Food NetworkProgram TV na Piątek 6.09.2024
6:00 |
Prowadząca dzieli się swoimi przepisami na trzy wersje puszystej focaccii z aromatycznymi dodatkami oraz na lody czekoladowe z karmelowymi wafelkami.
|
---|---|
6:40 |
Enrica Della Martira, finalistka programu 'Masterchef', zdradza swoje kulinarne sekrety łączące przepisy na chleb i dania, które idealnie się z nim komponują. Proponuje widzom smażone ośmiorniczki.
|
7:15 |
Enrica Della Martira, finalistka programu 'Masterchef', zdradza swoje kulinarne sekrety łączące przepisy na chleb i dania, które idealnie się z nim komponują. Proponuje widzom smażone ośmiorniczki.
|
7:50 |
Roger Mooking szkoli się u dwóch mistrzów barbecue w Charleston w Karolinie Południowej. Prowadzący odwiedza również Lewis Barbecue w Teksasie. John Lewis przyrządza tu dania z kuchni meksykańskiej.
|
|
|
8:25 |
Roger Mooking zmierza do Liberty Kitchen w Houston, gdzie szef kuchni Lance Fegen zbudował ogromny grill argentyński opalany drewnem. Wspólnie przygotowują tradycyjną, pieczoną świnię.
|
8:55 |
Prowadzący odwiedza Burn Original BBQ w Houston. Roy Burn zaczął swoją przygodę z barbecue w 1973 roku. Cztery dekady później rodzina kontynuuje tę tradycję. Roger wyrusza też do Breaux Bridge L.A.
|
9:30 |
Magda Gessler zdradza tajniki przygotowania aksamitnego parfait różanego oraz naleśników gundel palacsinta. Do wykonania domowych lodów wykorzystuje konfiturę, wodę różaną oraz płatki róż.
|
10:05 |
Magda Gessler serwuje ostrygi na kilka sposobów - tradycyjnie, z sosami oraz z jajecznicą i szparagami. Widzowie dowiedzą się również, jak zrobić domowy kisiel na bazie wywaru z czerwonego wina.
|
10:40 |
Magda Gessler przedstawia cztery przepisy na tatar. Jedno danie doprawia lubczykiem, w innym mięso zastępuje świeżymi i suszonymi pomidorami, w kolejnym bakłażanem, w ostatnim - śledziami i orzechami.
|
11:15 |
Magda Gessler udowadnia, że czasami najlepsze są tradycyjne rozwiązania. W tym odcinku wraca do kuchni polskiej, zdradza parę przepisów na klasyczne dania. Na początek zaproponuje pieczoną kaczkę.
|
11:50 |
W drugim odcinku programu skoncentrujemy się na przysmakach kuchni śródziemnomorskiej. Magda poda owoce morza z tagiatelle i przyprawi natką pietruszki i kolendrą, która uważana jest za afrodyzjak.
|
12:25 |
Robert Irvine i jego ekipa pomagają restauracjom, którym grozi bankructwo. Każdy odcinek to wizyta w innym lokalu. Widzowie będą mieli okazję zobaczyć, jak przywraca tym miejscom utraconą świetność.
|
13:25 |
Kolejna odsłona konkursu kulinarnego. Zawodnicy muszą przeobrazić koszyk tajemniczych składników w niezwykłe potrawy. Mają 20 minut na przygotowanie swojego dania, a musi ono wyglądać wyjątkowo.
|
14:25 |
Katarzyna Bosacka opowiada o soi. Okazuje się, że 90 procent jej upraw to modyfikowane genetycznie rośliny. Z kolei prof. Tadeusz Trziszka wypowie się na temat jajek i zawartego w nich cholesterolu.
|
15:10 |
Gwiazdy YouTube'a, The Try Guys, w każdym mieście odwiedzają dwie restauracje. Próbują ugotować popisowe dania bez przepisu. Autor najlepszej potrawy otrzyma szansę umieszczenia jej w menu lokalu.
|
16:10 |
Szczep pałeczek E. coli zbiera w Niemczech śmiertelne żniwo. Wiadomo, że źródłem zakażeń są kiełki hodowane w Dolnej Saksonii. Dotarcie do tych informacji zajęło jednak zbyt dużo czasu.
|
16:45 |
Polska słynie z kabanosów. Chociaż kiełbaski te stanowią doskonałą przekąskę, lubianą przez naszych rodaków, nie zawsze są zdrowe. Katarzyna Bosacka doradzi, jak wybrać dobry produkt.
|
17:20 |
Polacy chętnie korzystają z wyprzedaży i promocji. Jednak rzeczywistość bardzo często różni się od fikcji handlowców. Katarzyna Bosacka podpowiada, jak kupować taniej i żyć oszczędniej.
|
17:55 |
Dalsze losy pracowników Carlo's City Hall Bake Shop. Buddy i jego ekipa specjalizują się w wypiekach przygotowywanych na szczególne okazje.
|
18:30 |
Dalsze losy pracowników Carlo's City Hall Bake Shop. Buddy i jego ekipa specjalizują się w wypiekach przygotowywanych na szczególne okazje.
|
19:00 |
Wojtek uważany jest za atrakcyjnego mężczyznę. Pracuje jako konferansjer na imprezach. Bohater odcinka uwielbia jeść - pytanie tylko, czy kulinarna intuicja pomoże mu dobrać idealną partnerkę.
