Food NetworkProgram TV na Niedziela 5.03.2023
| 6:00 |
Daria i jej córki przygotowują potrawy jednogarnkowe. Prowadząca pokazuje jak zrobić spaghetti z aromatycznym sosem gotowane od A do Z w jednym naczyniu oraz trzy różne dania z kurczaka.
|
|---|---|
| 6:30 |
Dwunastu najmłodszych piekarzy przez 10 tygodni uczestniczy w rywalizacji, która sprawdza ich kulinarne umiejętności. Najbardziej utalentowany z nich zdobędzie nagrodę w wysokości 25 tysięcy dolarów.
|
| 7:30 |
Finał rozegra się pomiędzy trojgiem najlepiej gotujących dzieci w Polsce. Wcześniej trzynaścioro uczestników, którzy pożegnali się z programem, stanie do konkurencji pełnej emocji i zaskoczeń.
|
| 9:05 |
Prowadząca Katarzyna Bosacka odkryje dzisiaj właściwości sałaty. Prowadząca sprawdzi, czy popularne warzywo naprawdę jest pełne witamin, a także, czy zawiera szkodliwe azotany.
|
|
|
|
| 9:35 |
Polacy chętnie korzystają z wyprzedaży i promocji. Jednak rzeczywistość bardzo często różni się od fikcji handlowców. Katarzyna Bosacka podpowiada, jak kupować taniej i żyć oszczędniej.
|
| 10:05 |
Łosoś sprawdza się w każdej sytuacji i smakuje w każdej formie. W Polsce wciąż przyrządza się go rzadko. Katarzyna Bosacka podpowie, czy zdrowszy jest ten podany na zimno czy na gorąco.
|
| 10:35 |
Kolejnym przystankiem w podróży Roberta Makłowicza jest Truskawiec, najsłynniejsze ukraińskie uzdrowisko. Kucharz odnajduje tam chleb pieczony na liściach kapusty, strudle i torcik truskawkowy.
|
| 11:10 |
Robert Makłowicz dociera do miasta Brody, wschodniego pogranicza dawnej Galicji, w którym urodził się Joseph Roth. W Podhorcach kucharz przyrządza zupę sprzed wieków - barszcz zielony.
|
| 11:45 |
Magda Gessler prezentuje faworki z karpia. Pokrojone filety smaży w głębokim oleju, co gwarantuje chrupkość, a także pozbycie się ości. Danie najlepiej podać z koglem-moglem, wzbogaconym o chrzan.
|
| 12:15 |
Klaudia i Marta razem mieszkają, pracują i spędzają wolny czas. Nie do końca zgadzają się w sprawie kuchni. Odwieczny konflikt kulinarny przyjaciółki postanowiły rozstrzygnąć pod okiem ekipy programu.
|
| 12:45 |
Polsko-chorwackiego małżeństwo, Sylwia Pędziwiatr i Stefan Vjekoslav, zdradza widzom swoje ulubione przepisy, m.in.: na 'śniadanie mistrzów', czyli makaron z łososiem, groszkiem i serem.
|
| 13:15 |
Tadeusz Müller zdradzi swoje ulubione receptury na potrawy z dyni. Odwiedzi ekologiczne gospodarstwo, by poznać sekrety uprawy tego warzywa. Pod gołym niebem przyrządzi gulasz.
|
| 13:45 |
Tadeusz Muller chce dowiedzieć się więcej o rodzajach ziemniaków i sposobach ich uprawy. Przyrządzi m.in. pieczone bulwy z pastą z papryki. Zdradzi też przepis na kotlety z boczniakami.
|
| 14:15 |
Tomek składa wizytę Łukaszowi Ancypie, swojemu koledze, który na Podlasiu prowadzi 'Karczmę pod Sokołem'. Razem przyrządzą wołową świecę z kumpakiem. Tomek zaprezentuje przepis na babkę ziemniaczaną.
