Jakubiak rozgryza Włochy: Frutti di mare (5)

magazyn kulinarny Polska 2022  od 12 lat
zdjęcie

W skrócie

W Amalfi, położonym na południowo-zachodnim wybrzeżu Włoch, można podziwiać przenikanie się różnych krajobrazów. Prowadzący skupia się na tradycjach kulinarnych, opartych na rybach i owocach morza.

Oglądaj w telewizji

Program archiwalny.

Opis

Mistrz kulinarny Tomasz Jakubiak odwiedza słoneczne Włochy, aby przyjrzeć się miejscowym specjałom i pokazać, jak powstają najważniejsze składniki tamtejszej kuchni. W Toskanii bierze udział w zbiorze oliwek, a w Umbrii wybiera się na poszukiwanie trufli. Nie zabraknie wizyty w Lombardii słynącej z wybornej szynki prosciutto crudo. Kucharz zagląda też do serowarni, by zobaczyć, jak powstaje parmezan. Sam oczywiście także gotuje smakowite i aromatyczne włoskie potrawy.

W Amalfi, urokliwie położonym na południowo-zachodnim wybrzeżu Włoch, można podziwiać przenikanie się różnych typów krajobrazu, gór i morza. Liczne zabytki dokumentują ciekawą historię tego miejsca, które przyciąga celebrytów i nie należy do tanich. Prowadzący skupia się na jego tradycjach kulinarnych, opartych na rybach i owocach morza.

Twórcy

Ładuję...