CANAL+ KuchniaProgram TV na Piątek 6.09.2024
6:00 |
John Torode i Lisa Faulkner sięgają do swoich kulinarnych wspomnień z podróży, by przygotować potrawy z różnych stron świata. Spotkania w kuchni to dla nich okazja, by doskonalić swoje umiejętności.
|
---|---|
6:55 |
Iwona Zasuwa, autorka bloga Smakoterapia, zaskakuje pomysłowością dań dla dzieci. Prowadząca gotuje w towarzystwie mam i ich pociech.
|
7:20 |
Piotr Kucharski pokazuje, jak przygotować klasyczne polskie wypieki. Nie zabraknie specjałów z różnych stron świata.
|
7:45 |
Gospodyni programu podpowiada, skąd czerpać inspiracje na codzienne obiady. W każdym odcinku prowadząca zaprezentuje trzy nowe potrawy, które złożą się w gotowy plan na obiad dla całej rodziny.
|
|
|
8:15 |
Prezentacja produktów przydatnych w każdym domu.
|
10:15 |
Mistrz kuchni Donal Skehan wrócił do rodzinnej Irlandii, by tu wychować dzieci. Codzienne obowiązki sprawiają, że na gotowanie zostaje mu jednak niewiele czasu. Mistrz kuchni znalazł na to sposób.
|
10:45 |
Mistrz kuchni Donal Skehan wrócił do rodzinnej Irlandii, by tu wychować dzieci. Codzienne obowiązki sprawiają, że na gotowanie zostaje mu jednak niewiele czasu. Mistrz kuchni znalazł na to sposób.
|
11:15 |
Prezentacja produktów przydatnych w każdym domu.
|
12:15 |
Andrzej Andrzejczak i Jurek Sobieniak proponują własne wersje ulubionych rodzimych dań. Na stole znajdą się schab, wątróbka, żeberka i polędwica. Potrawy podane zostaną z oryginalnymi dodatkami.
|
12:50 |
Andrzej Andrzejczak i Jurek Sobieniak proponują własne wersje ulubionych rodzimych dań. Na stole znajdą się schab, wątróbka, żeberka i polędwica. Potrawy podane zostaną z oryginalnymi dodatkami.
|
13:20 |
Jamie Oliver prezentuje przepisy na pyszne dania. Kucharz wychodzi naprzeciw ludziom, którzy nie mają czasu na przygotowywanie skomplikowanych potraw. Łączy ze sobą jedynie pięć składników.
|
13:50 |
Jamie Oliver prezentuje przepisy na pyszne dania. Kucharz wychodzi naprzeciw ludziom, którzy nie mają czasu na przygotowywanie skomplikowanych potraw. Łączy ze sobą jedynie pięć składników.
|
14:20 |
Sztuka kulinarna we Włoszech opiera się na prostych potrawach przygotowanych z dobrych składników. Oliwa z oliwek, warzywa i zioła, sery, ryby, owoce morza, jajka, mąka i oliwki to podstawy wielu dań.
|
14:50 |
W Toskanii mistrz kulinarny bierze udział w zbiorze oliwek. Odwiedza Lombardię słynącą z wybornej szynki prosciutto crudo, a podczas wycieczki do serowarni podgląda, jak powstaje parmezan.
|
15:25 |
W Toskanii mistrz kulinarny bierze udział w zbiorze oliwek. W Umbrii wybiera się na poszukiwanie trufli. Odwiedza Lombardię słynącą z wybornej szynki prosciutto crudo. Obserwuje produkcję parmezanu.
|
15:55 |
Przyjaciele z dzieciństwa i znani na całym świecie szefowie kuchni, Jamie Oliver i Jimmy Doherty, zapraszają na wspólne gotowanie. Tym razem kucharze zgłębiają tajniki brytyjskiej kuchni.
|
16:55 |
W zimowej scenerii kanadyjskiej prowincji Spencer Watts dzieli się przepisami na pyszne i proste dania. W każdym odcinku prezentuje trzy przepisy na potrawy, które każdy bez trudu przyrządzi w domu.
|
17:20 |
W zimowej scenerii kanadyjskiej prowincji Spencer Watts dzieli się przepisami na pyszne i proste dania. W każdym odcinku prezentuje trzy przepisy na potrawy, które każdy bez trudu przyrządzi w domu.
|
17:50 |
David Myers i Si King udają się w podróż wzdłuż zachodniego wybrzeża Wielkiej Brytanii, szlakiem lokalnych specjałów, pubów i restauracji. Przemierzą dziesięć hrabstw - od Szkocji po Devon.
