Sexy kuchnia Magdy Gessler (2/9)

magazyn kulinarny Polska 2017  b.o.
zdjęcie

W skrócie

W drugim odcinku programu skoncentrujemy się na przysmakach kuchni śródziemnomorskiej. Magda poda owoce morza z tagiatelle i przyprawi natką pietruszki i kolendrą, która uważana jest za afrodyzjak.

Oglądaj w telewizji

Program archiwalny.

Opis

Magda Gessler, ambasadorka Food Network, przygotowuje dla widzów autorskie dania. Stosuje intrygujące połączenia smaków i niezwykłe kompozycje kolorystyczne, sięga po ciekawe kształty. Każdy odcinek to nowy przepis oraz rady dotyczące tego, jakich składników użyć, by mieć piękną skórę i lśniące włosy.

W drugim odcinku programu skoncentrujemy się na przysmakach kuchni śródziemnomorskiej. Magda poda owoce morza z tagiatelle i przyprawi natką pietruszki i kolendrą, która uważana jest za afrodyzjak. W menu znajdą się również gołąbki, jednak nie z mięsa wieprzowego, lecz z kaczki. W farszu znajdą się też jabłka, chałka i majeranek. Najpierw je podsmaży, później upiecze. Do popicia tych pyszności restauratorka zaserwuje słodko-ostry kompot z cebuli, śliwek, czosnku i cynamonu.

Twórcy

Zobacz także

Ładuję...