Ugotowani (5/12)
W skrócie
Swoje kulinarne, towarzyskie i organizacyjne umiejętności zaprezentuje czwórka uczestników z Warszawy. Zaserwują potrawy kryjące się pod nazwami: 'Zapach Wietnamu' czy 'Puchowe etole'.
Oglądaj w telewizji
Opis
Do kulinarnej rywalizacji w każdym odcinku staje czworo uczestników. Ich zadaniem jest przygotowanie kolacji. Przy jednym stole zasiadają osoby mające różne zainteresowania i profesje. Łączy je pasja gotowania. Umiejętności gospodarza oceniają jego rywale. Oprócz walorów smakowych przystawki, dania głównego i deseru liczy się pomysłowość. Punktowane są niebanalne nakrycie stołu, dodatkowe atrakcje wieczoru i atmosfera spotkania. W szóstej edycji programu gotować będą między innymi mieszkańcy: Warszawy, Łodzi, Bielska-Białej, Grudziądza, Gorzowa Wielkopolskiego i Częstochowy.
Swoje kulinarne, towarzyskie i organizacyjne umiejętności zaprezentuje czwórka uczestników rywalizacji z Warszawy. Podczas swojego pierwszego spotkania odsłonią przed sobą zakamarki własnych domów i zdradzą tajemnice kuchenne. Swoje popisowe dania przyrządzą: Marta Leszczyńska - projektantka i właścicielka własnej marki odzieżowej, Wojciech Pieprzyca -prowadzący rodzinną piekarnię. Klaudia Tolman - kreatywna trenerka myślenia wizualnego oraz informatyk Michał Kurek. Zaserwują potrawy kryjące się pod nazwami: "Brązowy kwadrat słońcem zabarwiony" z cytrynowym akcentem, aromatyczny "Zapach Wietnamu", "Czosnkowy paluch boży" ze szczyptą Prowansji oraz granatowe "Puchowe etole".