Sztuka mięsa (9/12)
W skrócie
Lokal Piotra Szczęsnego oraz Pawła Suwały to sklep mięsny i bistro. Prowadzący wraz z właścicielami przyrządzi porchettę. Zdradzi też recepturę na pieczone żebra wołowe i boloński tort.
Oglądaj w telewizji
Opis
Tomasz Jakubiak ponownie prezentuje swoje autorskie przepisy na potrawy mięsne. W każdym odcinku przygotowuje dwa dania oraz odwiedza miejsca w Polsce, gdzie można zjeść dobre mięso - restauracje, przydrożne karczmy, gospodarstwa agroturystyczne. Ich właściciele zdradzą widzom sekrety swoich najlepszych potraw.
Tomasz Jakubiak odwiedzi Mięsny Deli&Bistro na Saskiej Kępie. Lokal Piotra Szczęsnego i Pawła Suwały to jednocześnie sklep i bistro. Serwuje się tu znakomite mięsne dania. Prowadzący razem z właścicielami przyrządzi porchettę z ziołami. Zdradzi też recepturę na pieczone żebra wołowe i boloński tort.