|
| 14:45 |
Tomasz Jakubiak odwiedza restaurację Stół i Wół, która słynie z pysznych burgerów i steków. Wraz z szefem kuchni Maciejem przyrządzi burger po lubelsku. Menadżer wyjaśni, jak przygotowuje się steki.
|
| 15:15 |
Tomasz odwiedzi małopolską restaurację Gęś w Dymie, którą prowadzi utalentowany szef kuchni Marcin Pławecki. Razem przygotują gęsie żołądki. Prowadzący zaproponuje też omlet z cielęciną.
|
| 15:45 |
Tomasz Jakubiak odwiedza bistro mięsne w Warszawie, prowadzone przez Jurka Sobieniaka. Według gości podawana jest tu najlepsza kanapka z pastrami. Widzowie przekonają się, jak jest ona przyrządzana.
|
| 16:15 |
Tomasz odwiedza w Kamieniu Pomorskim smażalnię i wędzarnię ryb Natalii Zubowicz. Jej lokal słynie z autorskiego przepisu na łososia. Prowadzący uda się na połów ryb. Następnie przyrządzi zapiekankę.
|
| 16:45 |
Michel Moran gości Jana Pirowskiego, gospodarza znanych programów TTV - "Kto to kupi?" i "DeFacto". Przygotowują razem pyszne danie - pałki kurczaka pod pierzyną z groszku.
|
| 17:15 |
Propagatorka roślinnego jedzenia Tabitha Brown zbiera w swojej kuchni czwórkę utalentowanych kucharzy. Okaże się, kto z nich przyrządzi najlepszy wegański posiłek. Przed uczestnikami trzy rundy.
|
| 18:15 |
Szef kuchni Cliff Crooks organizuje trzydniowe szkolenie dla kucharzy. Podczas kursu pomaga im zrozumieć, jakie błędy popełnili, co należy poprawić i jakie działania wprowadzić, by osiągnąć sukces.
|
| 19:20 |
Dziewięciu właścicieli food trucków wraz ze swoimi zespołami wyrusza w trasę, by gotować przy okazji każdego postoju. Na drużyny czekają skomplikowane wyzwania. Zwycięzcy wygrają 50 tysięcy dolarów.
|
| 20:20 |
Buddy Valastro to jeden z najsłynniejszych mistrzów pieczenia w Stanach Zjednoczonych. Razem z cukiernikami z Carlo's Bakery w New Jersey tworzy wyszukane torty na każdą okazję.
|
| 20:50 |
Małgosia i Agata będą miały szczególną misję - wykonają tort jubileuszowy na 10. rocznicę założenia Wodnej Grupy Ratowniczej. To impreza plenerowa. Tort ma być inspirowany charakterem wydarzenia.
|
| 21:20 |
Małgosia i Agata wykonują tort weselny o barwach różowej i niebieskiej. Prowadzące zaprezentują metodę naked cake i pokażą technikę drip.
|
| 21:50 |
W kuchni pojawi się Christopher Kostow, właściciel restauracji nagrodzonej trzema gwiazdkami Michelin. Zademonstruje sposób przyrządzenia dwóch popisowych potraw. Zawodnicy muszą je odtworzyć.
|
| 23:25 |
Mąka, woda i drożdże mogą okazać sie początkiem prawdziwej magii. Bryan Ford sprawdza, jak powstają najlepsze wypieki. Zdradza sekrety m.in. pizzy, croissantów czy szarlotki.
|
| 0:00 |
Simone Rugiati odwiedza Mediolan, Neapol, Rimini oraz inne włoskie miasta, gdzie spotka się z trzema mieszkańcami, którzy pokazują mu swoją ulubioną restaurację. Wspólnie wybierają jedno danie.
|
| 1:05 |
W każdym odcinku para składająca się z męża i żony, brata i siostry, współlokatorów lub przyjaciół prezentuje we własnej kuchni trzy przepisy na potrawy, które dzięki współpracy zawsze wychodzą.
