Food NetworkProgram TV na Piątek 6.09.2024
6:00 |
![]() Prowadząca dzieli się swoimi przepisami na trzy wersje puszystej focaccii z aromatycznymi dodatkami oraz na lody czekoladowe z karmelowymi wafelkami.
|
---|---|
6:40 |
![]() Enrica Della Martira, finalistka programu 'Masterchef', zdradza swoje kulinarne sekrety łączące przepisy na chleb i dania, które idealnie się z nim komponują. Proponuje widzom smażone ośmiorniczki.
|
7:15 |
![]() Enrica Della Martira, finalistka programu 'Masterchef', zdradza swoje kulinarne sekrety łączące przepisy na chleb i dania, które idealnie się z nim komponują. Proponuje widzom smażone ośmiorniczki.
|
7:50 |
![]() Roger Mooking szkoli się u dwóch mistrzów barbecue w Charleston w Karolinie Południowej. Prowadzący odwiedza również Lewis Barbecue w Teksasie. John Lewis przyrządza tu dania z kuchni meksykańskiej.
|
|
|
8:25 |
![]() Roger Mooking zmierza do Liberty Kitchen w Houston, gdzie szef kuchni Lance Fegen zbudował ogromny grill argentyński opalany drewnem. Wspólnie przygotowują tradycyjną, pieczoną świnię.
|
8:55 |
![]() Prowadzący odwiedza Burn Original BBQ w Houston. Roy Burn zaczął swoją przygodę z barbecue w 1973 roku. Cztery dekady później rodzina kontynuuje tę tradycję. Roger wyrusza też do Breaux Bridge L.A.
|
9:30 |
![]() Magda Gessler zdradza tajniki przygotowania aksamitnego parfait różanego oraz naleśników gundel palacsinta. Do wykonania domowych lodów wykorzystuje konfiturę, wodę różaną oraz płatki róż.
|
10:05 |
![]() Magda Gessler serwuje ostrygi na kilka sposobów - tradycyjnie, z sosami oraz z jajecznicą i szparagami. Widzowie dowiedzą się również, jak zrobić domowy kisiel na bazie wywaru z czerwonego wina.
|
10:40 |
![]() Magda Gessler przedstawia cztery przepisy na tatar. Jedno danie doprawia lubczykiem, w innym mięso zastępuje świeżymi i suszonymi pomidorami, w kolejnym bakłażanem, w ostatnim - śledziami i orzechami.
|
11:15 |
![]() Magda Gessler udowadnia, że czasami najlepsze są tradycyjne rozwiązania. W tym odcinku wraca do kuchni polskiej, zdradza parę przepisów na klasyczne dania. Na początek zaproponuje pieczoną kaczkę.
|
11:50 |
![]() W drugim odcinku programu skoncentrujemy się na przysmakach kuchni śródziemnomorskiej. Magda poda owoce morza z tagiatelle i przyprawi natką pietruszki i kolendrą, która uważana jest za afrodyzjak.
|
12:25 |
![]() Robert Irvine i jego ekipa pomagają restauracjom, którym grozi bankructwo. Każdy odcinek to wizyta w innym lokalu. Widzowie będą mieli okazję zobaczyć, jak przywraca tym miejscom utraconą świetność.
|
13:25 |
![]() Kolejna odsłona konkursu kulinarnego. Zawodnicy muszą przeobrazić koszyk tajemniczych składników w niezwykłe potrawy. Mają 20 minut na przygotowanie swojego dania, a musi ono wyglądać wyjątkowo.
|
14:25 |
![]() Katarzyna Bosacka opowiada o soi. Okazuje się, że 90 procent jej upraw to modyfikowane genetycznie rośliny. Z kolei prof. Tadeusz Trziszka wypowie się na temat jajek i zawartego w nich cholesterolu.
|
15:10 |
Gwiazdy YouTube'a, The Try Guys, w każdym mieście odwiedzają dwie restauracje. Próbują ugotować popisowe dania bez przepisu. Autor najlepszej potrawy otrzyma szansę umieszczenia jej w menu lokalu.
|
16:10 |
![]() Szczep pałeczek E. coli zbiera w Niemczech śmiertelne żniwo. Wiadomo, że źródłem zakażeń są kiełki hodowane w Dolnej Saksonii. Dotarcie do tych informacji zajęło jednak zbyt dużo czasu.
|
16:45 |
![]() Polska słynie z kabanosów. Chociaż kiełbaski te stanowią doskonałą przekąskę, lubianą przez naszych rodaków, nie zawsze są zdrowe. Katarzyna Bosacka doradzi, jak wybrać dobry produkt.
|
17:20 |
![]() Polacy chętnie korzystają z wyprzedaży i promocji. Jednak rzeczywistość bardzo często różni się od fikcji handlowców. Katarzyna Bosacka podpowiada, jak kupować taniej i żyć oszczędniej.
|
17:55 |
![]() Dalsze losy pracowników Carlo's City Hall Bake Shop. Buddy i jego ekipa specjalizują się w wypiekach przygotowywanych na szczególne okazje.
|
18:30 |
![]() Dalsze losy pracowników Carlo's City Hall Bake Shop. Buddy i jego ekipa specjalizują się w wypiekach przygotowywanych na szczególne okazje.
|
19:00 |
![]() Wojtek uważany jest za atrakcyjnego mężczyznę. Pracuje jako konferansjer na imprezach. Bohater odcinka uwielbia jeść - pytanie tylko, czy kulinarna intuicja pomoże mu dobrać idealną partnerkę.
