Pyszne 25 (10)

magazyn kulinarny Polska 2015  b.o.
zdjęcie

W skrócie

Ania Starmach postara się przekonać widzów, że czasami zamiast kupować, lepiej jest samemu przygotować różnego rodzaju dania i przekąski. Na początek zrobi pełną wartościowych warzyw zupkę chińską.

Oglądaj w telewizji

Program archiwalny.

Opis

Anna Starmach piecze, szatkuje, miesza, gotuje, smaży i czaruje. Prowadząca uważa, że na naukę sztuki kulinarnej nigdy nie jest za późno, dlatego w kilku odcinkach nowej serii podzieli się wskazówkami dla początkujących kucharzy. Widzowie dostaną od ekspertki gotowe przepisy na pierwszą zupę, nietypowe kanapki, zapiekanki, makarony i kluseczki. Będzie też zdrowo, ale niebanalnie. Prowadząca zdradzi, jak przyrządzić na trzy sposoby pyszną rybę i inne lekkie dania. A na deser poda recepturę na kruche ciasto w wielu odsłonach. Część przepisów zaprezentuje w bajkowej scenerii mazurskich jezior.

Ania Starmach postara się przekonać widzów, że czasami zamiast kupować, lepiej jest samemu przygotować różnego rodzaju dania i przekąski. Na początek zrobi pełną wartościowych warzyw zupkę chińską. Następnie zdradzi przepis na polędwiczkę wieprzową zapiekaną w kruchym cieście francuskim. Przy okazji podpowie, dlaczego przed zawinięciem mięsa w ciasto, należy je podsmażyć. Widzowie dowiedzą się również, jak w szybki sposób przygotować chrupiące, karmelizowane marchewki z rodzynkami. Na koniec znajdzie się też coś dla amatorów słodkości. Prowadząca przygotuje prosty torcik z powidłami i domowym masłem orzechowym, polany sosem czekoladowym własnej roboty.

Twórcy

Ładuję...