Wiem, co jem, i wiem, co kupuję (5/12)

magazyn poradnikowy Polska 2017  b.o.
zdjęcie

W skrócie

Katarzyna Bosacka opowiada o soi. Okazuje się, że 90 procent jej upraw to modyfikowane genetycznie rośliny. Z kolei prof. Tadeusz Trziszka wypowie się na temat jajek i zawartego w nich cholesterolu.

Oglądaj w telewizji

Program archiwalny.

Opis

Katarzyna Bosacka ponownie wyrusza do sklepów spożywczych, by sprawdzać jakość sprzedawanego tam jedzenia. Powie, jak sprawdzić czy kupowane przez nas produkty są pełnowartościowe. Prowadząca zajmie się również testowaniem przedmiotów codziennego użytku i doradzi, na co trzeba zwrócić uwagę, by nie zostać oszukanym.

Kolejny odcinek programu Kasi Bosackiej jest poświęcony bogatej w białko soi. Okazuje się, że na 90% jej upraw stosuje się modyfikowane genetycznie rośliny. Z kolei prof. Tadeusz Trziszka wypowie się na temat jajek i zawartego w nich cholesterolu. W segmencie "Wiem, co kupuję" będzie mowa o sprzątaniu. Twórcy programu pokażą, jak ułatwić sobie porządki przy użyciu rozmaitych urządzeń i akcesoriów. W programie m.in. samosprzątające roboty. Jeden z takich cudów cybernetyki stanie do pojedynku z tradycyjnym mopem.

Twórcy

Zobacz także

Ładuję...