Sztuka mięsa (3/12)
W skrócie
Tomasz Jakubiak odwiedza restaurację 'GierKrówkę', która leży przy słynnej DK1. Lokal prowadzony jest przez młode małżeństwo. Szef kuchni Karol wraz z Tomaszem przyrządzą poliki wołowe.
Oglądaj w telewizji
Opis
Tomasz Jakubiak ponownie prezentuje swoje autorskie przepisy na potrawy mięsne. W każdym odcinku przygotowuje dwa dania oraz odwiedza miejsca w Polsce, gdzie można zjeść dobre mięso - restauracje, przydrożne karczmy, gospodarstwa agroturystyczne. Ich właściciele zdradzą widzom sekrety swoich najlepszych potraw.
Tym razem Tomasz Jakubiak odwiedza restaurację "GierKrówkę", która leży przy słynnej DK1. Lokal prowadzony jest przez młode małżeństwo, które postawiło sobie za punkt honoru dowieść, że jedzenie w przydrożnych zajazdach może być pyszne i zdrowie. Szef kuchni Karol wraz z Tomaszem przyrządzą Poliki wołowe. W kuchni prowadzącego zaś usmażony zostanie bryzol wołowy w panierce i tort boloński.