Makłowicz w Polsce (2/8)

magazyn kulinarny Polska  b.o.
zdjęcie

W skrócie

Robert Makłowicz odwiedza Wielkopolskę. W Grodzisku Wielkopolskim smakuje piwo, znane już w średniowieczu jako grodzisz. Poznaje lokalne specjały takie jak ser smażony, pyry z gzikiem i leberka.

Oglądaj w telewizji

Program archiwalny.

Opis

Po 18 latach Robert Makłowicz znowu lekko i z humorem opowiada o kulinarnych tradycjach i atrakcjach Polski. Poznaje lokalnych producentów żywności i odkrywa kolejne przepisy inspirowane kuchnią regionalną.

Robert Makłowicz odwiedza Wielkopolskę. W Grodzisku Wielkopolskim smakuje piwo, znane już w średniowieczu jako grodzisz, a w XIX wieku słynne w Niemczech i na świecie pod marką "Graetzer Bier". Odwiedza folwark w Wąsowie, a także poznaje lokalne specjały, jak: ser smażony, pyry z gzikiem, leberkę, bułczankę i inne tradycyjne wędliny, sery grądzkie, roladę z lina czy zupę z młodego bobu.

Twórcy

Ładuję...