Pyszne 25 (4/8)
W skrócie
Anna Starmach przedstawia ciekawe pomysły na kanapki. Serwuje chleb przekładany kurczakiem i bekonem podawany z chipsami. Przygotuje też croque madame, czyli klasykę kuchni francuskiej.
Oglądaj w telewizji
Opis
Anna Starmach piecze, szatkuje, miesza, gotuje, smaży i czaruje. Prowadząca uważa, że na naukę sztuki kulinarnej nigdy nie jest za późno, dlatego w kilku odcinkach nowej serii podzieli się wskazówkami dla początkujących kucharzy. Widzowie dostaną od ekspertki gotowe przepisy na pierwszą zupę, nietypowe kanapki, zapiekanki, makarony i kluseczki. Będzie też zdrowo, ale niebanalnie. Prowadząca zdradzi, jak przyrządzić na trzy sposoby pyszną rybę i inne lekkie dania. A na deser poda recepturę na kruche ciasto w wielu odsłonach. Część przepisów zaprezentuje w bajkowej scenerii mazurskich jezior.
Kolejny odcinek będzie poświęcony kanapkom. Ania Starmach zdradzi przepis na chrupiący club sandwich. Pyszny chleb przekładany kurczakiem i bekonem podawany w towarzystwie domowych chipsów można zjeść w prawie każdym amerykańskim barze. Prowadząca przygotuje też croque madame, czyli klasykę kuchni francuskiej. Pod tą tajemniczą nazwą kryją się pyszne tosty z beszamelem, szynką, serem i jajkiem sadzonym. W odcinku nie zabraknie oczywiście najpopularniejszej kanapki na świecie, czyli hamburgera. Ania zmodyfikuje nieco tradycyjny przepis i doda do kanapki zdrową i pełną witamin sałatkę z marchewki, pestek granatu i świeżego imbiru.