Food NetworkProgram TV na Niedziela 17.03.2024
6:00 |
![]() Daria Ładocha oraz jej córki pieką włoskie herbatniki z przygotowanej przez siebie mąki migdałowej. Dziewczynki zaprezentują też... słodkie straszydła z jabłek i masła orzechowego.
|
---|---|
6:35 |
![]() Daria Ładocha i jej córki przygotują dwa buliony - warzywny i mięsny. Widzowie dowiedzą się też, jak zrobić domową przyprawę. Akcentem egzotycznym będzie przepis na zupę meksykańską.
|
7:10 |
![]() W Chmielnie działa Koło Gospodyń Wiejskich 'Ekobabki'. Przepisy zdradzają Honorata i Monika. Jednym z dań jest zupa rybna. Kolejne potrawy - śledzie w zalewie octowej - szykowane są na piknik.
|
7:45 |
![]() Kasia i Marcelina pracują z remizie strażackiej w Chrzanowie. Szykują tortille z szynką, serem i warzywami. Przyrządzają pastę z cieciorki z dodatkiem pieczonej dyni i grillowanej papryki.
|
|
|
8:20 |
![]() Katarzyna Bosacka zdradzi, dlaczego warto jeść dziczyznę i gdzie należy ją kupować. W drugiej części odcinka poszuka dobrego zamka do drzwi i wytłumaczy, jak rozumieć oznaczenia na opakowaniach.
|
9:05 |
![]() Przeciętny Polak wydaje 376 zł miesięcznie na żywność. Prowadząca radzi, jak oszczędzać bez szwanku na zdrowiu. Wyjawia, co kryją promocyjne ser i szynka i czy luksusowe produkty są warte ceny.
|
9:50 |
![]() Tomasz Jakubiak jedzie na Podlasie, by spotkać się z właścicielami farmy ekologicznej Vitalis. Wraz z nimi przygotuje białą kiełbasę. Zdradzi przepis na wieprzowe dzyndzałki i pulpety z fetą.
|
10:25 |
![]() Tomek Jakubiak wyrusza pod białoruską granicę do miejscowości Kruszyniany, gdzie Dżanetta Bogdanowicz prowadzi agroturystyczne gospodarstwo Tatarska Jurta. Miejsce to słynie z regionalnych potraw.
|
11:00 |
![]() Jeśli chodzi o częstotliwość spożycia leków na świecie na pierwszym i drugim miejscu plasują się Francuzi i Amerykanie. Polacy są zaraz za nimi. Nadużywanie lekarstw jest naszym sportem narodowym.
|
11:45 |
![]() Podróżujący kucharz zabiera widzów w samo serce Karpat. Zdradza tajemnice klasztornych serów i regionalnego dania, zwanego banusz. Odwiedza muzeum instrumentów muzycznych.
|
12:20 |
![]() Robert Makłowicz podróżuje po ukraińskim Zakarpaciu. Mieszkańców Użhorodu łączy miłość do mamałygi z bryndzą i skwarkami. Z kolei w mieście Czop nad Cisą kucharz przyrządzi zupę rybną.
|
12:55 |
![]() Obecnie częścią karpackiej Ukrainy jest górska kraina będąca celem turystycznych wypraw w dawnej Galicji. Pełna jest tradycyjnych strojów, muzyki oraz huculskich przysmaków jak sery czy banosz.
|
13:30 |
![]() Czerniowce są ostatnim przystankiem w podróży Roberta Makłowicza po Ukrainie. To miasto, w którym nadal obecne są tradycje wielu kultur. Kucharz przyrządza danie pochodzenia rumuńskiego - tokanicę.
|
14:00 |
![]() Robert Makłowicz zmierza do miasta Ban Lung. Trafia na historyczny szlak Ho-Chi-Minha i przypomina wydarzenia wojny wietnamskiej. Ogląda plantację nerkowców. Podaje przepis na sałatkę z mango.
