Jakubiak rozgryza Polskę: Bigos (3)
magazyn kulinarny Polska 2021

W skrócie
Tomasz Jakubiak prezentuje szlagiery polskiej kuchni w rozmaitych odsłonach. Szuka przepisów w starych książkach kucharskich, by pokazać, jak tradycyjne dania zmieniały się na przestrzeni lat.
Oglądaj w telewizji
Pon 30.06 14:50
CANAL+ Kuchnia
Opis
Tomasz Jakubiak prezentuje szlagiery polskiej kuchni w rozmaitych ciekawych odsłonach. Na rodzimych stołach od wieków pojawiają się bigos, żurek, gołąbki, pierogi, flaki czy pyzy. Prowadzący szuka przepisów w starych książkach kucharskich, by pokazać, jak tradycyjne dania zmieniały się na przestrzeni lat. Potem przyrządza wybraną potrawę w trzech wariantach. Do tego, podróżując po Polsce, poznaje lokalne wersje dań, z którymi postanowił się zmierzyć.
Twórcy
Zobacz także
Jakubiak rozgryza Polskę: Pyzy (4)
Pon, 30.06 15:25
i 1 późniejsza emisja
Jakubiak rozgryza Polskę: Schabowy (5)
Wt, 01.07 15:25
i 1 późniejsza emisja
Jakubiak rozgryza Polskę: Gołąbki (6)
Śr, 02.07 15:25
i 1 późniejsza emisja
Jakubiak rozgryza Polskę: Zrazy (7)
Czw, 03.07 15:25
i 1 późniejsza emisja
Jakubiak rozgryza Polskę: Flaki (8)
Pt, 04.07 15:25
i 1 późniejsza emisja
Jakubiak rozgryza Polskę: Golonka (9)
Pon, 07.07 15:25
i 1 późniejsza emisja
Jakubiak rozgryza Polskę: Pierogi (10)
Wt, 08.07 15:25
i 1 późniejsza emisja