Jakubiak lokalnie (6)

magazyn kulinarny Polska 2013  od 12 lat
zdjęcie

W skrócie

Tomasz Jakubiak w każdym z odwiedzanych regionów szuka charakterystycznych produktów lub potraw. Następnie przygotowuje z nich trzy dania.

Oglądaj w telewizji

Program archiwalny.

Opis

Tomasz Jakubiak wędruje po Polsce. W każdym z odwiedzanych zakątków kraju szuka charakterystycznych produktów lub potraw. Następnie przygotowuje z nich trzy dania. Widzowie dowiedzą się, jak można przyrządzić kozi ser, dojrzewający kindziuk i co można wyczarować ze zwykłej cebuli. Oprócz tego kucharz nauczy ich, jak przygotowuje się piróg biłgorajski, czyli krupniak i z czym najlepiej smakuje czulent. Przekona, że nie trzeba bać się wieprzowych podrobów, a w specjalnym odcinku zrealizowanym podczas Warsaw Street Food Festival by Tomasz Jakubiak opowie o typowym street foodzie znad Wisły.

Twórcy

Ładuję...