Ugotowani (12/15)
W skrócie
W rywalizacji biorą udział mieszkańcy Tarnowa. Wśród nich są Krystyna Szymańska - dyrektorka Centrum Paderewskiego, oraz Agnieszka Leszczyńska - właścicielka gospodarstwa agroturystycznego.
Oglądaj w telewizji
Opis
Do kulinarnej rywalizacji w każdym odcinku staje czworo uczestników. Ich zadaniem jest przygotowanie kolacji. Przy jednym stole zasiadają osoby mające różne zainteresowania i zawody. Łączy je pasja gotowania. Umiejętności gospodarza oceniają jego rywale. Oprócz walorów smakowych przystawki, dania głównego i deseru liczy się pomysłowość. Punktowane są między innymi niebanalne nakrycie stołu, dodatkowe atrakcje wieczoru i atmosfera spotkania. Suma przyznanych przez konkurentów punktów zadecyduje o wygranej, którą jest 5 tys. złotych.
W kulinarnej rywalizacji biorą udział mieszkańcy Tarnowa: Krystyna Szymańska - dyrektorka Centrum Paderewskiego, Agnieszka Leszczyńska - właścicielka gospodarstwa agroturystycznego, Grzegorz Janiszewski - aktor i konferansjer oraz Tomasz Lewandowski - właściciel pubu i stomatolog, prowadzący prywatną praktykę lekarską. Uczestnicy zaserwują potrawy, które nazwali m.in.: "Trylogia smaku", "Pomarańczowa moc natury", "Złoty but generała" oraz "Błękitna rapsodia". Na stołach zagoszczą tradycyjne smaki z elementami leśnymi oraz akcenty indyjskie.