Wiem, co jem (12/15)

W skrócie
Łosoś sprawdza się w każdej sytuacji i smakuje w każdej formie. W Polsce wciąż przyrządza się go rzadko. Katarzyna Bosacka podpowie, czy zdrowszy jest ten podany na zimno czy na gorąco.
Oglądaj w telewizji

Opis
Katarzyna Bosacka po raz kolejny przygląda się produktom, które znajdują się na sklepowych półkach. Dla prowadzącej sklep spożywczy stał się niemal drugim domem. Kasia krąży między regałami z żywnością, sprawdzając skład produktów, ich wartości odżywcze, a także smak i jakość. Tym razem prowadząca przetestuje uczciwość producentów majonezu, a także sprawdzi, jak smakują bycze jądra z grilla.
Łosoś sprawdza się w każdej sytuacji i smakuje w każdej formie. Ryba uwielbiana przez Europejczyków, na stołach naszych rodaków wciąż jeszcze stanowi danie dość rzadkie. Katarzyna Bosacka doradzi, jakiego łososia warto kupić, a także podpowie, czy zdrowszy jest ten podany na zimno, czy też serwowany na gorąco.