Food NetworkProgram TV na Niedziela 20.10.2024
6:00 |
![]() Mieszczący się we Wrocławiu Stół na Szwedzkiej to niezwykły lokal. W restauracji nie ma menu. Właściciel przygotowuje dla gości dania po wcześniejszym wypytaniu ich, co lubią jeść.
|
---|---|
6:35 |
![]() Katarzyna Meller odwiedza poznańską restaurację Cafe La Ruina i Raj. W zasadzie są to dwa odrębne lokale, oddzielone ścianą i z osobnymi wejściami. W jednym je się na słodko, w drugim na słono.
|
7:10 |
![]() Robert Makłowicz wybrał się na wybrzeże Belgii. Unikatem jest tam konny połów krewetek w Oostduinkerke. Te i inne owoce morza oferują wielkim wyborze sklepy rybne i restauracje w Nieuvport.
|
7:50 |
![]() W Brugii prowadzący podziwia zabytkowe dzielnice Markt i Burg. Odwiedza sklepy z czekoladą, które przypominają salony jubilerskie. Przyrządza pomidory nadziewane krewetkami z majonezem i awokado.
|
|
|
8:25 |
![]() W tym odcinku będzie mowa o słodyczach określanych jako lekkie i fit. Publiczność pozna skład tych produktów. Eksperyment pokaże, co lepiej sprawdza się jako źródło energii - baton czy banan.
|
9:10 |
![]() Prowadząca zdradzi, w których produktach kryje się najwięcej barwników, emulgatorów, konserwantów i przeciwutleniaczy. Monika Koperska-Aksamit wyjaśni różnice między sodą i proszkiem do pieczenia.
|
9:55 |
![]() W tym odcinku Katarzyna Bosacka zajmie się kuchnią orientalną. Na rynku, jak również w restauracjach, mamy duży wybór, jeśli chodzi o smaki azjatyckie. Eksperci ocenią sushi z trzech sklepów.
|
10:40 |
![]() Katarzyna zaprosi dwie rodziny, aby dowiedzieć się czegoś więcej na temat ich sposobu odżywiania. Postara się z pomocą specjalistów udowodnić, jak ważne jest jedzenie pełnowartościowych posiłków.
|
11:25 |
![]() Kucharze zamienią się miejscami. Carlo Bongolo, z pochodzenia wenecjanin, specjalizuje się w kuchni włoskiej. W karcie jego restauracji można znaleźć m.in. makaron barwiony atramentem kałamarnicy.
|
12:25 |
![]() Cukiernik Duff Goldman i gwiazda mediów społecznościowych Rosanna Pansino świętują Halloween. Zapraszają twórców ciasteczek, którzy zaprezentują najbardziej przerażające i najsmaczniejsze wypieki.
|
13:25 |
![]() W Brennie mieści się Karczma Górecka. Filip przejął interes po ojcu. Razem z kucharzem wyremontował lokal i zmienił nazwę. Do karczmy nie zawitali jednak nowi goście. Magda Gessler ustali dlaczego.
|
14:30 |
![]() Restauracja Gusto znajduje się w środku dużego osiedla mieszkaniowego w Piasecznie pod Warszawą. Jej specjalnością są dania kuchni włoskiej. Lokal nie cieszy się popularnością.
|
15:30 |
Blogerka kulinarna, Molly Yeh, w swoim przytulnym wiejskim domu przygotowuje dania związane z jej żydowskim i chińskim pochodzeniem. Wnosi wielokulturową inspirację i zabawę do amerykańskiej kuchni.
|
16:05 |
W swoim przytulnym wiejskim domu Molly Yeh przygotowuje dania inspirowane jej żydowskim i chińskim pochodzeniem. Łączy smaki różnych kultur z typowo amerykańską kuchnią.
|
16:40 |
![]() Restaurator Guy Fieri kolejny raz wyrusza w głąb Ameryki w poszukiwaniu najpyszniejszego jedzenia. Odwiedza małe knajpki z tradycyjnymi amerykańskimi daniami, ale podanymi w nowej odsłonie.
|
17:10 |
![]() Amerykański restaurator, Guy Fieri, kolejny raz wyrusza w głąb kraju. Odwiedza małe knajpki z tradycyjnymi daniami, jednak podanymi w nowej i często zaskakującej odsłonie.
|
17:40 |
![]() Restaurator Guy Fieri przemierza Amerykę. Odwiedza małe knajpki z tradycyjnymi regionalnymi daniami, podanymi w nowej i zaskakującej odsłonie. Nie tylko je smakuje, lecz także uczy się przyrządzać.
|
18:15 |
Program łączy kulinarny maraton z eksperymentem społecznym. 24 szefów kuchni podejmuje 24 wyzwania w ciągu 24 godzin. Zadania są podzielone na 8 części, z których każda sprawdza inne umiejętności.
|
19:15 |
![]() Bobby Flay i Michael Symon jako kapitanowie drużyn biorą udział w rywalizacji w grillowaniu. Mogą stracić całą swoją drużynę i odpaść tuż przed finałem. Są gotowi na wszystko, aby pozostać w grze.
|
20:15 |
![]() Elizabeth Poett zajmuje się prowadzeniem rancza o powierzchni 14 tysięcy akrów. Ta ziemia jest w jej rodzinie od pokoleń. W swoim programie ukazuje codzienne życie na terenie posiadłości.
|
20:50 |
![]() Elizabeth Poett zajmuje się prowadzeniem rancza o powierzchni 14 tysięcy akrów. Ta ziemia jest w jej rodzinie od pokoleń. W swoim programie ukazuje codzienne życie na terenie posiadłości.
