Jakubiak rozgryza Włochy: Szynka parmeńska (6)
magazyn kulinarny Polska 2022

W skrócie
W Toskanii mistrz kulinarny bierze udział w zbiorze oliwek. W Umbrii wybiera się na poszukiwanie trufli. Odwiedza Lombardię słynącą z wybornej szynki prosciutto crudo. Obserwuje produkcję parmezanu.
Oglądaj w telewizji
Śr 23.04 15:25
CANAL+ Kuchnia
Czw 24.04 14:50
CANAL+ Kuchnia
Opis
Mistrz kulinarny Tomasz Jakubiak odwiedza słoneczne Włochy, aby przyjrzeć się miejscowym specjałom i pokazać, jak powstają najważniejsze składniki tamtejszej kuchni. W Toskanii bierze udział w zbiorze oliwek, a w Umbrii wybiera się na poszukiwanie trufli. Nie zabraknie wizyty w Lombardii słynącej z wybornej szynki prosciutto crudo. Kucharz zagląda też do serowarni, by zobaczyć, jak powstaje parmezan. Sam oczywiście także gotuje smakowite i aromatyczne włoskie potrawy.
Twórcy
Zobacz także
Jakubiak rozgryza Włochy: Parmezan (1)
Wt, 15.04 15:25
i 1 późniejsza emisja
Jakubiak rozgryza Włochy: Oliwa (2)
Śr, 16.04 15:25
i 1 późniejsza emisja
Jakubiak rozgryza Włochy: Trufle (3)
Czw, 17.04 15:25
i 1 późniejsza emisja
Jakubiak rozgryza Włochy: Streetfood (4)
Pt, 18.04 15:25
i 2 późniejsze emisje
Jakubiak rozgryza Włochy: Frutti di mare (5)
Wt, 22.04 15:25
i 2 późniejsze emisje