CANAL+ KuchniaProgram TV na Niedziela 5.03.2023
| 6:00 |
Tomasz Jakubiak przekonuje do jedzenia rodzimych produktów sezonowych. Inspiracją dla proponowanych przez niego dań jest lato.
|
|---|---|
| 6:30 |
Iwona Zasuwa, autorka bloga Smakoterapia, zaskakuje pomysłowością dań dla dzieci. Prowadząca gotuje w towarzystwie mam i ich pociech.
|
| 7:00 |
Bożena Sikoń, znana polska cukierniczka, prezentuje oryginalne przepisy na słodkości, które można przygotować w domu.
|
| 8:00 |
Irlandzki mistrz kuchni Donal Skehan proponuje praktyczne podejście do gotowania. Jako ojciec dwójki dzieci nie ma czasu na wymyślne potrawy. Stawia przede wszystkim na prostotę i zdrowe składniki.
|
|
|
|
| 8:30 |
Irlandzki mistrz kuchni Donal Skehan proponuje praktyczne podejście do gotowania. Jako ojciec dwójki dzieci nie ma czasu na wymyślne potrawy. Stawia przede wszystkim na prostotę i zdrowe składniki.
|
| 9:00 |
Marieta Marecka prezentuje przysmaki kuchni tureckiej. Udowadnia, że to nie tylko kebab, pita i baklawa. Wielkim atutem kraju jest kuchnia oparta na warzywach, przyprawach oraz serach i mięsach.
|
| 9:30 |
Mieszkająca w Australii włoska mistrzyni kuchni propaguje kulinarne tradycje swojej ojczyzny. Jej recepta na sukces to proste potrawy oparte na kilku wysokiej jakości składnikach.
|
| 10:00 |
Autorzy poznają tradycję kulinarną Państwa Środka. Przemierzają kraj, odkrywając charakterystyczne dla poszczególnych regionów dania i zwyczaje związane z przyrządzaniem oraz serwowaniem posiłków.
|
| 11:00 |
Autorzy poznają tradycję kulinarną Państwa Środka. Przemierzają kraj, odkrywając charakterystyczne dla poszczególnych regionów dania i zwyczaje związane z przyrządzaniem oraz serwowaniem posiłków.
|
| 12:00 |
W Amalfi, położonym na południowo-zachodnim wybrzeżu Włoch, można podziwiać przenikanie się różnych krajobrazów. Prowadzący skupia się na tradycjach kulinarnych, opartych na rybach i owocach morza.
|
| 12:30 |
Katerina Winterova to aktorka, prezenterka i propagatorka zdrowia, która ukazuje zalety życia w zgodzie z naturą. Opowiada o dobroczynnych właściwościach roślin i innych naturalnych składników.
|
| 13:00 |
Kylie Kwong spotyka się z imigrantami i uchodźcami z różnych stron świata, którzy zamieszkali w Australii. Doskonałym sposobem na podtrzymywanie tradycji i więzi z rodziną jest dla nich gotowanie.
|
| 13:30 |
Szef kuchni Ainsley Harriott wyrusza wraz z Josephem Dennisonem w podróż po Wielkiej Brytanii. Razem odkrywają lokalne smaki i specjały - od Norfolk i Cotswolds po Walię Północną i Wybrzeże Jurajskie.
|
| 14:30 |
Szef kuchni Ainsley Harriott wyrusza wraz z Josephem Dennisonem w podróż po Wielkiej Brytanii. Razem odkrywają lokalne smaki i specjały - od Norfolk i Cotswolds po Walię Północną i Wybrzeże Jurajskie.
|
| 15:30 |
Mistrz kulinarny dzieli się przepisem na jednogarnkowe danie. Stawiając na prostotę, szuka inspiracji w różnych kuchniach świata. Udowadnia, że niewielki wysiłek da smakowity efekt.
|
| 16:00 |
Mistrz kulinarny pokazuje, jak przy minimalnym wysiłku osiągnąć smakowity efekt. Prezentuje przepisy na dania dla całej rodziny, których przygotowanie nie wiąże się ze stertą naczyń do zmywania.
|
| 16:30 |
Andrzej Polan sprawdza kulinarne umiejętności Polaków. Szef kuchni i restaurator skupia się na prozdrowotnych aspektach jedzenia. Pokazuje proste patenty i triki, które sprawdzą się w każdej kuchni.
|
| 17:00 |
Andrzej Andrzejczak i Jurek Sobieniak przygotowują potrawy pochodzące z krajów słynących z mięsnej kuchni. Na ich stole znajdą się dania z Turcji, Wielkiej Brytanii, Włoszech czy USA.