|
14:35 |
![]() Joanna Gaines dzieli się z widzami swoimi sprawdzonymi przepisami. Przy okazji zdradza, skąd pochodzą jej ulubione potrawy, co jest w nich wyjątkowego i dlaczego wciąż chętnie do nich wraca.
|
15:10 |
![]() Joanna Gaines dzieli się z widzami swoimi sprawdzonymi przepisami. Przy okazji zdradza, skąd pochodzą jej ulubione potrawy, co jest w nich wyjątkowego i dlaczego wciąż chętnie do nich wraca.
|
15:45 |
![]() Michel w tym odcinku przygotuje posiłek fusion, czyli dania dla smakoszy i poszukiwaczy kulinarnych wrażeń. Potrawy te wyglądają jak dzieło sztuki i zaskakują połączeniem składników.
|
16:20 |
![]() W Chmielnie działa Koło Gospodyń Wiejskich 'Ekobabki'. Przepisy zdradzają Honorata i Monika. Jednym z dań jest zupa rybna. Kolejne potrawy - śledzie w zalewie octowej - szykowane są na piknik.
|
16:55 |
![]() Kasia i Marcelina pracują z remizie strażackiej w Chrzanowie. Szykują tortille z szynką, serem i warzywami. Przyrządzają pastę z cieciorki z dodatkiem pieczonej dyni i grillowanej papryki.
|
17:30 |
![]() Jeśli chodzi o częstotliwość spożycia leków na świecie na pierwszym i drugim miejscu plasują się Francuzi i Amerykanie. Polacy są zaraz za nimi. Nadużywanie lekarstw jest naszym sportem narodowym.
|
18:15 |
![]() Katarzyna Bosacka zdradzi, dlaczego warto jeść dziczyznę i gdzie należy ją kupować. W drugiej części odcinka poszuka dobrego zamka do drzwi i wytłumaczy, jak rozumieć oznaczenia na opakowaniach.
|
19:00 |
![]() Przeciętny Polak wydaje 376 zł miesięcznie na żywność. Prowadząca radzi, jak oszczędzać bez szwanku na zdrowiu. Wyjawia, co kryją promocyjne ser i szynka i czy luksusowe produkty są warte ceny.
|
19:45 |
![]() Benedetta Rossi przedstawia pyszne, domowe przepisy, których nauczyli ją rodzice. Prowadząca wybiera do swoich potraw lokalne produkty, tworząc zdrowe przysmaki oraz sycące obiady.
|
20:20 |
![]() Z okazji sylwestra Zoë piecze wieżę z kremowych ptysiów pokrytych karmelem, znaną jako croquembouche.
|
20:55 |
![]() Zoë François udowadnia, że czas w kuchni może być doskonałą okazją do zabawy. Prowadząca odwiedza zdolnych kucharzy, a także ciekawe miejsca, które stają się inspiracją dla wielu dań.
|
21:30 |
![]() Tomasz Jakubiak jedzie na Podlasie, by spotkać się z właścicielami farmy ekologicznej Vitalis. Wraz z nimi przygotuje białą kiełbasę. Zdradzi przepis na wieprzowe dzyndzałki i pulpety z fetą.
|
22:05 |
![]() Tomek Jakubiak wyrusza pod białoruską granicę do miejscowości Kruszyniany, gdzie Dżanetta Bogdanowicz prowadzi agroturystyczne gospodarstwo Tatarska Jurta. Miejsce to słynie z regionalnych potraw.
|
22:40 |
![]() Kasia jest znana z zamiłowania do kaszy jaglanej. Jakiś czas temu chciała podbić swoim daniem serce bohatera innego odcinka. Teraz to ona wybiera. O jej względy zabiegają Marcin, Kamil i Mateusz.
|
23:40 |
![]() Alex Guarnaschelli i Gabe Bertaccini zapraszają 10 szefów kuchni do zamieszkania i wspólnego gotowania w willi w Toskanii. Muszą oni udowodnić, że posiadają cechy, które pomogą im osiągnąć sukces.
|
0:40 |
![]() Mistrzowie sztuki kulinarnej podejmują próbę pokonania szefowej kuchni, Alex Guarnaschelli. W każdym odcinku słynna mistrzyni stawia czoła trójce kucharzy w dwóch rundach.
