Makłowicz w drodze (4/10)

magazyn kulinarny Polska 2018  b.o.
zdjęcie

W skrócie

Makłowicz zabiera do kolejnego malowniczego zakątka Ukrainy. Próbuje śniadania w górskim hotelu i wybiera się na obiad do koliby. Przy okazji zdradza przepis na gribną juszkę, czyli zupę grzybową.

Oglądaj w telewizji

Program archiwalny.

Opis

Kulinarno-podróżniczy programu Roberta Makłowicza, który proponuje widzom zwiedzanie świata poprzez pryzmat kulinariów. Cykl ukazuje związki kuchni z kulturą i historią odwiedzanych regionów, odkrywa lokalne tradycje oraz miejscowe specjały i osadza je w kontekście historii małych ojczyzn.

Robert Makłowicz zabiera widzów do kolejnego malowniczego zakątka Ukrainy, leżącego nad Czeremoszem. Prowadzący próbuje śniadania w górskim hotelu i wybiera się na obiad do tradycyjnej, wiejskiej koliby. Przy okazji zdradza przepis na miejscową gribną juszkę - zupę grzybową, którą gotuje w pokuckim plenerze. Kucharz odwiedza także żywe muzeum instrumentów muzycznych.

Twórcy

Zobacz także

Ładuję...