Food NetworkProgram TV na Niedziela 2.02.2025
6:00 |
![]() Anna Starmach przedstawia ciekawe pomysły na kanapki. Serwuje chleb przekładany kurczakiem i bekonem podawany z chipsami. Przygotuje też croque madame, czyli klasykę kuchni francuskiej.
|
---|---|
6:35 |
![]() Anna prezentuje potrawy dla amatorów kuchni dietetycznej i lekkostrawnej. Zdradza przepis na pożywny omlet. Na obiad przygotuje kurczaka z pieczonymi warzywami. Na koniec propozycja dla amatorów ryb.
|
7:10 |
![]() Morskie wybrzeże Belgii to kolejny punkt na mapie podróży Roberta Makłowicza. Najważniejszym przystankiem na trasie jest Ostenda. Unikatem w skali Morza Północnego jest konny połów krewetek.
|
7:45 |
![]() Robert Makłowicz obserwuje przygotowania Norwegów do narodowego święta obchodzonego 17 maja. Ocenia potrawy na świątecznych stoiskach kulinarnych: hanzeatycki labskaus i hot- dogi z renifera.
|
|
|
8:20 |
![]() W sklepach jest coraz więcej różnego rodzaju past, serków i smarowideł w wyszukanych smakach. Kontrole są zatrważające. W co czwartym przebadanym serku topionym znaleziono dziwne składniki.
|
9:05 |
![]() Kasia Bosacka sprawdzi, co wypiekają dyskonty i supermarkety. Przeciętny Polak zjada 50 kg pieczywa rocznie. Lubimy kupować w marketach, bo jest tanio, różnorodnie i w dodatku pięknie pachnie.
|
9:50 |
![]() Prowadząca przygląda się napojom gazowanym, które zawojowały rynek. Nawet nie zdajemy sobie sprawy, co tak naprawdę zawierają bąbelkowe produkty. Ich spożywanie w zbyt dużej ilości szkodzi zdrowiu.
|
10:35 |
![]() Olej palmowy to cichy zabójca. Ukrywa się we wszystkich przetworzonych produktach. Jest bezwonny, bez smaku, trudny do wykrycia przez człowieka i dlatego świadomie używany przez producentów.
|
11:20 |
![]() Nad jeziorem Jeziorak w jednym bloku mieszkają zawodnicy i sędziowie rywalizacji tego odcinka. W jednej drużynie startują Gosia i Paweł. Ich rywalami są aktywista Marcin wraz z sąsiadem Damianem.
|
12:20 |
![]() Podróżujący kucharz przemierza tym razem Wielkopolskę. Przybliża ciekawostki historyczne. Węgorz stanie się podstawą dania, które przyrządzi razem z miejscowym rybakiem.
|
12:55 |
![]() Robert Makłowicz odwiedza Wielkopolskę. W Grodzisku Wielkopolskim smakuje piwo, znane już w średniowieczu jako grodzisz. Poznaje lokalne specjały takie jak ser smażony, pyry z gzikiem i leberka.
|
13:30 |
![]() Daniel był menedżerem w kilku warszawskich restauracjach. W rodzinnej Łodzi otworzył Bistro Oliwka. Miała to być restauracja z włoskim menu. Optymizm i wiara w sukces szybko opuściły właściciela.
|
14:30 |
![]() Małgorzata i Adam prowadzą Bar na Szybkiej. Przez pewien czas restauracja przynosiła zyski - klientelę stanowili pracownicy pobliskiego biurowca. Niestety, firma zmieniła siedzibę, a lokal opustoszał.
|
15:30 |
![]() Autorka książki kucharskiej i kulinarnego bloga, Molly Yeh, w swojej przytulnej kuchni przyrządza potrawy inspirowane jej żydowskimi i chińskimi korzeniami.
|
16:05 |
![]() Autorka książki kucharskiej i kulinarnego bloga, Molly Yeh, w swojej przytulnej kuchni przyrządza potrawy inspirowane jej żydowskimi i chińskimi korzeniami.
|
16:35 |
![]() Podczas kulinarnej podróży po Stanach Zjednoczonych Guy Fieri odkrywa nowe, kreatywne odsłony klasycznych dań.
|
17:10 |
![]() Podczas kulinarnej podróży po Stanach Zjednoczonych Guy Fieri odkrywa nowe, kreatywne odsłony klasycznych dań.
|
17:40 |
![]() Finał odbędzie się w ogrodach willi Maiano. Do rywalizacji stają cztery osoby. Konkurencja jest dwuetapowa, do drugiej części przejdzie dwoje uczestników. Najpierw kucharze muszą wykonać trzy zadania.
|
19:10 |
![]() Restauracjami zamienią się kolejni kucharze. Grzegorz Firkowski prowadzi Studio Kulinarne we Wrocławiu. Niewielki lokal nie posiada stałego menu ani cen. Szef kuchni dostosowuje się do życzeń gości.
|
20:10 |
![]() Odcinek poświęcony ekologii. Jagna podpowiada, jak zaoszczędzić pieniądze i nie generować plastiku oraz jak segregować przedmioty. Dzieli się też pomysłami na przechowywanie produktów w kuchni.
|
20:40 |
Armando Reed odwiedza zarówno restauracje, jak i fast foody, by następnie przygotować trzy dania z azjatyckim akcentem. Jego wiedza i doświadczenie pozwalają mu na skuteczne eksperymentowanie.
|
21:10 |
Włoski cukiernik i mistrz projektowania ciast, Renato Ardonino, w swojej pracowni przygotowuje desery, które dzięki jego wyrafinowanemu kunsztowi zamieniają się w słodkie rzeźby.
