Sztuka mięsa (1/12)

magazyn kulinarny Polska 2019  b.o.
zdjęcie

W skrócie

Tomek kosztuje tradycyjnych serbskich potraw w oddalonej o 30 km od Warszawy Karczmie Guca. Prowadzona przez Gorana Milosevica restauracja jest miejscem, gdzie można poczuć się jak na Bałkanach.

Oglądaj w telewizji

Śr 1.12 12:30
Food Networklogo
Śr 8.12 11:55
Food Networklogo

Opis

Tomasz Jakubiak ponownie prezentuje swoje autorskie przepisy na potrawy mięsne. W każdym odcinku przygotowuje dwa dania oraz odwiedza miejsca w Polsce, gdzie można zjeść dobre mięso - restauracje, przydrożne karczmy, gospodarstwa agroturystyczne. Ich właściciele zdradzą widzom sekrety swoich najlepszych potraw.

Tomek Jakubiak kosztuje tradycyjnych serbskich potraw w oddalonej o 30 km od Warszawy Karczmie Guca. Prowadzona przez Gorana Miloševica restauracja jest miejscem, gdzie można poczuć się jak na Bałkanach. Obaj kucharze rozmawiają o serbskiej kuchni i przygotowują jagnięcinę na szpadzie. Później w swojej kuchni Tomek pokazuje widzom, jak zrobić pieczoną kiełbasę w przyprawach ze słodką cebulką i domową musztardą oraz pieczony boczek z ziemniakami gotowanymi w tłuszczu.

Twórcy

Zobacz także

Ładuję...