|
21:25 |
![]() Cukiernik Duff Goldman i gwiazda mediów społecznościowych Rosanna Pansino świętują Halloween. Zapraszają twórców ciasteczek, którzy zaprezentują najbardziej przerażające i najsmaczniejsze wypieki.
|
22:30 |
![]() Benedetta Rossi przedstawia pyszne, domowe przepisy, których nauczyli ją rodzice. Prowadząca wybiera do swoich potraw lokalne produkty, tworząc zdrowe przysmaki oraz sycące obiady.
|
23:05 |
![]() Benedetta Rossi przedstawia pyszne, domowe przepisy, których nauczyli ją rodzice. Prowadząca wybiera do swoich potraw lokalne produkty, tworząc zdrowe przysmaki oraz sycące obiady.
|
23:40 |
![]() Robert odwiedza miasteczko Vizinada i Zalew Limski, a także kilka innych zachwycających miejsc w okolicy. Starożytny Poreč z bizantyjską bazyliką, wenecki Novigrad, toskańskie winnice w Narduće.
|
0:15 |
![]() Robert Makłowicz odwiedza niewielki Draguć z XVI-wiecznymi freskami oraz Motovun górujący nad doliną rzeki Mirny. W okolicznych lasach można znaleźć trufle. Podróżnik przygotuje z nimi gnocchi.
|
0:50 |
![]() Magda Gessler gotuje tradycyjny hiszpański chłodnik ajoblanco z prażonymi migdałami oraz doradę, polaną sosem chimichurri.
|
1:25 |
![]() Magda Gessler zdradza tajniki przygotowania aksamitnego parfait różanego oraz naleśników gundel palacsinta. Do wykonania domowych lodów wykorzystuje konfiturę, wodę różaną oraz płatki róż.
|
2:00 |
![]() Restauracjami zamienią się kolejni kucharze. Grzegorz Firkowski prowadzi Studio Kulinarne we Wrocławiu. Niewielki lokal nie posiada stałego menu ani cen. Szef kuchni dostosowuje się do życzeń gości.
|
3:00 |
![]() Tomasz Jakubiak stawia na kuchnię inspirowaną Kaszubami. Zajrzy do Celbowa pod Puckiem, gdzie Marek prowadzi karczmę Nordowi Mol. Szefem kuchni jest tu Sławek, który zaproponuje gęś w cydrze.
|
3:35 |
![]() Tomasz Jakubiak zdradzi swoje ulubione przepisy na dania z mięsa mielonego. Pokaże, jak je odpowiednio przygotować. Przyrządzi pieczeń rzymską oraz pulpety w sosie musztardowym.
|
4:05 |
![]() W pracowni zostaje zamówiony tort dla spadochroniarzy, którzy hucznie rozpoczynają sezon wraz z nadejściem wiosny. Prowadzące zamierzają stworzyć wypiek inspirowany niebem i chmurami.
|
4:40 |
![]() W pracowni szykowany jest tort uświetniający wieczór kawalerski. Ma być wyjątkowy i z poczuciem humoru. Agata i Małgorzata zdradzą, jak przygotować porzeczkowy biszkopt oraz bezę szwajcarską.
|
5:15 |
![]() Tadeusz Muller odwiedza Ewę Nisiewicz, żeby lepiej poznać wachlarz polskich ziół, które nadają daniom niesamowitego aromatu i sprawiają, że codzienne jedzenie staje się prawdziwą ucztą.
|
Lista stacji
13 Ulica
ale kino+
AMC
Antena HD
AXN
AXN Black
AXN Spin
AXN White
BBC First
CANAL+ 1
CANAL+ 360
CANAL+ 4K Ultra HD
CANAL+ Film
CANAL+ Premium
CANAL+ Seriale
Cinemax
Cinemax 2
Comedy Central
Epic Drama
Film Cafe
Filmbox Action
FilmBox Arthouse
FilmBox Extra HD
FilmBox Family
FilmBox Premium HD
FX
FX Comedy
HBO
HBO 2
HBO 3
Kino Polska
Kino TV
Paramount Network
Polsat Comedy Central Extra
Polsat Film
Polsat Seriale
Romance TV
SCI FI
Show TV
Stopklatka
Sundance TV
TVN Fabuła
TVP Seriale
Warner TV
CANAL+ Sport
CANAL+ Sport 2
CANAL+ Sport 3
CANAL+ Sport 4
CANAL+ Sport 5
Eleven Sports 1
Eleven Sports 2
Eleven Sports 3
Eleven Sports 4
Eurosport 1
Eurosport 2
Extreme Sports Channel
Polsat Sport 1
Polsat Sport 2
Polsat Sport 3
Polsat Sport Fight
Polsat Sport Premium 1
Polsat Sport Premium 2
SportKlub
TVP Sport
Animal Planet
BBC Earth
CANAL+ Dokument
CBS Reality
CI Polsat
Discovery Channel
Discovery Historia
Discovery Life
Discovery Science
DTX (d. Discovery Turbo Xtra)
Fokus TV
HISTORY
HISTORY 2
ID
Nat Geo People
National Geographic
National Geographic Wild
PLANETE+
Polsat Doku
Polsat Viasat Explore
Polsat Viasat History
Polsat Viasat Nature
Travel
TVP Dokument
TVP Historia
TVP Historia 2
TVP Nauka
O stacji Food Network
Food Network to polska wersja amerykańskiego kanału o tematyce kulinarnej. Food Network prezentuje świeże spojrzenie na telewizję kulinarną oferując przy tym najwyższej jakości rozrywkę. Innowacyjna ramówka oraz inspirujący kucharze, zachęcają do samodzielnego eksperymentowania z potrawami i zgłębiania umiejętności kulinarnych.