryczanej.
|
| 4:50 |
Willie Degel wkracza do świata niedoświadczonych restauratorów oraz kucharzy. Pozwala im obserwować, co robią ich pracownicy i klienci.
|
Lista stacji
13 Ulica
ale kino+
AMC
Antena HD
AXN
AXN Black
AXN Spin
AXN White
BBC First
CANAL+ 1
CANAL+ 360
CANAL+ 4K Ultra HD
CANAL+ Film
CANAL+ Premium
CANAL+ Seriale
Cinemax
Cinemax 2
Comedy Central
Epic Drama
Film Cafe
Filmbox Action
FilmBox Arthouse
FilmBox Extra HD
FilmBox Family
FilmBox Premium HD
FX
FX Comedy
HBO
HBO 2
HBO 3
Kino Polska
Kino TV
Paramount Network
Polsat Comedy Central Extra
Polsat Film
Polsat Film 2
Polsat Seriale
Romance TV
SCI FI
Show TV
Stopklatka
Sundance TV
TVN Fabuła
TVP Seriale
Warner TV
CANAL+ Extra 1
CANAL+ Extra 2
CANAL+ Sport
CANAL+ Sport 2
CANAL+ Sport 3
CANAL+ Sport 4
CANAL+ Sport 5
Eleven Sports 1
Eleven Sports 2
Eleven Sports 3
Eleven Sports 4
Eurosport 1
Eurosport 2
Extreme Sports Channel
Polsat Sport 1
Polsat Sport 2
Polsat Sport 3
Polsat Sport Extra 1
Polsat Sport Extra 2
Polsat Sport Extra 3
Polsat Sport Extra 4
Polsat Sport Fight
Polsat Sport Premium 1
Polsat Sport Premium 2
SportKlub
TVP Sport
Animal Planet
BBC Earth
CANAL+ Dokument
CBS Reality
CI Polsat
Discovery Channel
Discovery Historia
Discovery Life
Discovery Science
DTX (d. Discovery Turbo Xtra)
Fokus TV
HISTORY
HISTORY 2
ID
Nat Geo People
National Geographic
National Geographic Wild
PLANETE+
Polsat Doku
Polsat Viasat Explore
Polsat Viasat History
Polsat Viasat Nature
Travel
TVP Dokument
TVP Historia
TVP Historia 2
TVP Nauka
O stacji Food Network
Food Network to polska wersja amerykańskiego kanału o tematyce kulinarnej. Food Network prezentuje świeże spojrzenie na telewizję kulinarną oferując przy tym najwyższej jakości rozrywkę. Innowacyjna ramówka oraz inspirujący kucharze, zachęcają do samodzielnego eksperymentowania z potrawami i zgłębiania umiejętności kulinarnych.
















