Kulinarny rejs po Polsce (14/27)

magazyn kulinarny Polska 2017  b.o.
zdjęcie

W skrócie

Mikołaj przyrządza kaczkę z agrestem. Dodatkiem będą placki marchewkowo-kapuściane. Do podlaskich serów korycińskich dodaje miętowe pesto i piankę truskawkową. Opowiada historię chleba sycylijskiego.

Oglądaj w telewizji

Program archiwalny.

Opis

Mikołaj Rey podróżuje po Polsce i smakuje różnych lokalnych specjałów. Odwiedza miejsca, w których powstają wyjątkowe produkty regionalne. Następnie tworzy własne potrawy, czerpiąc z poznanych przepisów.

Mikołaj przyrządza kaczkę w towarzystwie zapomnianego agrestu. Jako dodatek do niej szykuje placuszki marchewkowo- kapuściane. Z kolei do podlaskich serów korycińskich dodaje miętowe pesto oraz piankę truskawkową. Opowiada także historię wypiekania chleba sycylijskiego oraz przedstawia przepis na śledzia marynowanego

Twórcy

Ładuję...