CANAL+ KuchniaProgram TV na Piątek 24.02.2023
6:00 |
![]() Zimą w kuchni Tomasza zagoszczą posiłki bogate w kalorie. Na stole królować będą mięsa, ryby, kasze, fasola, grzyby i orzechy.
|
---|---|
6:30 |
![]() Wyjątkowy program kulinarny, w którym potrawy przyrządza autorka bloga Smakoterapia - Iwona Zasuwa. Pomagają jej matki z dziećmi.
|
7:00 |
![]() Jedzenie to jedna z największych przyjemności w życiu człowieka. Niestety nie każdy z nas lubi eksperymentować z nowymi smakami. Z pomocą przychodzi Piotr, który pokaże, jak przełamać rutynę.
|
8:00 |
![]() Blogerka Marta Dymek przekonuje widzów że dania z przepisów opartych wyłącznie na roślinach są równie pyszne, co te tradycyjne. W każdym odcinku przedstawi trzy oryginalne potrawy.
|
|
|
8:30 |
![]() Problem marnowania produktów spożywczych to zagrożenie dla współczesnego świata. W samej Polsce wyrzuca się około 9 mln ton żywności rocznie. Twórcy programu pokażą widzom jak mądrze robić zakupy.
|
9:00 |
![]() Adam Borowicz podróżuje po Śląsku. Zagłębia się w wiejskie tradycje i przygląda się nowoczesnemu miastu. Używa darów lasów, rzek i gór, aby przygotować najsmaczniejsze regionalne dania.
|
10:30 |
Adrianowi Richardsonowi, który lubi folgować swoim kulinarnym zachciankom, towarzyszy dietetyczka Rosie Mansfield. Pokazują przepisy na pyszne dania w dwóch wersjach - obfitej i lżejszej.
|
11:00 |
Adrianowi Richardsonowi, który lubi folgować swoim kulinarnym zachciankom, towarzyszy dietetyczka Rosie Mansfield. Pokazują przepisy na pyszne dania w dwóch wersjach - obfitej i lżejszej.
|
12:30 |
![]() Julie Andrieu, znawczyni sztuki kulinarnej, przemierza Francję w poszukiwaniu inspiracji. Odkrywa regionalne smaki, produkty i potrawy. Potem przyrządza typowe francuskie dania we własnej kuchni.
|
13:35 |
![]() Znani szefowie kuchni, Jamie Oliver i Jimmy Doherty, goszczą znane osoby. Zaproszone gwiazdy pomogą im w gotowaniu, a przy okazji będą wspominać ulubione smaki i potrawy sprzed lat.
|
14:30 |
![]() Mistrzyni sztuki kulinarnej wybiera się do mniej znanej części Meksyku, leżącego na zachodzie kraju stanu Sinaloa. Rozpoczyna swoją podróż w Culiacán. Następnie rusza wzdłuż wybrzeża oceanu.
|
15:00 |
![]() Mistrzyni sztuki kulinarnej wybiera się do mniej znanej części Meksyku, leżącego na zachodzie kraju stanu Sinaloa. Rozpoczyna swoją podróż w Culiacán. Następnie rusza wzdłuż wybrzeża oceanu.
|
15:30 |
![]() Tomasz Jakubiak prezentuje szlagiery polskiej kuchni w rozmaitych odsłonach. Szuka przepisów w starych książkach kucharskich, by pokazać, jak tradycyjne dania zmieniały się na przestrzeni lat.
|
16:00 |
Adrianowi Richardsonowi, który lubi folgować swoim kulinarnym zachciankom, towarzyszy dietetyczka Rosie Mansfield. Pokazują przepisy na pyszne dania w dwóch wersjach - obfitej i lżejszej.
|
16:30 |
Adrianowi Richardsonowi, który lubi folgować swoim kulinarnym zachciankom, towarzyszy dietetyczka Rosie Mansfield. Pokazują przepisy na pyszne dania w dwóch wersjach - obfitej i lżejszej.
|
17:00 |
![]() Znani szefowie kuchni, Jamie Oliver i Jimmy Doherty, goszczą znane osoby. Zaproszone gwiazdy pomogą im w gotowaniu, a przy okazji będą wspominać ulubione smaki i potrawy sprzed lat.
|
18:00 |
![]() Julie Andrieu, znawczyni sztuki kulinarnej, przemierza Francję w poszukiwaniu inspiracji. Odkrywa regionalne smaki, produkty i potrawy. Potem przyrządza typowe francuskie dania we własnej kuchni.