|
18:50 |
Katerina Winterova pokazuje bogactwo roślin, które są stosowane w medycynie. Wybiera się do miejscowości Kuks w pobliżu polskiej granicy, gdzie odwiedza doskonale zachowaną XVIII-wieczną aptekę.
|
19:20 |
Andrzej Andrzejczak i Jurek Sobieniak przygotowują potrawy pochodzące z krajów słynących z mięsnej kuchni. Na ich stole znajdą się dania z Turcji, Wielkiej Brytanii, Włoszech czy USA.
|
19:50 |
Brytyjski szef kuchni prezentuje swoje pomysły na dania z grilla. Udowadnia, że na rozżarzonych węglach można przyrządzić wszystko - począwszy od różnych rodzajów mięsa i ryb, po warzywa i owoce.
|
20:25 |
Brytyjski szef kuchni prezentuje swoje pomysły na dania z grilla. Udowadnia, że na rozżarzonych węglach można przyrządzić wszystko - począwszy od różnych rodzajów mięsa i ryb, po warzywa i owoce.
|
21:00 |
Anthony Bourdain odwiedza miasta w USA, Europie i Azji. Znany smakosz korzysta z pomocy autochtonów, aby poznać najciekawsze potrawy.
|
21:55 |
Andrzej Andrzejczak i Jurek Sobieniak przyrządzają dania z indyka i mięsa z kością, dziczyznę, podroby, steki oraz zupy. Podpowiadają, w jakie akcesoria, przyprawy i dodatki wyposażyć domową kuchnię.
|
22:25 |
Piotr Kucharski pokazuje, jak przygotować klasyczne polskie wypieki. Podaje przepisy na chleby drożdżowe i na zakwasie oraz bułeczki na słodko i słono. Nie zabraknie specjałów z różnych stron świata.
|
23:00 |
Popularny kanadyjski szef kuchni o włoskich korzeniach, David Rocco, zamierza bliżej poznać kraj swoich przodków. Odwiedza Mediolan, Weronę, Wenecję, Genuę, Turyn, Bolonię oraz Rzym.
|
23:30 |
Popularny kanadyjski szef kuchni o włoskich korzeniach, David Rocco, zamierza bliżej poznać kraj swoich przodków. Odwiedza Mediolan, Weronę, Wenecję, Genuę, Turyn, Bolonię oraz Rzym.
|
0:00 |
Marcus Wareing, brytyjski szef kuchni, postanawia spędzać więcej czasu w swoim sielskim gospodarstwie w Sussex. W codziennym gotowaniu wykorzytuje składniki pochodzące z własnych upraw.
|
0:40 |
Marcus Wareing, brytyjski szef kuchni, postanawia spędzać więcej czasu w swoim sielskim gospodarstwie w Sussex. W codziennym gotowaniu wykorzytuje składniki pochodzące z własnych upraw.
|
1:10 |
Propozycja dla wszystkich wielbicieli słodkości. Mistrz cukiernictwa Tomasz Deker wprowadzi widzów w wysublimowany świat deserów. W każdym odcinku prowadzący przedstawi trzy przepisy.
|
1:40 |
David Gaboriaud I Matteo Brunetti po raz trzeci staną do kulinarnego pojedynku. W każdym odcinku kucharze zaprezentują swoje umiejętności w próbie przygotowanej przez przybyłych do studia gości.
|
2:10 |
Tomasz Jakubiak w każdym z odwiedzanych regionów szuka charakterystycznych produktów lub potraw. Następnie przygotowuje z nich trzy dania.
|
2:40 |
David Gaboriaud wyrusza w kulinarną podróż po Europie. Odwiedza m.in. Kopenhagę, Wilno i Tallinn. Gotuje potrawy, inspirując się lokalnymi składnikami, i przybliża charakterystykę miejscowej kuchni.
|
3:15 |
W szranki stają amatorzy sztuki kulinarnej. Każdy z nich w ramach eliminacji zgłasza wypiek. Jury wybierze najsmaczniejsze ciasta, a wskazani przez nich uczestnicy zmierzą się w kolejnych etapach.
|
4:20 |
Popularna blogerka Marta Dymek w każdym odcinku próbuje przekonać zaproszonego gościa do kuchni wegetariańskiej. Prowadząca pokaże, jak zastąpić potrawy mięsne ich jarskimi wariacjami.