|
20:05 |
![]() W Rzeszowie znajduje się restauracja Pablo Picasso. Jej właścicielami są kucharz Paweł i jego żona Joanna. Mężczyzna stworzył menu z mieszanką kuchni hiszpańskiej, włoskiej oraz meksykańskiej.
|
21:05 |
Selena Gomez, piosenkarka i aktorka, przyjeżdża do Los Angeles, gdzie zaczyna pracę w popularnych restauracjach. Musi szybko nauczyć się przyrządzać posiłki na poziomie wymaganym przez te lokale.
|
21:40 |
Selena Gomez, piosenkarka i aktorka, przyjeżdża do Los Angeles, gdzie zaczyna pracę w popularnych restauracjach. Musi szybko nauczyć się przyrządzać posiłki na poziomie wymaganym przez te lokale.
|
22:15 |
![]() Cliff Crooks pomaga lokalom zagrożonym upadkiem. Właściciele restauracji w całej Ameryce kontaktują się z nim, aby podczas obozu treningowego przeszkolić i ponownie zainspirować swoich szefów kuchni.
|
23:20 |
![]() Dwie pary konkurują ze sobą w kulinarnym starciu. Wymagający jurorzy - Roberto, Csaba oraz Diego - oceniają, której drużynie należy się tytuł "perfekcyjnych gospodarzy".
|
0:20 |
![]() Kolejna odsłona konkursu kulinarnego. Zawodnicy muszą przeobrazić koszyk tajemniczych składników w niezwykłe potrawy. Mają 20 minut na przygotowanie swojego dania, a musi ono wyglądać wyjątkowo.
|
1:20 |
![]() Robert Irvine i jego zespół wykorzystują swoją pomysłowość i zaangażowanie, aby pomóc właścicielom małych firm odmienić ich restauracje i życie.
|
2:20 |
Restaurator Willie Degel pomaga mniej doświadczonym kolegom po fachu. Wraz z ekipą programu obserwuje, co robią kucharze i inni pracownicy lokali, gdy mają wrażenie, że nikt na nich nie patrzy.
|
3:20 |
![]() Podróż po najsmaczniejszych i najpopularniejszych miejscówkach na kulinarnej mapie Ameryki. Widzowie mają okazję poznać wiele nowych knajp oferujących pyszne i jedyne w swoim rodzaju jedzenie.
|
4:20 |
![]() Młodzi piekarze, którzy marzą o własnej firmie z wypiekami, stają do rywalizacji. Duff Goldman i Valerie Bertinelli testują ich talent w przygotowywaniu ciast i tortów, a także umiejętności biznesowe.
|
5:20 |
![]() Buddy Valastro i jego ekipa cukierników wracają z nowymi pomysłami na słodkie wypieki. Znów muszą stawić czoło trudnym wyzwaniom. Zawsze mogą liczyć na wzajemne wsparcie.
|
Lista stacji
13 Ulica
ale kino+
AMC
Antena HD
AXN
AXN Black
AXN Spin
AXN White
BBC First
CANAL+ 1
CANAL+ 360
CANAL+ 4K Ultra HD
CANAL+ Film
CANAL+ Premium
CANAL+ Seriale
Cinemax
Cinemax 2
Comedy Central
Epic Drama
Film Cafe
Filmbox Action
FilmBox Arthouse
FilmBox Extra HD
FilmBox Family
FilmBox Premium HD
FX
FX Comedy
HBO
HBO 2
HBO 3
Kino Polska
Kino TV
Paramount Network
Polsat Comedy Central Extra
Polsat Film
Polsat Film 2
Polsat Seriale
Romance TV
SCI FI
Show TV
Stopklatka
Sundance TV
TVN Fabuła
TVP Seriale
Warner TV
CANAL+ Extra 1
CANAL+ Extra 2
CANAL+ Sport
CANAL+ Sport 2
CANAL+ Sport 3
CANAL+ Sport 4
CANAL+ Sport 5
Eleven Sports 1
Eleven Sports 2
Eleven Sports 3
Eleven Sports 4
Eurosport 1
Eurosport 2
Extreme Sports Channel
Polsat Sport 1
Polsat Sport 2
Polsat Sport 3
Polsat Sport Extra 1
Polsat Sport Extra 2
Polsat Sport Extra 3
Polsat Sport Extra 4
Polsat Sport Fight
Polsat Sport Premium 1
Polsat Sport Premium 2
SportKlub
TVP Sport
Animal Planet
BBC Earth
CANAL+ Dokument
CBS Reality
CI Polsat
Discovery Channel
Discovery Historia
Discovery Life
Discovery Science
DTX (d. Discovery Turbo Xtra)
Fokus TV
HISTORY
HISTORY 2
ID
Nat Geo People
National Geographic
National Geographic Wild
PLANETE+
Polsat Doku
Polsat Viasat Explore
Polsat Viasat History
Polsat Viasat Nature
Travel
TVP Dokument
TVP Historia
TVP Historia 2
TVP Nauka
O stacji Food Network
Food Network to polska wersja amerykańskiego kanału o tematyce kulinarnej. Food Network prezentuje świeże spojrzenie na telewizję kulinarną oferując przy tym najwyższej jakości rozrywkę. Innowacyjna ramówka oraz inspirujący kucharze, zachęcają do samodzielnego eksperymentowania z potrawami i zgłębiania umiejętności kulinarnych.