|
| 17:30 |
W Amalfi, położonym na południowo-zachodnim wybrzeżu Włoch, można podziwiać przenikanie się różnych krajobrazów. Prowadzący skupia się na tradycjach kulinarnych, opartych na rybach i owocach morza.
|
| 18:00 |
Marieta Marecka prezentuje przysmaki kuchni tureckiej. Udowadnia, że to nie tylko kebab, pita i baklawa. Wielkim atutem kraju jest kuchnia oparta na warzywach, przyprawach oraz serach i mięsach.
|
| 18:30 |
W każdym odcinku brytyjka o jordańskich korzeniach, Nadia Sawalha, wraz ze swoimi gośćmi przyrządza potrawy typowe dla danego zakątka świata. Prezentuje proste przepisy na egzotyczne dania.
|
| 19:25 |
W każdym odcinku brytyjka o jordańskich korzeniach, Nadia Sawalha, wraz ze swoimi gośćmi przyrządza potrawy typowe dla danego zakątka świata. Prezentuje proste przepisy na egzotyczne dania.
|
| 20:15 |
Szef restauracji Le Gavroche w Londynie, Michel Roux, spędza wakacje na południu Francji. Region ten słynie z pysznego jedzenia. Kucharz odkrywa lokalne smaki i zdradza przepisy na smaczne dania.
|
| 21:10 |
Brytysjki znawca sztuki kulinarnej Paul Hollywood wyrusza do Meksyku, by przekonać się, jakie pieczywo i wypieki goszczą na miejscowych stołach. Próbuje m.in. słodkiego chleba concha.
|
| 22:05 |
John Torode i Lisa Faulkner sięgają do swoich kulinarnych wspomnień z podróży, by przygotować potrawy z różnych stron świata. Spotkania w kuchni to dla nich okazja, by doskonalić swoje umiejętności.
|
| 22:55 |
John Torode i Lisa Faulkner sięgają do swoich kulinarnych wspomnień z podróży, by przygotować potrawy z różnych stron świata. Spotkania w kuchni to dla nich okazja, by doskonalić swoje umiejętności.
|
| 23:45 |
Adam Liaw wędruje od pokrytych lodem stawów Hokkaido przez ogromną aglomerację Tokio po wielokulturową wyspę Okinawa. Poznaje mistrzów kuchni i odkrywa lokalne smaki oraz sekretne receptury.
|
| 0:20 |
Anthony Bourdain jest amerykańskim szefem kuchni. Przemierza świat w poszukiwaniu niepowtarzalnych smaków odległych kultur.
|
| 1:10 |
Anthony Bourdain jest amerykańskim szefem kuchni. Przemierza świat w poszukiwaniu niepowtarzalnych smaków odległych kultur.
|
| 2:00 |
Tomasz Jakubiak odkrywa lokalne smaki i aromaty. Prowadzący przypomina o istnieniu krajowych serów pleśniowych czy tradycyjnych jogurtów.
|
| 2:30 |
David Gaboriaud wyrusza w kulinarną podróż po Europie. Odwiedza m.in. Kopenhagę, Wilno i Tallinn. Gotuje potrawy, inspirując się lokalnymi składnikami, i przybliża charakterystykę miejscowej kuchni.
|
| 3:00 |
Propozycja dla wszystkich wielbicieli słodkości. Mistrz cukiernictwa Tomasz Deker wprowadzi widzów w wysublimowany świat deserów. W każdym odcinku prowadzący przedstawi trzy przepisy.
|
| 3:30 |
Aleksander Baron i Damian Korda zapraszają na kolejną kulinarną podróż. Odwiedzają polecane przez widzów restauracje oraz poznają tajniki kucharzy. Ich celem jest stworzenie kulinarnej mapy Polski.
|
| 4:00 |
Gospodyni programu Marta Dymek postara się zarazić widzów swoją miłością do wegańskiej kuchni i przekonać ich, że przepisy oparte wyłącznie na roślinach są równie pyszne, co te tradycyjne.
|
| 4:30 |
Marieta Marecka zaprasza początkujących i nieco bardziej zaawansowanych kucharzy na wspólne gotowanie. Będzie smacznie i prosto. Jest to wyjątkowy telewizyjny elementarz dla każdego.
|
| 5:00 |
Uczestnicy testują swoje umiejętności pod okiem Andrzeja Polana. Każdy z nich uważa, że jego popisowe danie jest wybitne i nie ma sobie równych. Ich domownicy nie podzielają jednak tej opinii.