|
4:55 |
Gospodyni programu podpowiada, skąd czerpać inspiracje na codzienne obiady. Marieta Marecka zaprezentuje szereg prostych posiłków. W każdym odcinku zaprezentuje trzy nowe, często zaskakujące potrawy.
|
5:30 |
Bohaterem każdego odcinka jest osoba zgłoszona przez rodzinę. Każdy myśli, że został wybrany ze względu na swoje zdolności kulinarne. Tymczasem okazuje się, że bliscy mają już dość niesmacznych dań.
|
Lista stacji
O stacji CANAL+ Kuchnia
Telewizja Canal+ Kuchnia
Canal+ Kuchnia to kanał telewizyjny poświęcony w całości tematyce kulinarnej. Emisja programów jest całodobowa, a w ramówce magazyny kulinarne, seriale dokumentalne, magazyny poradnikowe i reality show – wszystko skupione na gotowaniu, pieczeniu, diecie i podróżach kulinarnych.
Historia telewizji Canal+ Kuchnia
Canal+ Kuchnia to kanał działający od 30 września 2006 roku, pierwotnie pod nazwą Kuchnia.tv. Do zmiany doszło w listopadzie 2011 roku – kanał otrzymał nową nazwę Kuchnia+, oraz uruchomiono sygnał w jakości HDTV. Kolejne modyfikacje nastąpiły we wrześniu 2014 roku – wówczas zmieniono oprawę graficzną kanału wraz z innymi kanałami tematycznymi Canal+ oraz w kwietniu 2021 roku – zmieniono nazwę na Canal+ Kuchnia. Nadawcą kanału jest Canal+ Polska S.A. i stanowi on konkurencję dla Food Network. W programie stacji widzowie znajdą zarówno propozycje polskie, jak i zagraniczne. To między innymi programy poradnikowe, przepisy na ekspresowe dania, filmy dokumentalne, kulinarne podróże, programy typu reality show, seriale, a nawet filmy fabularne. Kanał posiada własne logo – 15 kwietnia 2021, wraz ze zmianą nazwy kanału, wprowadzono nowe logo – silnie nawiązujące do logotypów innych stacji Canal+. Poniżej czarnego prostokąta z białym napisem „CANAL+” znajdują się dwa nachodzące na siebie zielone boksy, w które wpisany jest napis „KUCHNIA”.
Widzowie mogą podziwiać popisy szefów kuchni i ekspertów kulinarnych z całego świata – to m.in. Heston Blumenthal, Jamie Oliver, Anthony Bourdain, Sophie Dahl, Rick Stein, Nigel Slater czy polscy: m.in. Adam Chrząstowski, Bożena Sikoń, Tomasz Jakubiak, Grzegorz Łapanowski, Maryla Musidłowska, Agata Jędraszczak, Damian Kordas, Marta Dymek. W ofercie programowej m.in. „Zostań w domu, gotuj z Jamiem”, „Domowa piekarnia Kucharskiego”, „ABC gotowania”, „Jakubiak – z miłości do lokalności” czy kultowy program „Top Chef”.
Gdzie można oglądać telewizję Canal+ Kuchnia?
Canal+ Kuchnia to kanał dostępny w pakiecie CANAL+. Można go oglądać na cyfrowej platformie satelitarnej nc+ oraz w cyfrowych pakietach telewizji kablowych. Dostęp do materiałów jest ponadto możliwy na platformach internetowych, np. player.pl lub Canal+ Online.
Stacje telewizyjne powiązane z Canal+ Kuchnia
Canal+ Kuchnia należy do grupy CANAL+, w skład której wchodzi wiele kanałów. Są to: Canal+ Premium, Canal+ Film, Canal+ Seriale, Canal+ Family, Canal+ 1, Canal+ Sport, Canal+ Sport 2, Canal+ Sport 3, Canal+ Sport 4, Canal+ Now, Canal+ 4K Ultra HD oraz kanały tematyczne: Ale Kino+ (HD), Canal+ Domo, MiniMini+ (HD), Planete+ (HD), Teletoon+ (HD), nSport+ (HD) i Novelas+ (HD).
Więcej o telewizji Canal+ Kuchnia
Więcej informacji o produkcjach emitowanych na Canal+ Kuchnia znaleźć można na oficjalnej stronie www nadawcy Canal+: https://pl.canalplus.com/. Jeśli chcesz być na bieżąco z informacjami o Canal+ Kuchnia, odwiedź social media CANAL+ Polska: Facebook i Instagram. Warto ponadto śledzić kanał YouTube Canal+, na którym publikowane są zajawki programów i inne, ciekawe materiały.