Wiem, co jem (7/10)

magazyn poradnikowy Polska 2013  b.o.
zdjęcie

W skrócie

Prowadząca bierze pod lupę mięso z indyka. Wyjaśnia, czy jest ono zdrowsze od innych mięs i dzieli się przepisami na smaczne potrawy.

Oglądaj w telewizji

Program archiwalny.

Opis

Katarzyna Bosacka, specjalistka od zdrowego odżywiania, tropi nieuczciwych producentów żywności. Udaje się do mniejszych sklepów bądź też supermarketów, by przejrzeć półki z żywnością. Prowadząca podpowie, jakie produkty spożywcze warto kupować, a jakie najlepiej omijać szerokim łukiem. Odkryje co, tak naprawdę skrywają paczki makaronu. Specjalistka również sprawdzi skład i jakość serów żółtych i wielu innych produktów.

Tym razem prowadząca zainteresuje się mięsem z indyka. Powie widzom, czy jest ono zdrowsze od tego innych rodzajów mięs i doradzi, gdzie kupić zdrowe i cenne w wartości odżywcze produkty. Poda także kilka przydatnych przepisów na smaczne potrawy z indykiem w roli głównej i powie, czy indycze podroby są cokolwiek warte.

Twórcy

Zobacz także

Ładuję...