Wiem, co jem (6/10)

magazyn poradnikowy Polska 2013  b.o.
zdjęcie

W skrócie

Żadne normy ani polskie, ani europejskie nie określają, ile mięsa i jakiej jakości powinno się znajdować w parówkach. W kolejnym odcinku Katarzyna Bosacka spojrzy ich producentom na ręce.

Oglądaj w telewizji

Program archiwalny.

Opis

Katarzyna Bosacka, specjalistka od zdrowego odżywiania, tropi nieuczciwych producentów żywności. Udaje się do mniejszych sklepów bądź też supermarketów, by przejrzeć półki z żywnością. Prowadząca podpowie, jakie produkty spożywcze warto kupować, a jakie najlepiej omijać szerokim łukiem. Odkryje co, tak naprawdę skrywają paczki makaronu. Specjalistka również sprawdzi skład i jakość serów żółtych i wielu innych produktów.

Żadne normy ani polskie, ani europejskie nie określają, ile mięsa i jakiej jakości powinno się znajdować w parówkach. W kolejnym odcinku Katarzyna Bosacka spojrzy ich producentom na ręce. Zdradzi, czym nieuczciwi masarze zapychają parówki. Podpowie, jak wybrać tę najlepszą, a także najzdrowszą dla dzieci. Widzowie dowiedzą się także, co kryją w sobie parówki z serem czy papryką.

Twórcy

Zobacz także

Ładuję...