|
22:15 |
![]() Benedetta Rossi, popularna we Włoszech blogerka kulinarna, ujawnia swoje przepisy na przepyszne dania.
|
22:50 |
![]() Benedetta Rossi, popularna we Włoszech blogerka kulinarna, ujawnia swoje przepisy na przepyszne dania.
|
23:25 |
![]() Morskie wybrzeże Belgii to kolejny punkt na mapie podróży Roberta Makłowicza. Najważniejszym przystankiem na trasie jest Ostenda. Unikatem w skali Morza Północnego jest konny połów krewetek.
|
23:55 |
![]() Robert Makłowicz obserwuje przygotowania Norwegów do narodowego święta obchodzonego 17 maja. Ocenia potrawy na świątecznych stoiskach kulinarnych: hanzeatycki labskaus i hot- dogi z renifera.
|
0:30 |
![]() Anna Starmach przedstawia ciekawe pomysły na kanapki. Serwuje chleb przekładany kurczakiem i bekonem podawany z chipsami. Przygotuje też croque madame, czyli klasykę kuchni francuskiej.
|
1:05 |
![]() Anna prezentuje potrawy dla amatorów kuchni dietetycznej i lekkostrawnej. Zdradza przepis na pożywny omlet. Na obiad przygotuje kurczaka z pieczonymi warzywami. Na koniec propozycja dla amatorów ryb.
|
1:40 |
![]() Nad jeziorem Jeziorak w jednym bloku mieszkają zawodnicy i sędziowie rywalizacji tego odcinka. W jednej drużynie startują Gosia i Paweł. Ich rywalami są aktywista Marcin wraz z sąsiadem Damianem.
|
2:30 |
![]() Magda Gessler przyrządzi makaron z dużą ilością chorizo i chili. Warto wiedzieć, że kapsaicyna ma silne właściwości rozgrzewające, co zdaje się istotne, jeśli szykujemy potrawę dla ukochanej osoby.
|
2:55 |
![]() Magda Gessler zdradza swoje sposoby na sprawienie, aby zwykły kotlet mielony nadawał się na romantyczną kolację we dwoje. Prowadząca przygotuje go w różnoraki sposób: z kaczki, cielęciny i jagnięciny.
|
3:20 |
![]() Do pojedynku na słodkości stają: magister biotechnologii Basia i Marcin, specjalista do spraw prawnych. Narzeczeństwo uwielbia gotować. Walczą o nagrodę i uznanie prowadzącej oraz gościa.
|
3:45 |
![]() Lidka jest diagnostykiem laboratoryjnym. Ceni precyzję i przestrzeganie higieny. Jej córka Ania nienawidzi, jak przeszkadza się jej w kuchni. Obie przygotują ciasta w wersji dietetycznej.
|
4:10 |
![]() Odcinek poświęcony efektowi jo-jo. Monika, której udało się zrzucić 35 kg, opowie o swojej walce z otyłością. Psycholog Maria Rotkiel wytłumaczy, dlaczego w chudnięciu ważna jest samoakceptacja.
|
4:45 |
![]() Dwie pary konkurują ze sobą w kulinarnym starciu. Wymagający jurorzy - Roberto, Csaba oraz Diego - oceniają, której drużynie należy się tytuł "perfekcyjnych gospodarzy".
|
Lista stacji
13 Ulica
ale kino+
AMC
Antena HD
AXN
AXN Black
AXN Spin
AXN White
BBC First
CANAL+ 1
CANAL+ 360
CANAL+ 4K Ultra HD
CANAL+ Film
CANAL+ Premium
CANAL+ Seriale
Cinemax
Cinemax 2
Comedy Central
Epic Drama
Film Cafe
Filmbox Action
FilmBox Arthouse
FilmBox Extra HD
FilmBox Family
FilmBox Premium HD
FX
FX Comedy
HBO
HBO 2
HBO 3
Kino Polska
Kino TV
Paramount Network
Polsat Comedy Central Extra
Polsat Film
Polsat Seriale
Red Carpet TV
Romance TV
SCI FI
Stopklatka
Sundance TV
TVN Fabuła
TVP Seriale
Warner TV
CANAL+ Sport
CANAL+ Sport 2
CANAL+ Sport 3
CANAL+ Sport 4
CANAL+ Sport 5
Eleven Sports 1
Eleven Sports 2
Eleven Sports 3
Eleven Sports 4
Eurosport 1
Eurosport 2
Extreme Sports Channel
Polsat Sport 1
Polsat Sport 2
Polsat Sport 3
Polsat Sport Fight
Polsat Sport Premium 1
Polsat Sport Premium 2
SportKlub
TVP Sport
Animal Planet
BBC Earth
CANAL+ Dokument
CBS Reality
CI Polsat
Discovery Channel
Discovery Historia
Discovery Life
Discovery Science
DTX (d. Discovery Turbo Xtra)
Fokus TV
HISTORY
HISTORY 2
ID
Nat Geo People
National Geographic
National Geographic Wild
PLANETE+
Polsat Doku
Polsat Viasat Explore
Polsat Viasat History
Polsat Viasat Nature
Travel
TVP Dokument
TVP Historia
TVP Historia 2
TVP Nauka
O stacji Food Network
Food Network to polska wersja amerykańskiego kanału o tematyce kulinarnej. Food Network prezentuje świeże spojrzenie na telewizję kulinarną oferując przy tym najwyższej jakości rozrywkę. Innowacyjna ramówka oraz inspirujący kucharze, zachęcają do samodzielnego eksperymentowania z potrawami i zgłębiania umiejętności kulinarnych.