|
20:05 |
W Rzeszowie znajduje się restauracja Pablo Picasso. Jej właścicielami są kucharz Paweł i jego żona Joanna. Mężczyzna stworzył menu z mieszanką kuchni hiszpańskiej, włoskiej oraz meksykańskiej.
|
21:05 |
Selena Gomez, piosenkarka i aktorka, przyjeżdża do Los Angeles, gdzie zaczyna pracę w popularnych restauracjach. Musi szybko nauczyć się przyrządzać posiłki na poziomie wymaganym przez te lokale.
|
21:40 |
Selena Gomez, piosenkarka i aktorka, przyjeżdża do Los Angeles, gdzie zaczyna pracę w popularnych restauracjach. Musi szybko nauczyć się przyrządzać posiłki na poziomie wymaganym przez te lokale.
|
22:15 |
Cliff Crooks pomaga lokalom zagrożonym upadkiem. Właściciele restauracji w całej Ameryce kontaktują się z nim, aby podczas obozu treningowego przeszkolić i ponownie zainspirować swoich szefów kuchni.
|
23:20 |
Dwie pary konkurują ze sobą w kulinarnym starciu. Wymagający jurorzy - Roberto, Csaba oraz Diego - oceniają, której drużynie należy się tytuł "perfekcyjnych gospodarzy".
|
0:20 |
Kolejna odsłona konkursu kulinarnego. Zawodnicy muszą przeobrazić koszyk tajemniczych składników w niezwykłe potrawy. Mają 20 minut na przygotowanie swojego dania, a musi ono wyglądać wyjątkowo.
|
1:20 |
Robert Irvine i jego zespół wykorzystują swoją pomysłowość i zaangażowanie, aby pomóc właścicielom małych firm odmienić ich restauracje i życie.
|
2:20 |
Restaurator Willie Degel pomaga mniej doświadczonym kolegom po fachu. Wraz z ekipą programu obserwuje, co robią kucharze i inni pracownicy lokali, gdy mają wrażenie, że nikt na nich nie patrzy.
|
3:20 |
Podróż po najsmaczniejszych i najpopularniejszych miejscówkach na kulinarnej mapie Ameryki. Widzowie mają okazję poznać wiele nowych knajp oferujących pyszne i jedyne w swoim rodzaju jedzenie.
|
4:20 |
Młodzi piekarze, którzy marzą o własnej firmie z wypiekami, stają do rywalizacji. Duff Goldman i Valerie Bertinelli testują ich talent w przygotowywaniu ciast i tortów, a także umiejętności biznesowe.
|
5:20 |
Buddy Valastro i jego ekipa cukierników wracają z nowymi pomysłami na słodkie wypieki. Znów muszą stawić czoło trudnym wyzwaniom. Zawsze mogą liczyć na wzajemne wsparcie.
|
Lista stacji
13 Ulica
ale kino+
AMC
Antena HD
AXN
AXN Black
AXN Spin
AXN White
BBC First
CANAL+ 1
CANAL+ 360
CANAL+ 4K Ultra HD
CANAL+ Film
CANAL+ Premium
CANAL+ Seriale
Cinemax
Cinemax 2
Comedy Central
Epic Drama
Film Cafe
Filmbox Action
FilmBox Arthouse
FilmBox Extra HD
FilmBox Family
FilmBox Premium HD
FX
FX Comedy
HBO
HBO 2
HBO 3
Kino Polska
Kino TV
Paramount Network
Polsat Comedy Central Extra
Polsat Film
Polsat Seriale
Red Carpet TV
Romance TV
SCI FI
Stopklatka
Sundance TV
TVN Fabuła
TVP Seriale
Warner TV
CANAL+ Sport
CANAL+ Sport 2
CANAL+ Sport 3
CANAL+ Sport 4
CANAL+ Sport 5
Eleven Sports 1
Eleven Sports 2
Eleven Sports 3
Eleven Sports 4
Eurosport 1
Eurosport 2
Extreme Sports Channel
Polsat Sport 1
Polsat Sport 2
Polsat Sport 3
Polsat Sport Fight
Polsat Sport Premium 1
Polsat Sport Premium 2
SportKlub
TVP Sport
Animal Planet
BBC Earth
CANAL+ Dokument
CBS Reality
CI Polsat
Discovery Channel
Discovery Historia
Discovery Life
Discovery Science
DTX (d. Discovery Turbo Xtra)
Fokus TV
HISTORY
HISTORY 2
ID
Nat Geo People
National Geographic
National Geographic Wild
PLANETE+
Polsat Doku
Polsat Viasat Explore
Polsat Viasat History
Polsat Viasat Nature
Travel
TVP Dokument
TVP Historia
TVP Historia 2
TVP Nauka
O stacji Food Network
Food Network to polska wersja amerykańskiego kanału o tematyce kulinarnej. Food Network prezentuje świeże spojrzenie na telewizję kulinarną oferując przy tym najwyższej jakości rozrywkę. Innowacyjna ramówka oraz inspirujący kucharze, zachęcają do samodzielnego eksperymentowania z potrawami i zgłębiania umiejętności kulinarnych.