|
19:05 |
![]() Andrzej Andrzejczak i Jurek Sobieniak przygotowują potrawy pochodzące z krajów słynących z mięsnej kuchni. Na ich stole znajdą się dania z Turcji, Wielkiej Brytanii, Włoszech czy USA.
|
19:35 |
![]() Twórcy przemierzają Europę, Azję i Afrykę. Poznają kulinarne tradycje m.in. Gruzji i Francji. Szukają potraw, które powstają poszanowaniem dla środowiska. Odwiedzają rodzinne firmy i gospodarstwa.
|
20:05 |
![]() John Torode i Lisa Faulkner przedstawią przepisy na proste i pyszne dania, które mogą urozmaicić codzienny jadłospis. Na stole znajdą się m.in. zupy, makarony i potrawy inspirowane podróżami.
|
21:05 |
![]() Anthony Bourdain zgłębia zwyczaje żywieniowe odległych kultur. Na jego szlaku znalazły się m.in. Tokio, Kopenhaga, Sycylia i Kongo.
|
22:00 |
![]() Przeciętny Polak spożywa prawie 80 kg mięsa rocznie. Widzowie dowiedzą się, jak je kupować, gotować, piec, smażyć lub podawać na surowo. W każdym odcinku zaprezentowane zostaną trzy przepisy.
|
22:30 |
![]() Piotr Kucharski pokazuje, jak przygotować klasyczne polskie wypieki. Podaje przepisy na chleby drożdżowe i na zakwasie oraz bułeczki na słodko i słono. Nie zabraknie specjałów z różnych stron świata.
|
23:00 |
Znany szef kuchni szuka tradycyjnych smaków, przepisów i miejsc, gdzie serwuje się wyborne posiłki. Podczas pełnej wrażeń podróży John Torode m.in. zagląda do przytulnych pubów na wybrzeżu.
|
23:50 |
Znany szef kuchni szuka tradycyjnych smaków, przepisów i miejsc, gdzie serwuje się wyborne posiłki. Podczas pełnej wrażeń podróży John Torode m.in. zagląda do przytulnych pubów na wybrzeżu.
|
0:45 |
![]() W Los Angeles spotykają się uczestnicy poprzednich edycji, którzy zdobyli już uznanie widzów i jurorów. Piętnastu profesjonalnych kucharzy rywalizuje o tytuł Top Chefa i 250 tys. dolarów.
|
1:40 |
![]() Gieno Mientkiewicz to wielki promotor lokalnych serowarów i autor popularnego bloga serypolskie.blox.pl.
|
2:00 |
![]() Tomasz Jakubiak odkrywa lokalne smaki i aromaty. Prowadzący przypomina o istnieniu krajowych serów pleśniowych czy tradycyjnych jogurtów.
|
2:30 |
![]() David Gaboriaud zabiera widzów na kulinarne wojaże. Przedstawia kuchnię oraz atrakcje turystyczne Francji, Włoch, Hiszpanii i Portugalii.
|
3:00 |
![]() Propozycja dla wszystkich wielbicieli słodkości. Mistrz cukiernictwa Tomasz Deker wprowadzi widzów w wysublimowany świat deserów. W każdym odcinku prowadzący przedstawi trzy przepisy.
|
3:30 |
![]() Aleksander Baron i Damian Korda zapraszają na kolejną kulinarną podróż. Odwiedzają polecane przez widzów restauracje oraz poznają tajniki kucharzy. Ich celem jest stworzenie kulinarnej mapy Polski.
|
4:00 |
![]() Marta Dymek przeprowadza w kuchni rewolucję. Przekonuje mięsożerców do potraw wegańskich. Wśród jej gości znajdą się złoty medalista z Pekinu Piotr Małachowski i kucharki z baru mlecznego.
|
4:30 |
![]() Marieta Marecka zaprasza początkujących i nieco bardziej zaawansowanych kucharzy na wspólne gotowanie. Będzie smacznie i prosto. Jest to wyjątkowy telewizyjny elementarz dla każdego.
|
5:00 |
![]() Andrzej Polan sprawdza kulinarne umiejętności domorosłych adeptów sztuki kulinarnej. W nowym sezonie uczestnicy są zdani wyłącznie na siebie, zaś prowadzący będzie obserwował ich poczynania z ukrycia.
