Food NetworkProgram TV na Piątek 24.02.2023
| 5:40 |
Omenaa Mensah, znana prezenterka pogody, wspólnie ze swoją 6-letnią córeczką prezentuje dania, które każdemu przypadną do gustu.
|
|---|---|
| 5:55 |
Mikołaj Rey podróżuje po Polsce i smakuje różnych lokalnych specjałów. Odwiedza miejsca, w których powstają wyjątkowe produkty regionalne. Następnie tworzy potrawy, czerpiąc z poznanych przepisów.
|
| 6:25 |
Mikołaj Rey podróżuje po Polsce i smakuje różnych lokalnych specjałów. Odwiedza miejsca, w których powstają wyjątkowe produkty regionalne. Następnie tworzy potrawy, czerpiąc z poznanych przepisów.
|
| 7:00 |
Mikołaj Rey przyrządza kaczkę z agrestem. Do podlaskich serów korycińskich dodaje miętowe pesto. Opowiada historię chleba sycylijskiego. Przedstawia też przepis na marynowane śledzie.
|
|
|
|
| 7:35 |
Enrica zdradza kulinarne sekrety łączące przepisy na chleb i dania, które się z nim komponują. Proponuje ośmiorniczki, krewetki, gulasz z owoców morza, rogaliki, chleb orkiszowy i inne smakołyki.
|
| 8:10 |
Prowadząca szykuje menu piknikowe: półsłodkie bułeczki oraz sałatkę z krewetek z pomarańczą i sezamem.
|
| 8:45 |
Kulinarne starcie dwóch par. Ich starania oceniają wymagający jurorzy: Roberto, Csaba oraz Diego. To oni wybiorą uczestników, których uznają za perfekcyjnych gospodarzy.
|
| 9:50 |
Magda Gessler zaskakuje połączeniem czarnego makaronu, grillowanych owoców morza i sosu warzywnego wzbogaconego o tajemnicze składniki. Kolejnym daniem będą śledzie marynowane w occie i winie sherry.
|
| 10:20 |
Rocznie statystyczny Polak zużywa 7 litrów oleju. Widzowie zobaczą, co Inspekcja Handlowa znalazła na sklepowych półkach. Prowadząca zdradzi m.in., który olej jest idealny do smażenia.
|
| 10:50 |
Tym razem Robert Makłowicz zachwyca się kwitnącymi sadami w Norwegii. Bierze udział w degustacji cydrów w Utne oraz odwiedza chatę wikingów, którzy raczyli się piwem i miodem pitnym.
|
| 11:25 |
Kucharz kontynuuje rozdział norweskich tradycji. Tym razem bierze udział w połowie krabów, odwiedza rybne delikatesy oraz je smażonego z estrogenem dorsza i przegrzebki z zielonymi szparagami.
|
| 11:55 |
Robert Makłowicz obserwuje przygotowania Norwegów do narodowego święta obchodzonego 17 maja. Ocenia potrawy na świątecznych stoiskach kulinarnych: hanzeatycki labskaus i hot- dogi z renifera.
|
| 12:30 |
Dla Ilony Sznajder-Jabłońskiej gotowanie to pasja, ale też zawód. Kobieta jest nauczycielem w technikum o profilu gastronomicznym. W domu zaś z pomocą córki Leny szykuje różnorodne potrawy.
|
| 13:00 |
Uczestnicy muszą urządzić piknik dla psów i ich właścicieli. Białe westy okazują się wymagającymi gośćmi. Warto zawalczyć o ich przychylność, gdyż członków przegranej drużyny czekają eliminacje.
|
| 14:35 |
Swoje kulinarne, towarzyskie i organizacyjne umiejętności zaprezentuje czwórka uczestników z Warszawy. Zaserwują potrawy kryjące się pod nazwami: 'Zapach Wietnamu' czy 'Puchowe etole'.
|
| 15:35 |
Statystyczny Polak zjada rocznie przeszło 2 kg chemicznych dodatków do żywności. Katarzyna Bosacka ujawnia nazwy specyfików, których używają chciwi na zarobek i nieuczciwi producenci.
|
| 16:20 |
Napoje energetyczne reklamowane są jako lek na zmęczenie, a także środek poprawiający koncentrację i samopoczucie. Katarzyna Bosacka zastanawia się nad tym, czy można się od nich uzależnić.
|
| 16:50 |
Luka Terni specjalizuje się w daniach mięsnych. Zaprasza widzów do swojej karczmy położonej na toskańskich wzgórzach. Przyrządza gulasze, pieczenie oraz inne specjały z mięsem w roli głównej.
|
| 17:30 |
Walenty Kania, pochodzący z Karpat kucharz, właściciel słynnego krakowskiego foodtrucka, z którego serwuje nietypowe dania, wyrusza w Polskę, aby przetestować podniebienia Polaków.
|
| 18:00 |
Walenty postanawia przygotować gęsie pipki, czyli potrawkę z gęsich żołądków, królicze nerki w kwaśno-pikantnym sosie oraz chrzanicę - gęstą zupę z wołowego ozora z kiełbasą, chrzanem i zakwasem.
|
| 18:35 |
Walenty odwiedza malownicze Gorce. Na piecu opalanym drewnem ugotuje tradycyjną maczankę, czyli wątróbkę po góralsku. Poda też dania, których składnikiem będą nietypowe, przez niego zebrane grzyby.
|
| 19:10 |
Walenty odwiedza restaurację Szamma w Gliwicach. Pracującym tam kucharzom przywozi wołowe i końskie penisy. Nie wywołuje tym zaskoczenia, gdyż w menu można znaleźć m.in. żelki z penisów jeleni.
