Z gruntu zdrowo (6)

W skrócie
Tadeusz Muller odwiedza Ewę Nisiewicz, żeby lepiej poznać wachlarz polskich ziół, które nadają daniom niesamowitego aromatu i sprawiają, że codzienne jedzenie staje się prawdziwą ucztą.
Oglądaj w telewizji

Opis
Psycholog Tadeusz Muller na co dzień zajmuje się tworzeniem i wdrażaniem food conceptów. Syn Magdy Gessler w swoim programie udowodnia, że polskie warzywa i owoce to bezcenne źródło zdrowia i nieskończona inspiracja do tworzenia pysznych potraw. Tadeusz jedzie na pola, by przekonać się na własne oczy, jak wyglądają uprawy, a w swojej kuchni pokazuje przepisy na dania, które są prawdziwymi bombami witaminowymi.
Tadeusz Muller odwiedza Ewę Nisiewicz, żeby lepiej poznać wachlarz polskich ziół, które nadają daniom niesamowitego aromatu i sprawiają, że codzienne jedzenie staje się prawdziwą ucztą. Właścicielka prowadzi ziołowe gospodarstwo w Sąpach na Warmii. Prowadzący przygotowuje placki gryczane z ziołami od pani Ewy, a w swojej kuchni pokazuje przepisy na pesto ze szparagami, fasolotto ziołowe z migdałami i dynię zapiekaną z białą czekoladą.