|
| 5:30 |
Uczestnicy testują swoje umiejętności pod okiem Andrzeja Polana. Każdy z nich uważa, że jego popisowe danie jest wybitne i nie ma sobie równych. Ich domownicy nie podzielają jednak tej opinii.
|
Lista stacji
O stacji CANAL+ Kuchnia
Telewizja Canal+ Kuchnia
Canal+ Kuchnia to kanał telewizyjny poświęcony w całości tematyce kulinarnej. Emisja programów jest całodobowa, a w ramówce magazyny kulinarne, seriale dokumentalne, magazyny poradnikowe i reality show – wszystko skupione na gotowaniu, pieczeniu, diecie i podróżach kulinarnych.
Historia telewizji Canal+ Kuchnia
Canal+ Kuchnia to kanał działający od 30 września 2006 roku, pierwotnie pod nazwą Kuchnia.tv. Do zmiany doszło w listopadzie 2011 roku – kanał otrzymał nową nazwę Kuchnia+, oraz uruchomiono sygnał w jakości HDTV. Kolejne modyfikacje nastąpiły we wrześniu 2014 roku – wówczas zmieniono oprawę graficzną kanału wraz z innymi kanałami tematycznymi Canal+ oraz w kwietniu 2021 roku – zmieniono nazwę na Canal+ Kuchnia. Nadawcą kanału jest Canal+ Polska S.A. i stanowi on konkurencję dla Food Network. W programie stacji widzowie znajdą zarówno propozycje polskie, jak i zagraniczne. To między innymi programy poradnikowe, przepisy na ekspresowe dania, filmy dokumentalne, kulinarne podróże, programy typu reality show, seriale, a nawet filmy fabularne. Kanał posiada własne logo – 15 kwietnia 2021, wraz ze zmianą nazwy kanału, wprowadzono nowe logo – silnie nawiązujące do logotypów innych stacji Canal+. Poniżej czarnego prostokąta z białym napisem „CANAL+” znajdują się dwa nachodzące na siebie zielone boksy, w które wpisany jest napis „KUCHNIA”.
Widzowie mogą podziwiać popisy szefów kuchni i ekspertów kulinarnych z całego świata – to m.in. Heston Blumenthal, Jamie Oliver, Anthony Bourdain, Sophie Dahl, Rick Stein, Nigel Slater czy polscy: m.in. Adam Chrząstowski, Bożena Sikoń, Tomasz Jakubiak, Grzegorz Łapanowski, Maryla Musidłowska, Agata Jędraszczak, Damian Kordas, Marta Dymek. W ofercie programowej m.in. „Zostań w domu, gotuj z Jamiem”, „Domowa piekarnia Kucharskiego”, „ABC gotowania”, „Jakubiak – z miłości do lokalności” czy kultowy program „Top Chef”.
Gdzie można oglądać telewizję Canal+ Kuchnia?
Canal+ Kuchnia to kanał dostępny w pakiecie CANAL+. Można go oglądać na cyfrowej platformie satelitarnej nc+ oraz w cyfrowych pakietach telewizji kablowych. Dostęp do materiałów jest ponadto możliwy na platformach internetowych, np. player.pl lub Canal+ Online.
Stacje telewizyjne powiązane z Canal+ Kuchnia
Canal+ Kuchnia należy do grupy CANAL+, w skład której wchodzi wiele kanałów. Są to: Canal+ Premium, Canal+ Film, Canal+ Seriale, Canal+ Family, Canal+ 1, Canal+ Sport, Canal+ Sport 2, Canal+ Sport 3, Canal+ Sport 4, Canal+ Now, Canal+ 4K Ultra HD oraz kanały tematyczne: Ale Kino+ (HD), Canal+ Domo, MiniMini+ (HD), Planete+ (HD), Teletoon+ (HD), nSport+ (HD) i Novelas+ (HD).
Więcej o telewizji Canal+ Kuchnia
Więcej informacji o produkcjach emitowanych na Canal+ Kuchnia znaleźć można na oficjalnej stronie www nadawcy Canal+: https://pl.canalplus.com/. Jeśli chcesz być na bieżąco z informacjami o Canal+ Kuchnia, odwiedź social media CANAL+ Polska: Facebook i Instagram. Warto ponadto śledzić kanał YouTube Canal+, na którym publikowane są zajawki programów i inne, ciekawe materiały.


























