Z gruntu zdrowo (3/6)
W skrócie
W Woli Batorskiej Lucyna i Marek Gawłowie prowadzą ekologiczne gospodarstwo Słoneczna Zagroda. Tadeusz Muller przygląda się ich uprawie cebuli i rozmawia o tym popularnym warzywie.
Oglądaj w telewizji
Opis
Psycholog Tadeusz Muller na co dzień zajmuje się tworzeniem i wdrażaniem food conceptów. Syn Magdy Gessler w swoim programie udowodnia, że polskie warzywa i owoce to bezcenne źródło zdrowia i nieskończona inspiracja do tworzenia pysznych potraw. Tadeusz jedzie na pola, by przekonać się na własne oczy, jak wyglądają uprawy, a w swojej kuchni pokazuje przepisy na dania, które są prawdziwymi bombami witaminowymi.
W Małopolsce Tadeusz odwiedza miejscowość Wola Batorska, gdzie Lucyna i Marek Gawłowie prowadzą ekologiczne gospodarstwo Słoneczna Zagroda. Prowadzący przygląda się ich bio uprawie cebuli i rozmawia o tym popularnym warzywie. Kucharz przekazuje pani Lucynie przepis na jajecznicę autorstwa jego cioci, a w swojej kuchni przyrządza domowy syrop z cebuli, zielony krem z dymki oraz cebulę nadziewaną soczewicą.