Jakubiak rozgryza Polskę: Bigos (3)
magazyn kulinarny Polska 2021
W skrócie
Tomasz Jakubiak prezentuje szlagiery polskiej kuchni w rozmaitych odsłonach. Szuka przepisów w starych książkach kucharskich, by pokazać, jak tradycyjne dania zmieniały się na przestrzeni lat.
Oglądaj w telewizji
Pon 25.11 15:25
CANAL+ Kuchnia
Wt 26.11 14:50
CANAL+ Kuchnia
Opis
Tomasz Jakubiak prezentuje szlagiery polskiej kuchni w rozmaitych ciekawych odsłonach. Na rodzimych stołach od wieków pojawiają się bigos, żurek, gołąbki, pierogi, flaki czy pyzy. Prowadzący szuka przepisów w starych książkach kucharskich, by pokazać, jak tradycyjne dania zmieniały się na przestrzeni lat. Potem przyrządza wybraną potrawę w trzech wariantach. Do tego, podróżując po Polsce, poznaje lokalne wersje dań, z którymi postanowił się zmierzyć.
Twórcy
Zobacz także
Jakubiak rozgryza Polskę: Żur (2)
Pon, 25.11 14:50
Jakubiak rozgryza Polskę: Pyzy (4)
Wt, 26.11 15:25
i 1 późniejsza emisja
Jakubiak rozgryza Polskę: Schabowy (5)
Śr, 27.11 15:25
i 1 późniejsza emisja
Jakubiak rozgryza Polskę: Gołąbki (6)
Czw, 28.11 15:25
i 1 późniejsza emisja
Jakubiak rozgryza Polskę: Zrazy (7)
Pt, 29.11 15:25
i 1 późniejsza emisja
Jakubiak rozgryza Polskę: Flaki (8)
Pon, 02.12 15:25
i 1 późniejsza emisja
Jakubiak rozgryza Polskę: Golonka (9)
Wt, 03.12 15:25
i 1 późniejsza emisja
Jakubiak rozgryza Polskę: Pierogi (10)
Śr, 04.12 15:25
i 1 późniejsza emisja