|
5:30 |
![]() Andrzej Polan sprawdza kulinarne umiejętności domorosłych adeptów sztuki kulinarnej. W nowym sezonie uczestnicy są zdani wyłącznie na siebie, zaś prowadzący będzie obserwował ich poczynania z ukrycia.
|
Lista stacji
O stacji CANAL+ Kuchnia
Telewizja Canal+ Kuchnia
Canal+ Kuchnia to kanał telewizyjny poświęcony w całości tematyce kulinarnej. Emisja programów jest całodobowa, a w ramówce magazyny kulinarne, seriale dokumentalne, magazyny poradnikowe i reality show – wszystko skupione na gotowaniu, pieczeniu, diecie i podróżach kulinarnych.
Historia telewizji Canal+ Kuchnia
Canal+ Kuchnia to kanał działający od 30 września 2006 roku, pierwotnie pod nazwą Kuchnia.tv. Do zmiany doszło w listopadzie 2011 roku – kanał otrzymał nową nazwę Kuchnia+, oraz uruchomiono sygnał w jakości HDTV. Kolejne modyfikacje nastąpiły we wrześniu 2014 roku – wówczas zmieniono oprawę graficzną kanału wraz z innymi kanałami tematycznymi Canal+ oraz w kwietniu 2021 roku – zmieniono nazwę na Canal+ Kuchnia. Nadawcą kanału jest Canal+ Polska S.A. i stanowi on konkurencję dla Food Network. W programie stacji widzowie znajdą zarówno propozycje polskie, jak i zagraniczne. To między innymi programy poradnikowe, przepisy na ekspresowe dania, filmy dokumentalne, kulinarne podróże, programy typu reality show, seriale, a nawet filmy fabularne. Kanał posiada własne logo – 15 kwietnia 2021, wraz ze zmianą nazwy kanału, wprowadzono nowe logo – silnie nawiązujące do logotypów innych stacji Canal+. Poniżej czarnego prostokąta z białym napisem „CANAL+” znajdują się dwa nachodzące na siebie zielone boksy, w które wpisany jest napis „KUCHNIA”.
Widzowie mogą podziwiać popisy szefów kuchni i ekspertów kulinarnych z całego świata – to m.in. Heston Blumenthal, Jamie Oliver, Anthony Bourdain, Sophie Dahl, Rick Stein, Nigel Slater czy polscy: m.in. Adam Chrząstowski, Bożena Sikoń, Tomasz Jakubiak, Grzegorz Łapanowski, Maryla Musidłowska, Agata Jędraszczak, Damian Kordas, Marta Dymek. W ofercie programowej m.in. „Zostań w domu, gotuj z Jamiem”, „Domowa piekarnia Kucharskiego”, „ABC gotowania”, „Jakubiak – z miłości do lokalności” czy kultowy program „Top Chef”.
Gdzie można oglądać telewizję Canal+ Kuchnia?
Canal+ Kuchnia to kanał dostępny w pakiecie CANAL+. Można go oglądać na cyfrowej platformie satelitarnej nc+ oraz w cyfrowych pakietach telewizji kablowych. Dostęp do materiałów jest ponadto możliwy na platformach internetowych, np. player.pl lub Canal+ Online.
Stacje telewizyjne powiązane z Canal+ Kuchnia
Canal+ Kuchnia należy do grupy CANAL+, w skład której wchodzi wiele kanałów. Są to: Canal+ Premium, Canal+ Film, Canal+ Seriale, Canal+ Family, Canal+ 1, Canal+ Sport, Canal+ Sport 2, Canal+ Sport 3, Canal+ Sport 4, Canal+ Now, Canal+ 4K Ultra HD oraz kanały tematyczne: Ale Kino+ (HD), Canal+ Domo, MiniMini+ (HD), Planete+ (HD), Teletoon+ (HD), nSport+ (HD) i Novelas+ (HD).
Więcej o telewizji Canal+ Kuchnia
Więcej informacji o produkcjach emitowanych na Canal+ Kuchnia znaleźć można na oficjalnej stronie www nadawcy Canal+: https://pl.canalplus.com/. Jeśli chcesz być na bieżąco z informacjami o Canal+ Kuchnia, odwiedź social media CANAL+ Polska: Facebook i Instagram. Warto ponadto śledzić kanał YouTube Canal+, na którym publikowane są zajawki programów i inne, ciekawe materiały.