Sztuka mięsa (11/12)

magazyn kulinarny Polska 2019  b.o.
zdjęcie

W skrócie

Tomek Jakubiak wyrusza pod białoruską granicę do miejscowości Kruszyniany, gdzie Dżanetta Bogdanowicz prowadzi agroturystyczne gospodarstwo Tatarska Jurta. Miejsce to słynie z regionalnych potraw.

Oglądaj w telewizji

Program archiwalny.

Opis

Tomasz Jakubiak ponownie prezentuje swoje autorskie przepisy na potrawy mięsne. W każdym odcinku przygotowuje dwa dania oraz odwiedza miejsca w Polsce, gdzie można zjeść dobre mięso - restauracje, przydrożne karczmy, gospodarstwa agroturystyczne. Ich właściciele zdradzą widzom sekrety swoich najlepszych potraw.

Tomek Jakubiak wyrusza pod białoruską granicę do miejscowości Kruszyniany, gdzie Dżanetta Bogdanowicz od wielu lat prowadzi agroturystyczne gospodarstwo Tatarska Jurta. Miejsce to słynie z doskonałych regionalnych potraw przygotowywanych według tatarskich receptur. W jej kuchni mięso zajmuje szczególne miejsce. Razem z Tomkiem przygotowuje mięsną zupę Azu. W swojej kuchni prowadzący pokazuje widzom swoje przepisy na chrupiące czebureki z wołowiną oraz roladę z farszem z jagnięciny.

Twórcy

Zobacz także

Ładuję...