Sexy kuchnia Magdy Gessler (9)

magazyn kulinarny Polska 2017  b.o.
zdjęcie

W skrócie

Magda Gessler przedstawia cztery przepisy na tatar. Jedno danie doprawia lubczykiem, w innym mięso zastępuje świeżymi i suszonymi pomidorami, w kolejnym bakłażanem, w ostatnim - śledziami i orzechami.

Oglądaj w telewizji

Program archiwalny.

Opis

Nie wszyscy dobrze sobie radzą w kuchni. Są tacy, którym gotowanie kojarzy się z ciężką pracą, nudnymi zakupami oraz sprzątaniem bałaganu. Inni z kolei obawiają się kulinarnej porażki i niezadowolonych min gości. W swoim nowym programie Magda Gessler, ambasador Food Network, przygotowuje dla widzów autorskie dania. Stosuje intrygujące połączenia smaków, niezwykłe kompozycje kolorystyczne, sięga po ciekawe kształty. Każdy odcinek to nowy przepis, m.in. na słodycze, które nie tuczą, a także rady dotyczące tego, jakich składników użyć, by mieć piękną skórę i lśniące włosy.

Magdy Gessler przygotowuje jedną z najpopularniejszych przystawek na stołach Plaków, czyli tatar. Znana restauratorka przedstawia cztery przepisy na to danie. Jedno z nich doprawia odrobiną lubczyku, w innym mięso zastępuje świeżymi i suszonymi pomidorami, w kolejnym bakłażanem, a jeszcze następnym - śledziami i orzechami włoskimi. Całość serwuje z piernikiem i marynowanymi pieczarkami jako idealne przekąski na sylwestrową noc.

Twórcy

Ładuję...