|
1:40 |
![]() Czterech restauratorów otwiera pierwsze biznesy. Towarzyszą im partnerzy. Razem muszą stawić czoła przeciwnościom losu i rozwiązywać problemy. Stresujące sytuacje wystawiają na próbę siłę uczuć.
|
2:40 |
![]() Czterech szefów kuchni musi odkupić produkty spożywcze od wychodzących ze sklepów klientów, nie wiedząc, co jest w torbach. Otrzymują 500 dolarów na trzy rundy, z których każda ma narzucony temat.
|
3:35 |
![]() Ree Drummond prezentuje widzom swoje umiejętności kulinarne. Gotuje popisowe dania w klimacie Dzikiego Zachodu dla rodziny oraz przyjaciół odwiedzających ranczo.
|
4:00 |
![]() Alex Guarnaschelli i Gabe Bertaccini zapraszają 10 szefów kuchni do zamieszkania i wspólnego gotowania w willi w Toskanii. Muszą oni udowodnić, że posiadają cechy, które pomogą im osiągnąć sukces.
|
4:50 |
![]() Ania Starmach postara się przekonać widzów, że czasami zamiast kupować, lepiej jest samemu przygotować różnego rodzaju dania i przekąski. Na początek zrobi pełną wartościowych warzyw zupkę chińską.
|
5:15 |
![]() Dietetyk Wanda Baltaza radzi, jak wytrwać w postanowieniach dotyczących zdrowego jadłospisu. Podsuwa pomysły na niskokaloryczne przysmaki. Kinga Zawodnik sprawdza tzw. dietę słoiczkową.
|
Lista stacji
13 Ulica
ale kino+
AMC
Antena HD
AXN
AXN Black
AXN Spin
AXN White
BBC First
CANAL+ 1
CANAL+ 360
CANAL+ 4K Ultra HD
CANAL+ Film
CANAL+ Premium
CANAL+ Seriale
Cinemax
Cinemax 2
Comedy Central
Epic Drama
Film Cafe
Filmbox Action
FilmBox Arthouse
FilmBox Extra HD
FilmBox Family
FilmBox Premium HD
FX
FX Comedy
HBO
HBO 2
HBO 3
Kino Polska
Kino TV
Paramount Network
Polsat Comedy Central Extra
Polsat Film
Polsat Seriale
Red Carpet TV
Romance TV
SCI FI
Stopklatka
Sundance TV
TVN Fabuła
TVP Seriale
Warner TV
CANAL+ Sport
CANAL+ Sport 2
CANAL+ Sport 3
CANAL+ Sport 4
CANAL+ Sport 5
Eleven Sports 1
Eleven Sports 2
Eleven Sports 3
Eleven Sports 4
Eurosport 1
Eurosport 2
Extreme Sports Channel
Polsat Sport 1
Polsat Sport 2
Polsat Sport 3
Polsat Sport Fight
Polsat Sport Premium 1
Polsat Sport Premium 2
SportKlub
TVP Sport
Animal Planet
BBC Earth
CANAL+ Dokument
CBS Reality
CI Polsat
Discovery Channel
Discovery Historia
Discovery Life
Discovery Science
DTX (d. Discovery Turbo Xtra)
Fokus TV
HISTORY
HISTORY 2
ID
Nat Geo People
National Geographic
National Geographic Wild
PLANETE+
Polsat Doku
Polsat Viasat Explore
Polsat Viasat History
Polsat Viasat Nature
Travel
TVP Dokument
TVP Historia
TVP Historia 2
TVP Nauka
O stacji Food Network
Food Network to polska wersja amerykańskiego kanału o tematyce kulinarnej. Food Network prezentuje świeże spojrzenie na telewizję kulinarną oferując przy tym najwyższej jakości rozrywkę. Innowacyjna ramówka oraz inspirujący kucharze, zachęcają do samodzielnego eksperymentowania z potrawami i zgłębiania umiejętności kulinarnych.