Sztuka mięsa (10/12)

magazyn kulinarny Polska 2019  b.o.
zdjęcie

W skrócie

Tomasz Jakubiak jedzie na Podlasie, by spotkać się z właścicielami farmy ekologicznej Vitalis. Wraz z nimi przygotuje białą kiełbasę. Zdradzi przepis na wieprzowe dzyndzałki i pulpety z fetą.

Oglądaj w telewizji

Program archiwalny.

Opis

Tomasz Jakubiak ponownie prezentuje swoje autorskie przepisy na potrawy mięsne. W każdym odcinku przygotowuje dwa dania oraz odwiedza miejsca w Polsce, gdzie można zjeść dobre mięso - restauracje, przydrożne karczmy, gospodarstwa agroturystyczne. Ich właściciele zdradzą widzom sekrety swoich najlepszych potraw.

Tomasz Jakubiak jedzie na Podlasie, by spotkać się z Agnieszką i Tadeuszem, właścicielami farmy ekologicznej Vitalis. Z mięsa, jaj i mleka własnych zwierząt wytwarzają przetwory i gotują smakowite posiłki dla gości. Wraz z nimi prowadzący przygotuje białą kiełbasę. W swojej kuchni zdradzi zaś przepis na wieprzowe dzyndzałki i pulpety z fetą.

Twórcy

Zobacz także

Ładuję...