|
| 19:45 |
Magda Gessler lubi kuchnię meksykańską, choć nie jest ona łatwa w przygotowaniu. Przyrządzi potrawę z kuchni azteckiej, wieprzowinę w sosie paprykowo-czekoladowym, oraz truskawki zabaione z szampanem.
|
| 20:15 |
Gościem Michela Morana jest Jakub Michalski. Panowie wrócą myślami do studenckich eksperymentów w kuchni. Przygotują danie, który zachwyci każdego łasucha - parówki z serem w cieście francuskim.
|
| 20:45 |
Katarzyna Bosacka przygląda się produktom, z których codziennie korzysta każdy z nas, takich jak np.: ketchup. Sprawdza, czy opłaca się robić domowe zamienniki tych popularnych produktów.
|
| 21:15 |
Dwóch profesjonalnych kucharzy rywalizuje ze sobą, szykując dania restauracyjne z resztek znalezionych w domowych lodówkach prawdziwych rodzin. W wyborze zwycięzcy pomagają sławni goście.
|
| 22:20 |
|
| 0:15 |
W czwartym sezonie prowadzącym jest szef kuchni ormiańskiego pochodzenia, Misha Sukyas. Wyruszy on w podróż po Włoszech, by dowiedzieć się, gdzie zdaniem kierowców ciężarówek są najlepsze lokale.
|
| 1:20 |
Rubio podróżuje po Włoszech, gdzie znajduje najlepsze tradycyjne dania, a następnie rzuca wyzwania miejscowym kucharzom. Jury, złożone z ludzi niezwiązanych z branżą kulinarną, ma wyłonić zwycięzcę.
|
| 1:50 |
Kulinarna rywalizacja jest związana ze Świętem Dziękczynienia. Uczestniczą w niej m.in. Bobby Flay i Michael Symon. Ich starania oceniają: Laurence Fishburne, Gina Torres i Donatella Arpaia.
|
| 2:50 |
W każdym odcinku biorą udział czterej początkujący kucharze. Otrzymują tajemnicze kosze z produktami, które muszą zamienić w niezwykły posiłek. Mają 20 minut, aby przygotować swoje danie.
|
| 3:50 |
Roger Mooking wyrusza w kulinarną podróż, by znaleźć potrawy godne uwagi. Dla niego żaden lokal nie jest położony zbyt daleko, a każdy jest wart wyprawy, jeśli to w nim serwują wyśmienite dania.
|
| 4:45 |
Sherson Lian i jego matka Ann uwielbiają wspólnie spędzać czas na gotowaniu. Ann dzieli się ulubionymi tradycyjnymi przepisami, a Sherson nadaje im nowoczesny akcent, wykorzystując współczesne smaki.
|
| 5:15 |
Anna Starmach uczy, jak w 25 minut przygotować niezwykłe dania za jedyne 25 złotych. W każdym odcinku prezentuje trzy autorskie przepisy.
|
Lista stacji
13 Ulica
ale kino+
AMC
Antena HD
AXN
AXN Black
AXN Spin
AXN White
BBC First
CANAL+ 1
CANAL+ 360
CANAL+ 4K Ultra HD
CANAL+ Film
CANAL+ Premium
CANAL+ Seriale
Cinemax
Cinemax 2
Comedy Central
Epic Drama
Film Cafe
Filmbox Action
FilmBox Arthouse
FilmBox Extra HD
FilmBox Family
FilmBox Premium HD
FX
FX Comedy
HBO
HBO 2
HBO 3
Kino Polska
Kino TV
Paramount Network
Polsat Comedy Central Extra
Polsat Film
Polsat Film 2
Polsat Seriale
Romance TV
SCI FI
Show TV
Stopklatka
Sundance TV
TVN Fabuła
TVP Seriale
Warner TV
CANAL+ Extra 1
CANAL+ Extra 2
CANAL+ Sport
CANAL+ Sport 2
CANAL+ Sport 3
CANAL+ Sport 4
CANAL+ Sport 5
Eleven Sports 1
Eleven Sports 2
Eleven Sports 3
Eleven Sports 4
Eurosport 1
Eurosport 2
Extreme Sports Channel
Polsat Sport 1
Polsat Sport 2
Polsat Sport 3
Polsat Sport Extra 1
Polsat Sport Extra 2
Polsat Sport Extra 3
Polsat Sport Extra 4
Polsat Sport Fight
Polsat Sport Premium 1
Polsat Sport Premium 2
SportKlub
TVP Sport
Animal Planet
BBC Earth
CANAL+ Dokument
CBS Reality
CI Polsat
Discovery Channel
Discovery Historia
Discovery Life
Discovery Science
DTX (d. Discovery Turbo Xtra)
Fokus TV
HISTORY
HISTORY 2
ID
Nat Geo People
National Geographic
National Geographic Wild
PLANETE+
Polsat Doku
Polsat Viasat Explore
Polsat Viasat History
Polsat Viasat Nature
Travel
TVP Dokument
TVP Historia
TVP Historia 2
TVP Nauka
O stacji Food Network
Food Network to polska wersja amerykańskiego kanału o tematyce kulinarnej. Food Network prezentuje świeże spojrzenie na telewizję kulinarną oferując przy tym najwyższej jakości rozrywkę. Innowacyjna ramówka oraz inspirujący kucharze, zachęcają do samodzielnego eksperymentowania z potrawami i zgłębiania umiejętności kulinarnych.






















