Wiem, co jem, i wiem, co kupuję (5/12)

magazyn poradnikowy Polska 2017  od 12 lat
zdjęcie

W skrócie

Prowadząca zdradzi, w których produktach kryje się najwięcej barwników, emulgatorów, konserwantów i przeciwutleniaczy. Monika Koperska-Aksamit wyjaśni różnice między sodą i proszkiem do pieczenia.

Oglądaj w telewizji

Program archiwalny.

Opis

Katarzyna Bosacka ponownie wyrusza do sklepów spożywczych, by sprawdzać jakość sprzedawanego tam jedzenia. Powie, jak sprawdzić czy kupowane przez nas produkty są pełnowartościowe. Prowadząca zajmie się również testowaniem przedmiotów codziennego użytku i doradzi, na co trzeba zwrócić uwagę, by nie zostać oszukanym.

Publiczność dowie się, w których produktach kryje się najwięcej barwników, emulgatorów, konserwantów i przeciwutleniaczy i czy naprawdę są one bardzo szkodliwe dla ludzkiego zdrowia. Monika Koperska-Aksamit wyjaśni podstawowe różnice między sodą oczyszczoną i proszkiem do pieczenia, a także między cukrem waniliowym a wanilinowym. W drugim segmencie odcinka widzowie będą mieli okazję przekonać się, jak należy składać reklamacje w salonach piękności.

Twórcy

Zobacz także

Ładuję...