Sztuka mięsa (8/12)

magazyn kulinarny Polska 2019  b.o.
zdjęcie

W skrócie

Tomasz odwiedza w Kamieniu Pomorskim smażalnię i wędzarnię ryb Natalii Zubowicz. Jej lokal słynie z autorskiego przepisu na łososia. Prowadzący uda się na połów ryb. Następnie przyrządzi zapiekankę.

Oglądaj w telewizji

Program archiwalny.

Opis

Tomasz Jakubiak ponownie prezentuje swoje autorskie przepisy na potrawy mięsne. W każdym odcinku przygotowuje dwa dania oraz odwiedza miejsca w Polsce, gdzie można zjeść dobre mięso - restauracje, przydrożne karczmy, gospodarstwa agroturystyczne. Ich właściciele zdradzą widzom sekrety swoich najlepszych potraw.

Tomasz odwiedza w Kamieniu Pomorskim smażalnię i wędzarnię ryb Natalii Zubowicz. Jej lokal słynie z autorskiego przepisu na wędzonego łososia, który jak się okazuje, zachwyca m.in. prowadzącego. Razem z Natalią uda się on na połów ryb i przygotuje danie łososiem i okoniem. W swojej kuchni gospodarz programu przyrządzi zaś zapiekankę z sandaczem, kiszonym ogórkiem i ziemniakami oraz paprykarz z sałatką z rzepy i rzodkwi.

Twórcy

Zobacz także

Ładuję...