Ugotowani (3/15)
W skrócie
Czworo mieszkańców Koszalina bierze udział w kulinarnej rywalizacji. Zaserwują oni m.in. dania nazwane: 'Biało-zielony przypływ mocy', 'Rogate brzoskwinie', 'Mexican fire' i 'Tort Sachera'.
Oglądaj w telewizji
Opis
Do kulinarnej rywalizacji w każdym odcinku staje czworo uczestników. Ich zadaniem jest przygotowanie kolacji. Przy jednym stole zasiadają osoby mające różne zainteresowania i zawody. Łączy je pasja gotowania. Umiejętności gospodarza oceniają jego rywale. Oprócz walorów smakowych przystawki, dania głównego i deseru liczy się pomysłowość. Punktowane są między innymi niebanalne nakrycie stołu, dodatkowe atrakcje wieczoru i atmosfera spotkania. Suma przyznanych przez konkurentów punktów zadecyduje o wygranej, którą jest 5 tys. złotych.
Czworo mieszkańców Koszalina zasiądzie do kolacji, po których wzajemnie oceni nie tylko swój talent kulinarny, ale też zdolności towarzyskie i organizacyjne. W rywalizacji biorą udział: kierowniczka działu sztuki współczesnej w muzeum, szczypiornistka, kierownik biura promocji Bałtyckiego Teatru Dramatycznego oraz menadżer w korporacji produkującej telefony komórkowe. Na stołach uczestników zagoszczą potrawy pikantne i słodkości. Pasjonaci gotowania zaprezentują m.in. przepisy na dania, które nazwali: "Biało-zielony przypływ mocy", "Rogate brzoskwinie", "Mexican fire" oraz "Tort Sachera".