|
| 1:45 |
Dwie pary konkurują ze sobą w kulinarnym starciu. Wymagający jurorzy - Roberto, Csaba oraz Diego - oceniają, której drużynie należy się tytuł "perfekcyjnych gospodarzy".
|
| 2:45 |
Marco Bianchi wyrusza w podróż, by poznać kulinarne nawyki włoskich rodzin. Odkrywa ich ulubione przepisy, a potem proponuje swoje dania. Pokazuje, jak gotować smacznie, zdrowo i pożywnie.
|
| 3:45 |
Marco Bianchi wyrusza w podróż, by poznać kulinarne nawyki włoskich rodzin. Odkrywa ich ulubione przepisy, a potem proponuje swoje dania. Pokazuje, jak gotować smacznie, zdrowo i pożywnie.
|
| 4:45 |
Anna Starmach uczy, jak w 25 minut przygotować niezwykłe dania za jedyne 25 złotych. W każdym odcinku prezentuje trzy autorskie przepisy.
|
| 5:15 |
Prowadzące pokażą jak urozmaicać śniadania. Agata zaprezentuje przepis na jajka zapiekane w parmeńskich kokilkach, a Olga zdradzi recepturę na ekspresowe bułeczki idealne na początek dnia.
|
Lista stacji
13 Ulica
ale kino+
AMC
Antena HD
AXN
AXN Black
AXN Spin
AXN White
BBC First
CANAL+ 1
CANAL+ 360
CANAL+ 4K Ultra HD
CANAL+ Film
CANAL+ Premium
CANAL+ Seriale
Cinemax
Cinemax 2
Comedy Central
Epic Drama
Film Cafe
Filmbox Action
FilmBox Arthouse
FilmBox Extra HD
FilmBox Family
FilmBox Premium HD
FX
FX Comedy
HBO
HBO 2
HBO 3
Kino Polska
Kino TV
Paramount Network
Polsat Comedy Central Extra
Polsat Film
Polsat Film 2
Polsat Seriale
Romance TV
SCI FI
Show TV
Stopklatka
Sundance TV
TVN Fabuła
TVP Seriale
Warner TV
CANAL+ Extra 1
CANAL+ Extra 2
CANAL+ Sport
CANAL+ Sport 2
CANAL+ Sport 3
CANAL+ Sport 4
CANAL+ Sport 5
Eleven Sports 1
Eleven Sports 2
Eleven Sports 3
Eleven Sports 4
Eurosport 1
Eurosport 2
Extreme Sports Channel
Polsat Sport 1
Polsat Sport 2
Polsat Sport 3
Polsat Sport Extra 1
Polsat Sport Extra 2
Polsat Sport Extra 3
Polsat Sport Extra 4
Polsat Sport Fight
Polsat Sport Premium 1
Polsat Sport Premium 2
SportKlub
TVP Sport
Animal Planet
BBC Earth
CANAL+ Dokument
CBS Reality
CI Polsat
Discovery Channel
Discovery Historia
Discovery Life
Discovery Science
DTX (d. Discovery Turbo Xtra)
Fokus TV
HISTORY
HISTORY 2
ID
Nat Geo People
National Geographic
National Geographic Wild
PLANETE+
Polsat Doku
Polsat Viasat Explore
Polsat Viasat History
Polsat Viasat Nature
Travel
TVP Dokument
TVP Historia
TVP Historia 2
TVP Nauka
O stacji Food Network
Food Network to polska wersja amerykańskiego kanału o tematyce kulinarnej. Food Network prezentuje świeże spojrzenie na telewizję kulinarną oferując przy tym najwyższej jakości rozrywkę. Innowacyjna ramówka oraz inspirujący kucharze, zachęcają do samodzielnego eksperymentowania z potrawami i zgłębiania umiejętności kulinarnych.





















